Paradicsom arany citrom

  • Szinonimák nevek: Kincs, Akmore kincs, arany kanári
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Integimenziós
  • Célja: Friss használat, lazac és konzerv
  • Érlelési idő: Korai
  • Az érlelés időzítése, napok: 95-105
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • Bush méret: Magas
  • A bokor magassága, lásd: 180
  • Jellemző bokor: Erőteljes

Lásd az összes jellemzőt

Paradicsom arany citrom – luxus fajta tömeggel. Szokatlan megjelenés és kifinomult íze sok dachenson. Ezért még az ellátás néhány árnyalatának ellenére is örülök, hogy évről évre nőnek.

A fajták leírása

A fajta főnevének szinonimája – kincs, Akmore kincs, arany kanári. Erőteljes növény, intedermináns, sok zöld tömeggel. A jó gondossággal 180 cm-re nő. A virágzat egyszerű, keskeny levelek, sötétzöld. A meleg régiókban a kultúrát nyílt területeken lehet termeszteni. A középső sávban ajánlott tenyésztés a film üvegházakban.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A fajtákat a szokatlan szépség megkülönbözteti. A leeresztő alak egy hosszúkás “orr” és arany színnel hasonlít a kis citromhoz. Ez megmagyarázza a faj nevét. Gyümölcsök sima bőr, fényes. Húsos és sűrű, de nem kemény. Vetőmag egy kicsit.

A paradicsom minimális tömege – 80 g. Kedvező körülmények között nagyobb paradicsomot kaphatsz – akár 120 g-ig. A repedésekhez tartozó gyümölcsállványok hosszú ideig megtarthatók egy szakadt formában, jól tolerálják a szállításokat nagy távolságokon. A vonzó terméknézet kombinációjával az eladásra alkalmas.

Kóstolási jellemzők

A bogyók kellemes édes ízűek (néha finom savanyúsággal). Nagyon ízletesek a friss formában (salátákban, vágásban), jól illeszkednek a gyönyörű konzervekhez. Mint más sárga gyümölcsök, paradicsom arany citrom telített, hasznos béta-karotinnal. Ők is kevésbé allergiás, mint a hagyományos vörös paradicsom, azzal kapcsolatban, hogy a test fokozott érzékenységét részesítik előnyben.

Érés és gyümölcsözés

A paradicsom korai tekinthető, 95-105 napig érlelődik. 10-30 bogyók jelennek meg a nagy komplexumokon.

Hozam

A bőséges fajta betakarítás lenyűgözi még a kertészeket, amelyek kiterjedt tapasztalattal rendelkeznek. Az agrotechnika egyik négyzetméteren történő tiszteletben tartása mellett 15,9 kg gyümölcsöt vehet igénybe.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Vetőmag február végén – március elején. A fajta erős palántáinak növekedése kívánatos a 20-21 fokos optimális hőmérséklet fenntartása, a merülési növényeknél, amikor 2 levél jelenik meg és használja a fitolambát a teljes világításhoz. Szintén jó megoldás vetés azonnal külön tartályokban.

A helyszínen vagy az üvegházban a palánták 50-60 napos transzplantációjúak. Amikor a film menedékhelyeken növekszik, jobb, ha februárban vetés lenne, hogy a leszállás nem túl késő. Ez lehetővé teszi a kultúra számára, hogy teljes mértékben megmutassa a potenciálját.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom arany citrom

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom arany citrom

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom arany citrom

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A paradicsom arany citrom különbözik egy nagy gyökérrendszerben. Ezért az ültetéshez tartozó fosszékeket mélyen kell elkészíteni – legalább 40 cm-re. Javasoljuk, hogy nem több, mint 3 palántát 1 négyzetméterenként. Ellenkező esetben a növények szorosan lesznek. A Földnek táplálkoznia kell, dúsított szerves, hamu, komplex műtrágyák.

Növekvő és gondoskodás

Fontos, hogy emlékezzünk arra, hogy 15 foknál kisebb hőmérsékleten, ez a fajta rosszul fejlődik. Így az üvegház a leszállás előtt felmelegszik. A jövőben is szükség van folyamatosan magas hőmérsékleten. A paradicsomos gondozás rendszeres öntözést és szisztematikus etetést tartalmaz (virágzás, kötés és érlelés közben). Különösen a növények kalciumra van szükségük. Az első színek, a bokrok a bórsav feldolgozása. Ez hozzájárul a féktelenség stimulálásához.

Arany citrom – magas és elterjedt minőségű, így magas színvonalú szárainek és keféknek kell lennie a támogatáshoz. Az is szükséges, 1 alkalommal 10 nap magatartás gőzölés (a lépéseket eltávolítjuk, így 5-7 mm-es, hogy ne sértse meg a fő szár). A paging július végén hajtható végre, bár sok kertész megtagadja ezt az eljárást, lehetővé téve a bokrok szabadon növekedését.

Paradicsom arany citrom

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom arany citromÉlesztőParadicsom arany citromBórsavParadicsom arany citromJódParadicsom arany citromHamuParadicsom arany citromKalcium-selitraParadicsom arany citrombukkinsavParadicsom arany citromTejszérumParadicsom arany citromHidrogén-peroxidParadicsom arany citromCsirke alomParadicsom arany citromSzódaParadicsom arany citromCsalánParadicsom arany citromMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajta szinte minden betegség stabil. Ez az előny a kulturális ellátás összetettségét lefedi.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom arany citrom

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom arany citrom

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom arany citromPhytofluoroParadicsom arany citromPuffadt harmatParadicsom arany citromCsúcsParadicsom arany citromClapporiosParadicsom arany citromSzürke gnilParadicsom arany citromDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

Mint már említettük, ez a fajta nem szeret hideg. De aszály könnyen elviselhető. Erőteljes paradicsomgyökerek képesek nedvességet készíteni mély talajrétegekben. Ez azonban nem jelenti azt, hogy lehetséges az öntözés figyelmen kívül hagyása. A jó gondozás növeli a hozamot.

Régiók növekvő

Az üvegházhatású körülmények között a fajta bármilyen klimatikus zónában termeszthető. Nyílt területeken arany citromot termeszthet a Krasnodar területén, a Kaukázusban és más déli régióban.

Értékelések áttekintése

A kertészek pozitívan reagálnak erre az osztályra, annak ellenére, hogy figyelmet igényel. Kedveli a nagybetűségállóság, a vonzó megjelenés, a paradicsom finom íze. Kellemesen meglepődik a gyümölcsök bőségével. A legjobb eredményeket 2 szárakba képeznek. Ilyen esetekben az üvegházakból származó paradicsomokat nagy vödrök veszik ki. Ugyanakkor a bogyók az érett bokrok hosszú, repedés nélkül lóghatnak. Az összegyűjtött növényt túl jól tárolják.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása