Paradicsom Energo

  • A feltételezések éve: 1996
  • Kategória: Hibrid
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat, lazac és konzerv
  • Érlelési idő: Közepes
  • Az érlelés időzítése, napok: 110
  • Növekvő feltételek: zárt talajra
  • Bush méret: Középálló
  • A bokor magassága, lásd: 120
  • Jellemző bokor: Erőteljes

Lásd az összes jellemzőt

Paradicsom Energo kifejezetten a tenyésztők által eltávolították az üvegházakban, valamint a nyílt talajban. Az első generációs hibrid gondoskodik, és jó hozammal megkülönbözteti. A paradicsom nagy ellenállást mutat a legtöbb betegségnek, és tartósan tolerálja a kedvezőtlen időjárási viszonyokat.

Az eltávolítás története

A fajta 1996-ban jött létre a hazai tenyésztők a Kirov Tudományos és termelési cég “Agrosmetom”. A kultúra különösen a növényi fajták körében keresi a korai betakarítás lehetősége miatt bármilyen körülmények között.

A fajták leírása

Növénymeghatározó típus. Az üvegházban a bokor 1,5 méteres magasságát eredményezi, a nyitott talajban legfeljebb 1 m. A hibrid neve a gyümölcsök intenzív növekedése miatt érkezett, és a gyümölcsök érése. A gyors kompakt, félig tudomány, kis számú hajtásokkal és levelekkel. Lombozat telített sötétzöld szín, enyhén hullámosított. Az első gyümölcskefe 8-9 lapon van lefektetve, a második menekülésnél 3-5 felett. A következő két lapon alakult.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsomnak megfelelő, kerek alakú. Átlagosan egy magzat tömege 140 gramm. Paradicsom színe a zöld érlelés kezdetén, sötét foltban a gyümölcsben. A teljes érleléssel a szín egyforma piros lesz. Héj sűrű, fényes. Szállítási és nagygörös kiváló. A gyűjtött termés hosszú ideig tartja az árut és az ízét.

Kóstolási jellemzők

Az Energo klasszikus paradicsom illata van. A savanyú édes, harmonikus íze a cukrok és savak kiegyensúlyozott kombinációja miatt. Hibrid sajátos univerzális cél. Használja őket nem csak friss formában salátákban. A kis paradicsom kényelmes a megőrzésben.

Érés és gyümölcsözés

Közepes szemcsés fajtákra utal. Az első paradicsom 105-110 napot kap az első csírák megjelenése után. Gyűjteménye július és augusztus között. Érett barátságos.

Hozam

Energia Treasury magas hozamú paradicsom. 12-22 kg 1 kV-tól gyűjtött a film alatt. M. A nyitott talajban 7-10 kg. Az illetékes mezőgazdasági mérnökökkel a hozam 32 kg-ra emelkedhet. Az érett paradicsom érettségként gyűjt. A gyűjteménygel nem szükséges késleltetni – negatívan tükröződik a növekedésben.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A vetőmagok olyan számítással kezdődnek, hogy addig, amíg a palánták a palántákhoz tartozó palánták transzplantációig legalább 50-55 nap lesz. Általános szabályként az esemény március végén történik. A termesztett bokrok rosszabbak, és lassan nőnek, ezért csökken a hozam.

Annak ellenére, hogy a kultúra nem túl igényes a talaj összetételére, a palánták növekedésére, jobb, ha előnyben részesíti a kész talajt. Az ilyen talajok tartalmazzák a szükséges összetételt és semleges savasságot a teljes fejlődéshez.

A magok ültetése után kedvező feltételeket kell teremteniük. A hajtások megjelenéséig a hőmérsékletnek 23-25 ​​fok. Miután a hőmérséklet csökken 5-7 fok. Öntözés mérsékelt. A talajnak nem szabad eltűnnie vagy átalakulnia. Különös jelentőséggel bír a palánták fejlesztésében világítással, amely napi legalább 12-13 órával kell lennie. A fejlődés színpadán 2-3 levelek töltenek egy választást.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A csemetéket a 70×40 cm-es rendszer szerint kell ültetni egymástól. 1 négyzetméterenként. m nem lehet több, mint 3 bokrot.

Növekvő és gondoskodás

Mivel a hibrid gyorsan vegetatív tömegű, a gyökérrendszer ennek köszönhetően szenvedhet. Gyenge és felület. A földön kómában nem lehet elég tápanyag és nedvesség a jó növekedéshez. Emellett az energia nagy mennyiségű gyümölcsöt képez a szárak és gyökerek fejlődésének kárára. Ezért, hogy jó betakarítást kapjunk, az üzemnek állandó öntözésre és etetésre van szükség.

A bőséges öntözés 2-3 naponként költ. Ha forró és száraz időjárás, az öntözés nő. Átfogó műtrágyák hozzák a gyökér 1 alkalommal hetente. Egy bokor 2-3 száron van kialakítva. Amikor a paradicsomot az üvegházban növekvő, tapasztalt kertek tanácsot adnak a gyümölcsjelek normalizálására. Ehhez nem több, mint 4 kefe van a bokoron. A termesztési feltételek a regionális éghajlati jellemzőktől függenek.

Egyszerűbb gondosság van. Növényül egy növényt nyitott talajba, ne tegyen etetést, és ne vizet, de feltéve, hogy az eső hetente esik. Ilyen körülmények között a paradicsom alacsonyabb. Steying eltávolítja az első virágos sebet, így sokan rájöttek, hogy mennyi időt érnek a vegetatív időszak felett.

Energo megköveteli a kötelező harisnyatartó a támogatást, még akkor is, ha rövid. Nem szabad elfelejtenünk az ágyak rendszeres rangjáról a gyomokból és a talajvilágból.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajta nagyfokú ellenállással rendelkezik a fertőzésekkel szemben. A phytofluorosis nem szörnyű, nem szenved egy dohánymozaik vírus, a coloriosis és bármilyen rothadás.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: