Paradicsom Altai Zarya

 • Szerzői: Ogogev B. BAN BEN., Korchagin B. BAN BEN., Tereshonkova t. DE.
 • A feltételezések éve: 2015
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Integimenziós
 • Célja: Friss használat, gyümölcslé, ketchup és paradicsom paszta
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 90-105
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Bush méret: Magas
 • A bokor magassága, lásd: 170-200

Lásd az összes jellemzőt

Altai Zarya tökéletes fajta azok számára, akik szeretik a korai paradicsomfajtákat. A nagy hozamú kultúra kedveli a kertészeket gazdag növényekkel és szerény gondozással, és a növekedés régiói olyan kiterjedtek, hogy a fajta megismerésének lehetősége van a különböző országokból származó dacketekkel.

Az eltávolítás története

Az Altai Zarya fajtát olyan tenyésztők hozták, mint a tűz. BAN BEN., Korchagin B. BAN BEN., Tereshonkova t. DE. Használatra a kultúrát 2015-ben engedélyezték.

A fajták leírása

A leírt fajta az intedermináns típus fajtáihoz tartozik. A bokrok 170-200 cm magasságot kapnak, nagy ágak. A levelek átlagosan eltérnek, zöld színűek. Köztes virágzat.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Gyümölcsök, amelyek még nem készek gyűjteni, birtokolják a színezést, közel a zöld zöldhez. Az érett másolatok egységes málna árnyalatot kapnak. A zöldségek meglehetősen nagyok, a tömeg 300-400 gramm, de paradicsom, majdnem akár 600 gramm. Az ilyen paradicsom formája hasonlít a szívre, a szalag jelen van.

Kóstolási jellemzők

Sűrű fényes bőr alatt rejtett szelíd és lédús hús. Ez megkülönbözteti a húsujós és a hangsúlyos aroma. Ízlés paradicsommal klasszikus: édes, de könnyű savanyúsággal.

Érés és gyümölcsözés

Altai Dawn a paradicsom korai fajtáihoz tartozik. A fajta 90-105 nap alatt érlelődik. Kulturális gyümölcsök júliusban vagy augusztusban.

Hozam

Elég magas hozamú növény. Ha követi a termesztés és gondozás szabályait, akkor egy négyzetméternyi talajból összegyűjti az 5,8 kg érett paradicsomot.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Vetőmag palánták vetőmag február végén vagy március elején. Nagyon fontos, hogy a talaj eldobja a mangán oldattal való kezelést. A magok 1 centiméterre alszanak a földet. Ezután végezzen szabványos gondozási szabályokat. Ha mindent helyesen végeznek, májusban a palántákat állandó tartózkodási helyre lehet továbbítani. A fajta a nyílt talajban és üvegházakban is megterhelhető.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A palántákat a fűtött talajba ültetik (a talaj hőmérséklete legalább +14 fok). Az utcán melegnek kell lennie. A talaj az ősz óta készül, hozza az összes szükséges műtrágyát. A leszállás során a növények közötti távolság 60 centiméterben kell megfigyelni. Ugyanolyan ellenáll a sorok között. A növények szükségszerűen kötődnek, mivel a paradicsom nagy méretben különbözik, és megtörheti a bokorot.

Növekvő és gondoskodás

Az Altai Zarya-fokozatú paradicsomot a szélmelegedési területektől a szolárra emelik. Az első alkalommal a leszállás után a kultúra szüksége lesz egy menedékre, amelynek köszönhetően könnyebb alkalmazkodni az új feltételekhez.

Az öntözésnek ritkán kell lennie, de bőségesnek kell lennie. Amikor a gyümölcsök elkezdődnek, a kertésznek körülbelül 20 liter vizet kell tölteni négyzetméterenként. Ha a paradicsomot üvegházban termesztik, öntözés után szellőztetni kell, különben a páratartalom növekedni fog. A nyitott talajban növekvő paradicsom, hetente 1-2 alkalommal öntözött a csapadék mennyiségétől függően. A bokor körülbelül 5 liter folyadék van. Öntsük a paradicsomot csak a gyökér alatt, lehetetlen, hogy a víz a gyümölcsre vagy a levelekre esett. A legjobb, ha eső vagy ellenálló folyadék. A csepegtető öntözőrendszer nagyon ajánlott.

Az öntözés után a talajnak kissé halmozódnia kell. Fontos, hogy ellenőrizzék és a gyomok számát. Ahhoz, hogy nedvességet tartsa a bokor közelében, tegyél fel egy mulcsot a természetes anyagokból.

Az ujjlenyomatok három héttel kezdődnek a kirakodás után. Az aktív növekedés színpadán nitrogénre van szükség, de az összegével nem szükséges ápolni. Ha a nitrogén túl sok, az üzem minden erőt ad a csúcs növekedésén. Ezután a kultúra ásványi műtrágya lesz a paradicsom számára. A táplálkozás 10 napos bevezetést tesz lehetővé, váltakozó szerves és ásványi komplex gyógyszerek.

Ne felejtsük el a törzs képződését: Általános szabályként az Altai hajnal ajánlott az oldalsó hajtások mászására, csak egy hordóra hagyva.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Régiók növekvő

Altai Zharya a következő régiókban termeszthető:

 • Északi;

 • Északnyugati;

 • Központi;

 • Volgo-vyatsky;

 • HÍRADÓ FŐNÖK;

 • Észak-kaukázusi;

 • Meshnevian és nizhnevolzhsky;

 • Urál;

 • Nyugat-szibériai és kelet-szibériai;

 • távol-keleti.

Értékelések áttekintése

A legtöbb dachas nagyon szép fajta Altai hajnal. Nagyon szerény, hogy érdekes színező és kellemes ízű gyümölcsöket biztosít. Néhány kertész sikerült növekednie a gyümölcsök súlya 1 kilogramm. Az öntözés és az ellátás még a kezdőknek is nehézségekbe ütközik.

A hátránya megjegyezte, hogy a növénynek kell kialakítania. Ezenkívül a fajta ritka, és nem mindig könnyű megtalálni. A nagy tömeg néha mínusz lehet, mert az ilyen paradicsom használata a főzésben jelentős korlátozásokkal jár.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: