Paradicsom ballerina

  • Kategória: Hibrid
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Univerzális
  • Érlelési idő: Közepes
  • Az érlelés időzítése, napok: 100-120
  • Növekvő feltételek: nyitott talajra
  • Szállítási képesség: Magas
  • A bokor magassága, lásd: legfeljebb 60
  • Jellemző bokor: Kompakt
  • Az érett gyümölcs színe: Rózsaszín, könnyű moire

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsomválasztás hibridek vonzóak abban, hogy nem foglalnak sok helyet az ágyon, és nem kell óvatos ellátás. Ezek közé tartozik a ballerina paradicsom, amely viszonylag a közelmúltban jelent meg agromnka-n, de jól bizonyított. A legtöbb dacs és kertész pozitívan reagál erre a fokozatról, és megjegyzi kiváló ízét, korai hozamát és könnyű termesztését.

A fajták leírása

A paradicsom ballerina háztartási tenyésztőket fejlesztett ki. A nyitott területen növekvő megfelelő régió Oroszország déli részén, a középső sávban a növényi paradicsom ültetése. Ezért nem tolerálja az alacsony hőmérsékletet, ezért hideg éghajlati zónák esetén a növény nem alkalmas, vagy fűtött üvegházakat használnak.

A kultúra alacsony, kompakt bokrok, a magasság elérése legfeljebb 60 cm. A vékony és törékeny szárak miatt harisnyatartó szükséges. Zöld levél levelek a lövésekre.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A közepes méretű paradicsom rózsaszín színű, könnyű moire, tömegben elérheti a 60-120 g-ot. Forma a pulóvergyümölcsben. A lédús cellulóz, kis magvakkal, amelyek gyakorlatilag nem érezték magukat.

Annak ellenére, hogy a bőr vékony, meglehetősen sűrű, ami lehetővé teszi a betakarítás számára, hogy jól toleranciát folytasson. A paradicsom sokáig hazudhat, anélkül, hogy elveszítené az árutípust.

Kóstolási jellemzők

Gyümölcsök, amelyek kifejezett paradicsomos savanyú ízű ízű, azonban a savanyúság jelenléte kellemes utóízet ad.

Hozzárendelés a paradicsom univerzálisban. Megőrzhetők vagy frissek. A sűrű bőr miatt, amikor a meredek forró vizet öntjük, nem repednek. Paradicsomot adnak a salátákhoz, mártásokhoz, ketchupokhoz, pasztákhoz vagy újratöltéshez az első edényekhez.

Érés és gyümölcsözés

Az érlelés az első baktériumok után 100-120 nappal történik, közepes szegélyezett hibridnek tekinthető. A Vintage július óta összeszerelhető, a gyűjtemény augusztusban folytatódik.

Hozam

Nagy hozamú hibrid. Az 1 kV-os gondoskodással. M Értékelje a 3-4 kg gyümölcsöt, amikor nyitott földön, üvegházhatású körülmények között, az üvegházhatású körülmények között, a betakarítás többször – 9-10 kg a leszállási mérőből.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A magvak március elején csíráznak. A hibridet a barátságos hajtások különböztetik meg. Az első hajtások a leszállás 10. napján láthatóak.

A csészékben, konténerben vagy üvegházban csírázhat. Ehhez az eljáráshoz előnyös a termékeny talaj kiválasztása. A víz palántáknak meleg vízre van szükségük.

A kelbimbák felvételéhez, amikor 2 teljes körű levelei lesznek. Az eljárást 1 alkalommal hajtják végre, mivel a palántákat nem húzza ki.

Áprilisban a ballerina palánták üvegházba ültethetők. Mivel a növény nem tolerálja az alacsony hőmérsékletet, a nyitott talajon való kirakodás nem érdemes sietni. Az utcán való leszállás optimális ideje, amikor meleg idő van telepítve +18.20 fok, május közepén. Azonban az idő, hogy a disemboditate sokféleképpen a régió éghajlati viszonyaitól függ.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Kutak 30-40 cm egymásnak, hidratálják és műtrágyákat készítenek. Kompakt üzem, egy négyzetméteren, hogy nem több, mint 3-4 palántát.

Növekvő és gondoskodás

A fajta nem túl igényes gondozásban, még egy kezdő dachnik is megbirkózhat vele. Azonban, hogy jó betakarítást kapjon, gondoskodnia kell a növényre. Nem követelt gondozás – időszerű öntözés, etetés és földi lazító.

Miután a palántát állandó helyen ültették, a paradicsomnak időt kell adnia ahhoz, hogy több napig alkalmazkodjon. Amikor a fiatal levelek elkezdődnek a palántákon, a víz elindulása és a talaj lazítása.

Az öntözést hetente többször is elvégzik, ha forró és száraz időjárás, az öntözés nő. Az alacsonyabb nedvesség csökkenése a talajból. A laza talaj folyamatosan szüksége van. Ez az eljárás oxigénnel gazdagítja a Földet.

A szerves és ásványi műtrágyák készítése – a paradicsom jó fejlődésének fontos eleme. Különösen a ballerina nitrogént és potash műtrágyákat igényel. A nitrogén lehetővé teszi a zöld tömeg növelését és a gyökérrendszer fejlesztését, és a kálium befolyásolja a paradicsom ízlését.

A Ballerina az egyik kevés hibrid, amely gyakorlatilag nem tesz lépéseket. És nincs szükség egy csomó bokrokra.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fokozatnak elég tartós mentessége sok gombás betegségnek. De ahhoz, hogy kizárják a lehetséges károkat a növény különböző kártevők, abban az időszakban, virágzás, profilaktikus kezelésére bokrok speciális készítmények.

A kirándulások és a bakhchev speciális sérülést alkalmaznak. A fungicidek és a rovarirtók küzdenek velük. Csakúgy, mint a gyökér rothadás (ők megbirkózni vele, köszönhetően a rendszeres hasított), csigák, azokat kézzel összegyűjtöttük.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: