Paradicsom delishesheses

 • Szerzői: USA
 • Szinonimák nevek: Finom, deliciosis, finom
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Integimenziós
 • Célja: Univerzális
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Az érlelés időzítése, napok: 110-115
 • Bush méret: Középálló
 • A bokor magassága, lásd: 150-160
 • Hűtőközeg: Közepes

Lásd az összes jellemzőt

Amerikai paradicsomfajták hosszú ideig népszerűek Oroszországban. A paradicsom delishes pontosan utal az ilyen fajtákra. Az íz és a hozamot választják.

Az eltávolítás története

A paradicsom Delishes 1964-ben eltávolították Amerikában, és meglehetősen régi kultúrának tekinthető. A fajta eredete híres az amerikai vállalat Burpee, amely még mindig létezik, és a növényi növények új fajtáinak létrehozására összpontosít.

A piacon a fajta ilyen nevek alatt bemutatható:

 • Finom (szó szerinti fordítás angolról);

 • Deliciózis.

A fajták leírása

Paradicsom bűnösök intenerminant, vagyis korlátlan növekedési erővel. A bokor magassága 150-160 cm. A túlzott táplálásból a hossza növekedhet.

Erős és erős. A növénynövekedés ereje miatt a charter rendszerén keresztül kell gondolkodnia, vagy kopogtatni a csapok. Anélkül, hogy a bokor elkezdi levágni és párolt a földön. Javasoljuk, hogy 3 szárat hagyjon.

A levelek kicsi, hosszúkásak és keskenyek, a kis bokorban. Színes lemezlap telített zöld, fényes. A hátsó felület egy kicsit könnyebb elülső, durva. A lapon van egy középső szakasz csíkokkal. Zzbinna a szélén nagy. A levelek az aszály és a nap szélei köré tekerhetnek.

Az első virágzat a Föld 6 lapja szintjén alakul ki. Ezt követően – 1-2.

Egy kefe 2-3 gyümölcsből érkezik.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Paradicsom kerek vagy lapos kör alakú alakzatok, nagy. Átlagosan a tömeg 300-500 g. Vannak nagyobb paradicsom is, amelyek súlya 600-800 g. Ez az első gyümölcsre jellemző.

Az érett gyümölcsök színe rózsaszín-piros vagy piros-narancssárga. A héja vékony, olajos (ebből egy jellegzetes fényű), van egy szalag. Gyümölcs a gyümölcsben, és jól csatlakozik hozzá. Egy kis repedés fordulhat elő a gyümölcsök körül.

Puffadt lédús, sahary, húsos és nem egyedülálló. Belül vannak kamerák, a számuk 4 vagy annál több. Kicsiek, és nem minden magja van. A magok kicsiek.

Paradicsom delishes friss, konzervdobozokat, mártásokat, ketchupokat és gyümölcsleveket használ.

Kóstolási jellemzők

A fajta Delishes neve nem csak így van. Az angolul “finom” -ként fordítja. Ezért sokan ünneplik a zöldség és a kellemes utóíz finom ízét.

Érés és gyümölcsözés

A kultúra középkori kultúrákra vonatkozik. 110-115 napra érlelődik. Bár a gyümölcsök egy időben alakulnak ki, a Delishes gyümölcse hosszú, július közepétől augusztusig.

Hozam

Egy bokorból 1-1,5 kg gyümölcsből gyűjthető össze.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A palánták földje ősszel vásárolható vagy készíthető el. A lyukak kialakulása előtt a talaj bővelkedik vízzel. A potok legfeljebb 2 cm mélységben készültek.

Magvak egy kis idő áztatott vízben. Minden felugró vetőmag ki van dobva. A maradék a kálium-permanganát oldatával kihagyott.

Miután a vetés után a talaj ismét nedvesített vízzel, és bezár egy film vagy üveg. A fiókot eltávolítják az ablakpárkányon. A szoba átlagos hőmérséklete +22 fok. Ha az időjárási viszonyok nem elégedettek a napsütéssel, akkor is meg kell rendezni a háttérvilágítást UV lámpával.

A magok egy hét múlva fordulnak. Ezt követően a film vagy az üveg eltávolítható. Az öntözött bokrok meleg vízre van szükségük a permetről. A szedés a palánták 2-3 lap kialakítása után történik.

Ahhoz, hogy a palántákat az utcára május elején kövesse. A leszállást a +16 fokos napi hőmérsékleten kell elvégezni.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom delishesheses

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom delishesheses

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom delishesheses

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A föld leszállás előtt érdemes felborulni és hidratálni. A kutak sekély, mindössze 15 cm. A bokrokat ültetik, így 1 m2 számított 3-4 növény. Ez szükséges ahhoz, hogy az ágak ne zavarják egymást, az egységes légáramlást és a kényelmes betakarítást.

A palánták ültetése után a talajt bőségesen kiömlöttük vízzel. A következő öntözés egy hét után következik be.

Növekvő és gondoskodás

Annak érdekében, hogy a betakarítás nagy legyen, és az üzem nem beteg, szükség van néhány szabályra.

 • Szükséges az öntözés grafikonjának megteremtése. Különösen a féktelenség kialakulása során. Az öntözést hetente 1 alkalommal végezzük. Erős szárazsággal hetente 2-3 alkalommal növelhető.

 • A szezononkénti etetés 3-4 alkalommal történik. A növekedés aktív fázisában a nitrogéntartalmú keverékeket készítsen. A bokok és a gyümölcsök kialakulása során a kálium- és foszfort tartalmazó elemek bőségesen hozzájárulnak.

 • A harisnyakötő a kulturális ellátás egyik legfontosabb szempontja. A növénynek a támogatáshoz való időszerű rögzítése segít elkerülni a donomsokat a szárban. A számjegyek veszélyesek abban, hogy a gyümölcslé sorrendje rovarokat és kártevőket vonz, mint például egy fehérbird.

 • A felesleges lépések eltávolítása és elhagyása kedvezően befolyásolja a jövőbeli gyümölcsök kialakulását, mivel hasznosabb nyomkövetési elemeket kapnak.

Paradicsom delishesheses

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom delisheshesesÉlesztőParadicsom delisheshesesBórsavParadicsom delisheshesesJódParadicsom delisheshesesHamuParadicsom delisheshesesKalcium-selitraParadicsom delisheshesesbukkinsavParadicsom delisheshesesTejszérumParadicsom delisheshesesHidrogén-peroxidParadicsom delisheshesesCsirke alomParadicsom delisheshesesSzódaParadicsom delisheshesesCsalánParadicsom delisheshesesMolyhos ökörfarkkóró

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom delishesheses

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom delishesheses

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom delisheshesesPhytofluoroParadicsom delisheshesesPuffadt harmatParadicsom delisheshesesCsúcsParadicsom delisheshesesClapporiosParadicsom delisheshesesSzürke gnilParadicsom delisheshesesDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása