Paradicsom betta

  • Szerzői: Gavrish Sergey Fjodorovics, Morav Viktor Vasziljevics, Amsslavskaya Elena Valentinovna (LLC “BEACTING társaság Gavrish)
  • A feltételezések éve: 1997
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat
  • Érlelési idő: Ultrarandy
  • Az érlelés időzítése, napok: 78-83
  • Növekvő feltételek: nyitott talajra
  • Bush méret: Éjszakai minőségű
  • A bokor magassága, lásd: Ötven

Lásd az összes jellemzőt

Van egy kis csoportja paradicsomfajták, amelyek rendkívül korai időben alszanak. És annak ellenére, hogy a gyümölcsök, mint általában, nem különböznek egymástól a különleges méretben és ízben, a téli hideg pórus után, és a friss élelmiszerek hiánya az ágyakból, mindig úgy tűnik, hogy mindenki tökéletesen, mint egy friss levegő kortyja. Ezenkívül az ilyen kultúrák elég egyszerűek. Az ultrahang paradicsom egyik legszembetűnőbb képviselője a betta változatossága.

Az eltávolítás története

Betta egy hibrid, amelyet Oroszországban több mint 2 tucat éve oszt meg. Lengyelország tenyésztői hozták létre. A mag birtokosa a hibrid fajta tenyésztésével cég Gavrish, amely kérelmet nyújtott be a ’90 -es évek végén a 20. század, annak érdekében, hogy a minőség vezették be az állami nyilvántartás. A kultúra tesztelése után 1998-ban szerepelt az állami nyilvántartásba, és elismert tenyésztési fajta lett.

A fajták leírása

A Betta fajta alacsony szintű növény, magassága legfeljebb 40-50 cm lehet. A kultúra pammer, a harisnyatartó és az áthaladás nem szükséges. A lapok átlagos méretű, sötétzöld színűek, nincs Protet, a hullámzás gyenge. Az ágak nem túl erősek, és kívánatosak.

A bokor helyei egy kicsit – 25-30 cm átmérőjűek, így a kultúra elég szoros. Az első gyümölcskefék csak 6-7 lap után lehet kialakíthatók, még korábban is, majd 1 vagy 2 levélben. A kefe 4-6 virágból áll, majdnem üres virágok nélkül – mindegyik virág később paradicsommal fordul.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsomot a gyümölcsök megkülönböztetik a gyümölcsök formájában egy lapos kör formájában, vannak bordák, de alig észrevehetőek. Az érett magzat színe – piros, vetőmag fészkek – 4-5 mennyiségben, a magok egy kicsit. Kis fényes paradicsom, egy bogyó súlya átlagosan – 50-70 gramm, ha az indulás jó, 100 gramm paradicsomot kapunk.

Kóstolási jellemzők

A feladat értékelése – A becslések szerint elég jó, nem túl édes, van egy kis sav. A korai érés sajátosságainak köszönhetően többnyire a gyümölcsök örömmel eszik frissen. A többlet jelenlétében azonban megőrzhetők, feldolgozhatók különböző üres lapokon, beleértve a paradicsompasztát is.

Érés és gyümölcsözés

Amint már említettük, a betta ultravén érlésének időzítése. A gyümölcsök csak egy hónap alatt elérik a biológiai értelemben, vagyis 78-83 nap. Június második felében a betakarítás kezdete, amely a júliusi utolsó számokig tart.

Hozam

A betta paradicsom meglehetősen magas hozamot különböztet meg egy ilyen alacsony réshez. Egy bokor szezononként körülbelül 2 kilogramm gyümölcsöt termel, és figyelembe véve, hogy a növények egymáshoz közel helyezkednek el, egy négyzetből egy méterre összegyűjthető 10-15 kg.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A hagyományt a palánták termesztik, de van egy funkció. Nincs szükség a kirakodási anyagokra, hogy túl hosszú ideig, például 2 hónapig, mint más fajták esetében. Gyakran a kultúrát az első csírázás után az első napon ültetik az ágyra.

Igaz, néhány tapasztalt kert még mindig megpróbálja megtartani a palántákat akár 1,5 hónapig, hogy sikerült jól keményen. Így a palántákat áprilisban (elején vagy középen) ültetik, és a földön május elején ültethető.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Az a tény, hogy a fokozat kompakt, a kirakodási rendszer meglehetősen sűrű lehet, nevezetesen 30×50 cm. Ha figyelembe vesszük a bokrok számát, akkor 4 vagy 5 példány négyzetméteren.

Növekvő és gondoskodás

Ahhoz, hogy növekedjen a webhelyén, olyan sokféle paradicsom, mint Betta, nincs szükség sok időre és erőfeszítésre. Rendezze meg az egyszerűen. By the way, ha nem rendelkezik az ultra-mentes termés megszerzésének feladata, a kultúra megpróbáltam meggondolatlan módszerrel növekedni, miután a vetőmagot a kertben a kertben helyezték el, amikor a hő bekövetkezik. Ebben az esetben a paradicsom közelebb lesz a nyár második feléhez. De ez az opció alkalmas azok számára, akiknek nincs ideje bevonni.

Azt mondják, hogy a betta paradicsomnak nincs szükségük, lehetetlen. De magában foglalja a szokásos eseményeket, például az öntözést és az etetést. És mivel a kultúra természeténél fogva straamp és elég alacsony, gőzölés nem kötelező eljárás. Azonban a szár egyenletességéhez és erődéhez, valamint kizárja a hajtások leeresztését a földre, a paradicsom még mindig ajánlott a támogatáshoz kötődni.

A paradicsom által érintett fő betegségek ellenállása, a betta jó. És annak köszönhető, hogy a paradicsom korán érlel, nincs ideje szembenézni a fitoofluoróval. A betegségek megelőzésére fontos, hogy ne sértse meg az öntözés szabályait, rendszeresen az üvegházakat, és ne üljön nagyon gyakran palántákat.

Ami az öntözést illeti, csak meleg vízzel kell elvégezni, amelyet bizonyos ideig rendeztek. Öntözési ütemterv – 1-2 alkalommal 7 nap alatt. Ha nincs nedvesség hiánya, akkor a lombozat megcsavarodásához és sárgálásához vezethet, valamint a virágzat csökkenhet. A nedvesség feleslegét negatívan befolyásolhatja a betta paradicsomra is – ezek olyan tényezők, mint a root rothadás, a gombás fertőzés jelei.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: