Paradicsom indigó rózsa

  • Szerzői: Jim Mers, Oregon Egyetem, USA
  • Megjelentek: Kulturális paradicsom x Vad kilátás Chile és Galapagos-szigetekről
  • Szinonimák nevek: Indigo Rose, Indigo Roses, Indigo Rose
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Univerzális
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 95 – 100
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, üvegházakra
  • Bush méret: Magas

Lásd az összes jellemzőt

Az Indigo Rose paradicsom fokozatát az Indigo Rose, az Indigo Roses vagy az Indigo Rose nevei alatt is ismert, az univerzális kategóriára utal. Gyümölcseit sikeresen használják a konzerváláshoz és a saláták vágásához, nem hajlamosak a repedésekre. Az üvegházakban vagy nyílt talajban termelik.

Az eltávolítás története

A fajta az Oregoni Egyetem szakembere vezetett az Egyesült Államok Jim Merso-ban. Ezt úgy kaptuk, hogy a kulturális paradicsomot vadon élő fajokkal és a Galapagos-szigetektől érkezett. A kiválasztási tesztek 2015-ben fejeződtek be.

A fajták leírása

A fajta meghatározott típusú, 150 cm magassága elérése. Ez magasnak tekinthető. Elvesztett gyenge, szárak, sápadt zöld.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A vörös lila színű, fényes bőrű paradicsom a közepes méretű, lekerekített, helyes alakú gyümölcsökkel, rhinestone nélkül. A paradicsomot összegyűjtik a kompakt kefékben 4-6 darab. A bőr alatti hús sűrű, fényes piros.

Kóstolási jellemzők

Az ízű gyümölcsök kiválóan becsülik. Édesek, alig észrevehető paradicsommal.

Érés és gyümölcsözés

A fajta középkori, 95-100 napig érlelődik. A betakarítás feltételei augusztus közepétől szeptember közepéig terjedtek.

Hozam

A 12 kg / m3-ig terjedő díjak aránya lehetővé teszi az indigó paradicsomát a magas hozamhoz.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A Közép-Volga régió körülményei között a palántákon végzett vetés március 2 évtizede következik be. 55-60 nap alatt átviheti a növényeket állandó helyre. A nyílt talajon a paradicsomot közelebb lehet a június elejéhez.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom indigó rózsa

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom indigó rózsa

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom indigó rózsa

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A legegyszerűbb növelni ezeket a paradicsomot, üvegházba vagy kerttel, négyzetekkel 50 × 50 cm.

Növekvő és gondoskodás

A növények nem túl igényesek az ellátás felé. Növekvő Indigo Rose, gőzölés nélkül tehetsz, a bokrok nyüzsgése szükséges, mert elérhetik az 1,5 m magasságban. Az érett gyümölcsök súlya mellett, a bokrok csak megszakadnak.

Az üvegházban ajánlott fenntartani a hőmérsékletet, amely nem alacsonyabb, mint +24 Celsius fok. A nyílt talajtermesztés ugyanolyan feltételek mellett lehetséges. A bokrok nem túl nedvesek, ritka öntözést igényelnek – legfeljebb 1 alkalommal a hét folyamán. Szükséges őket fényes napsütésbe helyezni, nem érintkeznek, hogy különböző normál öregedést biztosítsanak, védje meg a kártevők és a gombás fertőzésekből. Az üvegházban a jó megvilágítás mellett biztosítani kell az optimális szellőzési módot a kondenzátum eltávolításához.

A jó növekedés és fejlesztés kezei rendszeres táplálást igényelnek. A talaj védett a talaj gyökéréből, elalszik a talajtakaró rétege természetes anyagok alapján. Az öntözést öntözéssel végezzük, hogy ne mossuk a talaj felszíni rétegét. Az ásványi adagolók 4-szeresek a szezon alatt. A palánták ültetése után, a virágok kialakulása előtt, amikor a gyümölcsterők és a gyűjteményük előtt 14 nappal.

Komplex nitrogén, kálium és foszfor jól működik. Az első műtrágya 2-3 héttel a leszállás után történik. Ebben az időszakban a kálium-monofoszfát a legjobb választás lesz. A következő hozzájárul a nitrogén műtrágyákhoz.

A zöld tömegű paradicsom bőséges növekedésével az Indigo Rose ismétlődést igényelhet. Ez általában a nitrogén túlzott talajtelítettségének köszönhető. Ebben az esetben mindkét lépés és a felszíni levelek eltávolítása, átfedő napsugarak. A munkát manuálisan kell elvégezni, hogy elkerülje a fertőzések lehetséges átadását a kerti eszközön keresztül.

Paradicsom indigó rózsa

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom indigó rózsaÉlesztőParadicsom indigó rózsaBórsavParadicsom indigó rózsaJódParadicsom indigó rózsaHamuParadicsom indigó rózsaKalcium-selitraParadicsom indigó rózsabukkinsavParadicsom indigó rózsaTejszérumParadicsom indigó rózsaHidrogén-peroxidParadicsom indigó rózsaCsirke alomParadicsom indigó rózsaSzódaParadicsom indigó rózsaCsalánParadicsom indigó rózsaMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Az indigó rózsa ellenáll a fitoophluorosisnak. Rendelkezik a kén rothadással való mentességgel. Más betegségekből a megelőző egészségügyi kezelésre szükség van rézalapú megoldásokkal vagy kémiai gombaölő szerekkel. A Pest gyűjtemény kézzel történik, elvégezheti a megfelelő inszekticidek permetezését.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom indigó rózsa

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom indigó rózsa

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom indigó rózsaPhytofluoroParadicsom indigó rózsaPuffadt harmatParadicsom indigó rózsaCsúcsParadicsom indigó rózsaClapporiosParadicsom indigó rózsaSzürke gnilParadicsom indigó rózsaDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A fokozat úgy tolerálja, hogy a szélsőséges hőmérséklet-csökkenés jól csökken. Ellenáll -2 fokig. Indigo rózsaszövet-rezisztens, tökéletesen alkalmas forró éghajlatra magas páratartalom nélkül.

Értékelések áttekintése

A növényi tenyésztők, a paradicsom, a lila sötétebb, meglehetősen alkalmasak a nyílt talajon való leszállásra, még a moszkvai régió kontextusában is. Kiváló csírázás – a vevők megfigyeléseiről, eléri a 100% -ot. A DaCNIS tapasztalatai szerint egy bokornak kell lennie 2-3 száraknak. A gyümölcsök fokozatosan megszűnnek, megszerezve az indigó mély hangját.

Néhány kellemetlenség biztosítja a betakarítás folyamatot. A szokatlan szín paradicsomának érése kezdetben nehézséggel határozható meg. A bőrön lévő telített csokoládé árnyalat megjelenése a betakarításhoz jelezhető. A napfény hiánya, a paradicsom vöröses árnyalattal rendelkezik.

Távolítsa el a paradicsomot az ágakból és a teljes érettség kezdete előtt. Miután elvégezte a díjat október végén, hagyhat zöld gyümölcsöt érlelni. Ebben az esetben a Dachnikov Vélemények szerint decemberig lehet tárolni a termést.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása