Paradicsom Amur tigris

  • Szerzői: Carey B. G., Gulkin M. N., Karmanova O. DE., Matyunina S. BAN BEN.
  • A feltételezések éve: 2015
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Integimenziós
  • Célja: Friss használat, sózás és konzerválás, az egész ajtó
  • Érlelési idő: Közepes
  • Az érlelés időzítése, napok: 108-112
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • Szállítási képesség: Jó
  • Bush méret: Magas

Lásd az összes jellemzőt

Ha paradicsomi változatosságot szeretne ültetni saját szektorán, amely kellemes édes ízű, nem igényel megfelelő gondosságot, akkor az Amur Tiger – csak amire szüksége van.

A fajták leírása

Ez a fajta az intenerminánshoz tartozik. Ez egy magas növény, amely elérheti a 180-200 cm magasságot. Középső lombozat méretben, színes sötét, zöld. A bokrokból származó virágzat. Az első 8 és 9 lap között jelenik meg, minden más – minden 1-2 lap.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A gyümölcsök friss formában és megőrzés esetén használhatók. A gyümölcsök tökéletesen ellenállnak a szállításnak.

A paradicsom színének éretlen állapotában Amur Tiger zöld lesz, szőke csíkokkal. Éréskor a szín pirosra változik, és a szalagok sárga lesznek. Minden gyümölcs nagy, súlya 150-200 gramm, néhányan akár 400 gramm is nőhetnek. A paradicsom alakja, lapos kör alakú, egy szalag van az alapon. A kefe 3-5 gyümölcsből áll.

Kóstolási jellemzők

A paradicsom ereje Amur Tiger lédús, húsos és íze az édesség jellemzi.

Érés és gyümölcsözés

Ez a medián fajta a vetőmag leszállás után 108-112 napig. A gyümölcs hosszú, a betakarítás július-augusztusban kezd gyűjteni.

Hozam

Amur Tiger – magas hozamú növény, jelzője 9-12 kg / m2 (üvegházban).

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Március közepén elkezdheti vetés az Amur tigris a palántákon. Május elején a földbe kerülnek. Ha az üzemet az üvegházba ültetik, akkor a palántákat május közepén átruházzák.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Olvasson tovább  Paradicsom híres eper Mrs. Schlaubach

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

4-5 növényt ültetnek a talaj négyzetméterére, a köztük lévő távolságnak 50 centiméternek kell lennie.

Növekvő és gondoskodás

A földbeállításhoz a napenergia helyet használjon. Ha a leszállást a régióban állítják elő, ahol az éghajlat mérsékelt, olyan helyet kell választani, hogy a nap legalább 6 óra van-e. És, éppen ellenkezőleg, a déli régiókban az Amur tigris, keresünk egy telken egy árnyék, különben a pontozási sugarak nem csak gyorsan elpárolog a nedvesség, hanem éget levelek.

Ezek a paradicsom gyenge savval nő. A savat a kalciumot a növényből lehet átadni, ami virágokból származik. Plantieving kell fenntartani a pH-t a tartomány 6,0 és 6,8 között. Ha a jelző magasabb, akkor vízzel öntheti a kávét vízzel. Add hozzá a fenyő tűkből készült mulcsot is. Ha a 6.0 alatti jelző, akár Dolomite mész, vagy kalcit.

Amur Tiger szükségszerűen lépések, megérintés és kialakítás. A gyümölcsök kialakulásának támogatása nélkül a bokor a földre esik, így a fokozat növelése, rendszeres tipp szükséges. A mély öntözés segít a gyökérrendszer megerősítésében. Kerülje az öntözést felülről és délutánról. Ebben az esetben jobb használni a csepegtetést.

A talajt 5 hét múlva a leszállás után a nedvesség megőrzése és a gyomok növekedésének ellenőrzése. A paradicsommal Amur Tigernek van szükségük a szerves anyagokban gazdag tápközegben. Ha a termény nem teszi meg saját komposztját, érdemes a boltban vásárolt vásárolni. 25-40 kg / négyzetméterenként fog tartani. 6 és 8 cm közötti réteg öntik. Mielőtt elültetné a palántákat a talajban, érdemes egy pár kellemetlen tojáshéjat dobni a leszállási gödör aljára. Megtermékenyíti a paradicsomot folyékony műtrágyával néhány héttel a leszállás után és két hétenként.

Olvasson tovább  A bórsav használata teszt paradicsomhoz

Amur Tigris az üvegházban termesztett magas páratartalmat (80-90%) a nap folyamán. Éjjel mérsékeltnek kell lennie (65-75%). Ha ez a jelző 90 és 65% alatt van, akkor a szín rothadás jelenhet meg. A népi módszerek rothadásával harcolnak. Ehhez 4 liter vízben hozzáadunk egy evőkanál citromlevet. Az oldatot forraljuk és permetezzük a leveleket és a földet. Az eljárást három naponta megismételjük.

Ha az Amur tigris bokrokból származó virágok nem alakulnak ki, valószínűleg a növények nem kapnak elegendő mennyiségű napot vagy vizet. Ez is társulhat nagy nappali hőmérsékletekkel is. Ha a fokozat sok színt termel, de nem gyümölcs, nincs elég fénye, víz, vagy túl hideg éjszaka. Egy másik oka válik elegendő számú beporzó (méhek). Az alacsony páratartalom hatással lehet a beporzásra is.

A legjobb profilaxis a fitoophulasból és más sérülésekből – a bokrok elvékonyodása, a lépések időben történő metszése. A hosszabb nedvesség továbbra is fennáll a leveleken, annál magasabb a gombás fertőzés megjelenésének valószínűsége. Amint a palánták elérte a magasságot 20 centiméter, az összes alsó levelét el kell távolítani. Ezek tőlük származik, hogy a növényi fertőzés általában kezdődik.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Amur Tigert fel kell dolgozni a rovarokból és betegségekből, ha azt szeretné, hogy a munkák hiába kerüljenek. Az egyik fő probléma lehet bakteriális fekély. Meg kell küzdeni vele, mielőtt leszállni a palánták. Ne hagyjon paradicsomot Amur tigris, ahol a szemcsés nőtt. A telket a gyomnövényekkel kell tisztítani.

Olvasson tovább  Mindössze annyit kell tudnod az almafák kialakításáról

Folyékony spray-k réz és kénporok, heti heti felhasználva, a tavaszi lombozat megjelenésével kezdődően. A legmegfelelőbb a kora reggel növények permetezésére. Ráadásul mindig szükség van egy NIMA olajra, mert többcélú és szerves típusú. Használata megakadályozza a gombás betegségeket, és korai felhasználással olyan eszközökkel lehet megállítani a gomba elején.

Helyes gondoskodás az Amur Tiger – a legjobb módja a fitoofluorózis megelőzésére. A rabbításnak időben meg kell tisztítania a szemetet és a gyomnövényeket, valamint paradicsomot kell biztosítania, hogy biztosítsa a levegő megfelelő keringését. Ez a fajta mindig az alapon öntözött, és nem a száron. Szintén a rézsegítésen alapuló szerves fungicidek is. A permetezési eljárást száraz napon végezzük. Néhány nappal később el kell távolítani az alsó ágakat, és ismételje meg a kezelést 1-2 hét után.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: