Paradicsom bonaparte

  • Szerzői: Vilmorin S. A., Franciaország
  • A feltételezések éve: 2016
  • Szinonimák nevek: Bonaparte
  • Kategória: Hibrid
  • A növekedés típusa: Integimenziós
  • Célja: Friss használat, sózás és konzerválás, az egész ajtó
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 50-55 nap a talajban lévő palántáktól
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • Szállítási képesség: Jó

Lásd az összes jellemzőt

Ha a háztartási telek kicsi, javasoljuk a paradicsom hibrid fajtáit, amelyek teljesen nem rosszabbak a gyümölcsök hozamában és ízeinél. A mezőgazdasági termelők és a dacnisztorok egyik szeretettje a Bonaparte tomátorok hibrid nézete.

Az eltávolítás története

Egy korai hibrid fajta visszavonták a tenyésztők a francia cég Vilmorin nem is olyan régen – a 2014 végéig, de ennek ellenére sikerült nyerni a figyelmet a sok mezőgazdasággal, kertészek Oroszország. Az állami nyilvántartásban szerepel, és 2016-ban engedélyezett. Számos régióba (központi, Mersatnevian, Kelet-Szibériai, Észak).

A fajták leírása

A paradicsom Bonaparte az intedermináns növekedési típusú növények osztályára utal. A bokrok magasak, elérve a magasságot 200 cm, egy kiegyensúlyozott törzs, rövid interstices és sötét zöld lombozat jellemzi. A középvonali fajta nyílt földön és üvegházakban ültethető, miközben nem fognak sokat foglalni. A bokrok magasak, így a harisnyakötő kötelező.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsomon Bonaparte egy ovoid alakú és rózsaszín-vörös színű, teljes érleléssel rendelkezik. Éretlen paradicsomfény zöld. Átlagosan egy magzat tömege 180-220 gramm, de egyes esetekben, amikor az uralkodás, a paradicsom 400 g-ig nő. A paradicsom tökéletesen sima és sűrű bőrrel rendelkezik, köszönhetően, hogy nem repednek, ne veszítsék el szállítását szállítás közben és tárolás közben.

Kóstolási jellemzők

Az ízminőségű paradicsom nagyszerű. Frissen édesek, húsos, szép lédús. Ezenkívül a paradicsomnak kifejezett illatú, így a nyári saláták hihetetlenül harmonikusak. Variety Bonaparte univerzális, ezért friss formában fogyasztják, teljesen használhatók, mártások, gyümölcslevek, különböző benzinkutak formájában.

Érés és gyümölcsözés

Mivel a fajta az átlagos, növekedés és érés az ültetési palánták ültetése a talajban, mielőtt az első termést kóstolja meg, körülbelül két hónapra van szüksége.

Hozam

Az ilyen típusú hozam mutatói kiválóak. A megfelelő agrotechnológiával 1 m2-vel, akár 12-14 kg-ig is összegyűjtheted. Az üvegházhatású körülmények között termesztett paradicsom termése valamivel magasabb, mint a nyílt talajban termesztettek.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A palánták termesztésére szolgáló magvakat márciusban végezzük (a régió éghajlati viszonyaitól függően). Ehhez készítsük el a talajt és a helyiséget, amelyben a hőmérsékletnek + 20 … 23 fokos és jó világítás napi 14-16 óráig kell lennie. Amint a palánták palántái 4-6 levelek jelennek meg, akkor pickupot tehetsz. 10-14 napig a palántáknak fojtónak kell lenniük, majd nyílt talajon kell ültetniük.

Általános szabályként a nyílt talajon levő palánták május közepén fordulnak elő. A kutak előre előkészítve 6-7 cm mélységgel. A palánták növekedése és fejlődése során ne felejtse el a leépítést és a harisnyakaszt, hogy előzetesen támogassa magát.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom bonaparte

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom bonaparte

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom bonaparte

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Ha állandó helyen leszáll, bizonyos szabályokat be kell tartani – nem több, mint 4 bokrot ültetünk 1 m2-re. Az optimális leszállási rendszer 70×40 cm.

Növekvő és gondoskodás

Az ültetési palánták kiválasztott területe előre integetett, hogy fokozza a légáteresztő képességet, és gyomnövényekkel tisztítsa meg. A talajnak termékenynek kell lennie, jól borított napsugarakkal és védve a vázlatoktól és a szuper széltől. A TÖRTÉNŐ ELLENŐRZÉSEK A KÖVETKEZŐ ELJÁRÁSOK – Talaj lazítás, öntözés, etetés, Garters.

Paradicsom bonaparte

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom bonaparteÉlesztőParadicsom bonaparteBórsavParadicsom bonaparteJódParadicsom bonaparteHamuParadicsom bonaparteKalcium-selitraParadicsom bonapartebukkinsavParadicsom bonaparteTejszérumParadicsom bonaparteHidrogén-peroxidParadicsom bonaparteCsirke alomParadicsom bonaparteSzódaParadicsom bonaparteCsalánParadicsom bonaparteMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajta ellenáll a betegségeknek, a vírusoknak és a kártevők invázióinak, így a Claporiosa, a dohánymozaik és a Fuzarious Wilt nem szörnyű. A különböző betegségek kialakulásának megakadályozása érdekében elég profilaktikus permetezés elvégzése.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom bonaparte

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom bonaparte

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom bonapartePhytofluoroParadicsom bonapartePuffadt harmatParadicsom bonaparteCsúcsParadicsom bonaparteClapporiosParadicsom bonaparteSzürke gnilParadicsom bonaparteDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A növényi kultúra ellenáll az időjárási és hőmérsékleti ingadozásoknak, így nem befolyásolja a betakarítás minőségét. A déli régiókban, optimálisan növényi paradicsom nyitott talajokban, és a zónákban elhúzódó és kemény Winters – üvegházakban.

Régiók növekvő

A paradicsom az ország minden régiójában növekedhet. A kivételek nagyon instabil és kedvezőtlen éghajlatú zónák.

Értékelések áttekintése

A francia paradicsom Bonaparte egy gyakori vendég a zöldségeken és a háztartási telkeken, hiszen teljesen szerény elhagyása, kiváló ízlése, védve számos betegség és vírus, és gyorsan alkalmazkodik az éghajlat és a talaj. Ezenkívül a bokrok tömörsége, amelyek könnyen alkalmasak, egyenletesen érő paradicsom és elegendő égés.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása