Paradicsom fekete moor

 • Szerzői: Nalled B. M., K. S. DE., Dupla A. BAN BEN., Kochkin A. BAN BEN. (CJSC tudományos és termelési vállalat “NK. Ltd “)
 • A feltételezések éve: 2000
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Integimenziós
 • Célja: Friss használat, az egész szarban
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Az érlelés időzítése, napok: 110-115
 • Növekvő feltételek: Nyitott talajra, filmgyógyházakra, üvegházakra
 • Szállítási képesség: Jó
 • Bush méret: Magas

Lásd az összes jellemzőt

Fekete Mavr – Ez nem tipikus Kultúra paradicsom biztosan érdeklődést és tapasztalt kertek, és az újonnan a elfogulatlanság, bőséges termés és gyönyörű íz tulajdonságait illatos és édes gyümölcsök.

Az eltávolítás története

Ezt az érdekes osztályt kiválasztotta, de nem a genetikai módosítás során, az NC Ltd CJSC (Moszkva régió) alkalmazottai alatt – bejelentették. M., S. K. DE., Melnik A. BAN BEN., Kochkin A. BAN BEN. 2000-ben regisztrálta az állami piacon.

A fajták leírása

A növekedés típusa, fekete MAVR – az intetermináns kultúrája, amelyet nyitott talajokban és üvegházakban fejlesztenek ki. A megőrzés és fogyasztás friss állapotban használják.

Magas bokrok (150-180 cm) több ágban növekszik, a bomlási fokú átlag. Közép méretű szórólapok, sötétzöld árnyalatok. A specifikus fajta rövid metszetek jelenléte (a levelek közötti távolság). A formák száma – 1-2.

A kultúra előnyeiből megjegyezzük:

 • a termesztési módszerek sokoldalúsága;

 • A hőmérsékleti ingadozásokhoz való jó szintű tolerancia, még éles;

 • A gyümölcsök gyors és kényelmes étkezésének lehetősége, mert kefékkel nőnek;

 • Nagyfokú hozam (egy ecsettel legfeljebb 18 gyümölcsből áll);

 • A kis méretű és vastagabb válaszfalak kényelmesek a megőrzéshez;

 • A tömörített konzisztencia kedvező hatást gyakorol a paradicsom szállíthatóságára;

 • Egyszerűség és kényelem növekszik.

A nyilvánvaló bizonyítéka az előnyeit évfolyam nem zárja ki a jelenlétét hátrányai, a tenyészet expozíció kártevő támadások és betegségek.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Bár a címben, és bemutatja a “fekete” szót, valójában a tojás alakú gyümölcsök a konfigurációban csokoládé árnyalatok. Az éretlen gyümölcs színe zöldes, sötétzöld gyümölcsökkel. A korona gyümölcsök uralkodtak barnás árnyalatok, sötét foltokkal a gyümölcsök területén. A gyümölcsök átlagos súlya – körülbelül 45 g.

A fő száron lévő ecsetek száma eléri a 8-10-et. Gyümölcskonzisztencia tömörített, húsos, lédús és szelíd. A szárazanyagok koncentrációja eléri a 7,2% -ot. Hámozzuk a paradicsomot sima és tömörítve.

A virágzat egyszerű, az első pedig több mint 8-9 levél, mások – 3 levél után. A keretek artikulációval rendelkeznek.

Kóstolási jellemzők

Gyógyszerek gyümölcsei édesek, diszkrét savas frissítéssel.

Érés és gyümölcsözés

Az érés, a közép-levegő kultúra – 110-115 nap. A betakarítás általában augusztus-szeptemberben termelve.

Hozam

A növény nagy hozamú, legfeljebb 4,8-5,3 kg / m2 (kb. 6 kg per túzok).

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Standard vetőmag-palánták – március-április. A nyitott talajba való leszállást május közepétől (a palánták korában legfeljebb 40 napig) állítják elő.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Tipikus leszállási áramkör – 40 x 50 cm.

Növekvő és gondoskodás

Az optimális időzítés vetőmag leszállás március vége vagy április eleje. A túl korai leszállás magok, ezek tapasztalhatnak hiány fény a növekedés, vagy alacsony hőmérséklet mutatók nem engedi ültetett előkészített palántákat nyílt talajok. Ez vezethet a palánták hosszú csírázásához és túlzottan jelentős méretekhez a transzplantációhoz.

A speciális tartályokhoz következik, de a tőzegcserepekben jobb, mivel a talajban lévő utólagos transzplantáció kényelmesebb lesz, és fájdalommentes a törékeny bokrok számára.

Korábban, amíg a vetés, a pot hasznos, hogy ellenálljon néhány nappal egy meleg szobában, 20-25 ° C hőmérsékleten.

A leszállás érdekében a legjobban készen állt szubsztrátok használata. Nagy magok apróra vágott kókuszszálakban és tőzegtablettákban. Házi szubsztrát, előkészített és a gyep talaj és a humorozás (1: 1). Az aljzatoknak laza kell lenniük, erre, a fűrészporra vagy a tőzegre.

A magvak felkészítése a leszálláshoz, meg kell keményedik, elégedve hűvös helyen 2-3 nap.

A magvak ültetése előtt ellenőrizze a csírázást, ezért hidratálja őket, és 7 napig meleg helyen helyezze el.

Mivel a kultúra betegségekre van szükség, akkor a távoli magok megfelelő feldolgozást igényelnek. Ehhez a gyenge mangán megoldás meglehetősen alkalmas. Utána vízben leöblíteni kell őket.

Varrómagot kell csatlakoztatni 2 cm-re. A mélység növekedése az anyag forgásához vezethet. A magok közötti távolság körülbelül 2 cm-es. A vetőmag-sűrűség mértéke a vetőmag vételének mértékétől függ, mintha kevesebb, annál kisebb, annál nagyobb sűrűsége. Konténerek magvakkal Jobb fedéllel.

A palánták termelékeny termeléséhez számos szabályt kell követni:

 • Az anyag nem lehet túlságosan savas és természetesen fertőzött;

 • Ne tartsa a magokat hosszú ideig, amikor hűvös helyen keményedik;

 • Fontos, hogy ragaszkodjunk egy adott vetőmagmélységhez;

 • A vetőmag csírázásának mértéke legalább 10%;

 • Az a hely, ahol a kirakodott magok jól vannak ellátva;

 • A magok kirakodását követően pólusnak kell lenniük, és a következő öntözést a csírázás után 2 nappal végzik;

 • A túlzott öntözés és a csökkentett beltéri hőmérséklet telik az anyagcseréjével.

7-8 nap elteltével a kultúra általában az első hajtást adja. Gyakran elakadnak a növények fejlődésének gátló maghéjak. Jobbak áztatni és gondosan eltávolítani.

A felvételek megjelenése után a filmet eltávolítják a kapacitásokból. A két bokrok megjelenésével az elbűvölt, hogy a köztük lévő távolság tiszteletben tartják körülbelül 5 cm. Az öntözés 7 nap alatt végez.

A csírázás után a jövőbeni bokrok hűvös és fényes helyre kerülnek. A nyitott talajok átvitelének előkészítése során naponta friss levegőn (2-3 órán keresztül) készülnek, és csak a leszállás előtt, az utcán tartják, a palánták öntözése nélkül.

1,5 hónap után lehetséges az ágyakon, a talajon, amelyen előzetesen öntöznek. Az öntözés kultúrája jobb meleg vizet végezni.

A tenyésztési telkek Kívánatos a szelek által védett napfény kiválasztása.

A termesztés során a fajta nemcsak tipikus ellátási technikákat igényel – időszerű öntözés, folyó, talaj és etetés, hanem a lépések, a garting és a kereskedelem feldolgozása is.

Ismeretes, hogy a lépések előfordulása túlzott növekvő bokrokhoz vezethet, és ez a termés csökkenésével és a gyümölcs méretének csökkenésével csökkenhet. Ezért a lépés folyamata a vegetatív időszak alatt történik, a paradicsom teljes idős elöregedéseig (hagyja 1-2 szárak). Kényelmesebb az eljárás elvégzéséhez, ha a lépések elérik az 5 cm-t. A csokor bokrok tipikus módon készülnek.

A megelőző eljárásokból megadjuk a következőket:

 • A tavaszi fertőtlenítésben (mész vagy réz-vitriol), műtrágya, peroxid és a talaj kitörése az ágyakban a palánták leszállása előtt;

 • A bokrok merítésének megakadályozza a gombák megjelenését;

 • megelőző permetezést speciális készítményekkel;

 • A palánták ültetése után a bokrok legfeljebb 3-szor termesztenek 2 hónap alatt, a gyümölcsök előfordulásaig (váltakozó szerves és ásványi kiegészítők).

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A kultúra egyik értelmes mínusz viszonylag alacsony ellenállása a betegségek tipikus betegségeihez. És az aszály alatt kaphat egy csúcs rotot. Emiatt a megelőző eljárások végrehajtása rendkívül releváns.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A kultúra szélsőséges éghajlati megnyilvánulásainak ellenállásának szintje meglehetősen magas.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: