Paradicsom fatima

  • Szerzői: Oroszország
  • Szinonimák nevek: Fatima
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat, gyümölcslé, ketchup és paradicsom paszta
  • Érlelési idő: Korai
  • Az érlelés időzítése, napok: 90-100
  • Növekvő feltételek: nyitott talajra
  • Eladhatóság: Magas
  • Bush méret: Éjszakai minőségű

Lásd az összes jellemzőt

Azok számára, akik szeretik a rózsaszín és az édes paradicsomot a telken, a Fatima fajta valóban megtalálható. A paradicsom tökéletesen növekszik a védtelen talajon, nem igényel különös figyelmet, de ugyanakkor kiváló paradicsomot adunk ki.

Az eltávolítás története

Korai Fatima paradicsom – ez a hazai tenyésztők agya, amely kevesebb mint 10 évvel ezelőtt jött létre. A népszerűség és a nagy termelékenység ellenére az ország kiválasztási eredményeinek állami nyilvántartása még nem történt meg. A maximális terméskultúra megmutatta magát, megszakadt a védtelen talajokban. Ajánlott a paradicsom termesztéséhez Oroszország minden éghajlati övezetében. A hideg éghajlatú régiókban a paradicsomot filmek alatt termesztik.

A fajták leírása

A Tomato Fatima egy alacsony sebességű, meghatározó típusú növény, amely eléri az 50-100 cm magasságot. A bokrokat az ágak, az erőteljes központi szár, a törékeny ágak, a kifejlesztett gyökérrendszer, a zöld levelek és az egyszerű virágzat. Az első gyümölcskefe 6-7 lap felett van, ahol 3-4 bogyók vannak kötve. Jellemző, hogy nincs virágos kefe a bokor tetején, de az egyetlen virág, amelyből a legnagyobb paradicsom egy szokatlan forma nő, gyakran deformálódott.

Amikor a nő paradicsom bokrok, nagy figyelmet kell fordítani a harisnyakötő tartós támogatja, mivel az ágak törékenyek, és a gyümölcsök nőnek hatalmas, ami oda vezethet, hogy eltömíti. Ami a bokorképződést illeti, és a gazdálkodók és a kertészek véleményének gőzölése eltér, így nincs pontos ajánlás. Néhány taxis bízik benne, hogy egy bokor kialakulása során a 2 szárakban növeli a hozammutatókat.

A paradicsom univerzális célja, így friss, add hozzá a salátákat, és újrahasznosított italok és vastag utántöltések.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A Fatima a paradicsom nagyszabású változata. Átlagosan az egyik magzat tömege 250-600 gramm. Alakja zöldség-szív alakú, könnyű felületi szalaggal. Az érett gáz óriás egyenletesen festett rózsaszín színben, néha rózsaszín-rapban. A technikai érettség színpadán, a világos zöld színű paradicsom a bázisszögben, ami eltűnik. Zöldséghéj fényes és vékony, de rugalmas, így a paradicsom ellenáll a repedésnek. Desszert Fatima Paradicsom tökéletesen tolerálja a szállítás és felruházott egy hosszú távú lábjegyzetben veszteség nélkül íz és productual tulajdonságait.

Kóstolási jellemzők

Jellemzett paradicsom nagy ízléssel. Hús növényi húsos, mérsékelten sűrű, szelíd és nagyon lédús. Van egy kis számú kis mag, és nincs vizes. Az íze érezhető édesség és cukorság, anélkül, hogy csókolózás lenne. Illat a magzatban kifejezett – desszert.

Érés és gyümölcsözés

A paradicsom a korai parénen található. A csírázás csírázásából érett paradicsomra az ágakon, 90-100 napig terjed. Gyümölcs a fajta feszült, így a paradicsom köpködik az ősz elején. A rövid és hideg nyári körülmények között csak az első bogyók, és a többiek eltávolításra kerülnek, és szobahőmérsékleten emelkednek. A csúcsmass termelés június-júliusban esik. Néha a termelés időtartama a régió éghajlati jellemzői miatt eltolható.

Hozam

A kultúra hozama jó. Átlagosan az egyik bokorból a szezonban 2-5 kg ​​remegő paradicsomból eltávolítható. Ahhoz, hogy magas betakarítást kapjunk, szükség van a megfelelő ellátásra a növényre.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Vetőmagokat a palántákhoz március végén tartják – április elején. Az elővágó anyagot a mangán gyenge oldatában fertőtlenítik. Miután a talaj hidratálja és üveggel vagy polietilénnel borított, amely felgyorsítja a palánták csírázását. Általában a csírázás 6-8 napig figyelhető meg. További növekedés esetén a megfelelő fény- és hőmérsékleti módokat kell biztosítani.

A 3-levelek megjelenésével a hibákat az egyes csészékre számítják, majd az etetés, és 10-14 nap alatt, mielőtt a transzplantáció megkezdi a keményítést. Keressen egy kertet ajánlott palántákat május végén – június elején.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom fatima

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom fatima

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom fatima

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A bokrok elhelyezésének sűrűsége olyan fontos, mint az agrotechnika a növények számára. 1 m2 ajánlott 3-4 bokrot üzembe. Szükséges az 50×30 cm-es rendszer szerint bokrok ültetése.

Növekvő és gondoskodás

A paradicsom termesztésére, termékeny, lélegző és laza talaj, amelyen elegendő mennyiségű napfény esik. A paradicsomok Fatima legjobb elődei cukkini, uborka és sárgarépa vonatkoznak. A görbe ápolás magában foglalja a talaj, a talaj, a bokrok sírás, a rovarok és a vírusok védelme és permetezése. A bokrok összekapcsolása és kialakítása szükséges, ha szükséges.

Paradicsom fatima

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom fatimaÉlesztőParadicsom fatimaBórsavParadicsom fatimaJódParadicsom fatimaHamuParadicsom fatimaKalcium-selitraParadicsom fatimabukkinsavParadicsom fatimaTejszérumParadicsom fatimaHidrogén-peroxidParadicsom fatimaCsirke alomParadicsom fatimaSzódaParadicsom fatimaCsalánParadicsom fatimaMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajta egy jó immunrendszer, ezért a gancsérült növények jellemzője nem szörnyű. A paradicsom gyakorlatilag nem ki van téve a fitoofluoridnak. A megelőző permetezés inszekticidek segítenek kártevőknek.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom fatima

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom fatima

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom fatimaPhytofluoroParadicsom fatimaPuffadt harmatParadicsom fatimaCsúcsParadicsom fatimaClapporiosParadicsom fatimaSzürke gnilParadicsom fatimaDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A paradicsom jó stresszállósággal rendelkezik. A kultúra állása tolerálja a hőmérsékleti ugrást, a rövid szárazságt és a szigorító hőt. Ne szeresse a nedvesség és a vázlatok növényét.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása