Paradicsom intuíció

 • Szerzői: Gavrish S.F., MORAV B.BAN BEN., Amcheslavskaya E.BAN BEN., Gorkhovec S.DE., Korolev B.BAN BEN.
 • A feltételezések éve: 1998
 • Kategória: Hibrid
 • A növekedés típusa: Integimenziós
 • Célja: Friss használat, az egész szarban
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Az érlelés időzítése, napok: 94-117
 • Növekvő feltételek: A film üvegházakhoz
 • Eladhatóság: Magas
 • Szállítási képesség: Igen

Lásd az összes jellemzőt

A fiatal paradicsomfajták egyre népszerűbbek a kertészek körében. A paradicsom intuíciója csak hasonló kultúrákra vonatkozik.

Az eltávolítás története

A fajta fejlődése a 90-es évek második felében kezdődött az agrofirm “gavrish”. A szerzők a hazai tenyésztők voltak Gavrish. F., MORAV B. BAN BEN., Amcheslavskaya E. BAN BEN., Gorkhovec S. DE., Korolev B. BAN BEN. Az Állami Regisztráció Paradicsomot 1998-ban vezették be. A kulturális kultúra fő régióit Tatarstannak, központi régióknak és a Krasnoyarsk területnek tekintették. Most a fajta az Oroszország bármely területén termeszthető.

A fajták leírása

A hibrid az intenermináns kultúrákra utal, vagyis a különböző bokor korlátlan erőteljes erejével. A szár hossza eléri a 200 cm-t és többet. Ezért sok kertész javasoljuk, hogy megcsípje a koronát a szükséges magasságban.

Stem erőteljes, vastag, zöld, alacsony. Szükséges egy ilyen hordót ösztönözni a csapokhoz vagy a Stadeller rendszeréhez. A bokor gyökerei jól fejlődnek és mélyen mennek a földre. Az üzem ágai nem túl sok, mint a lombozat. Mid méretű levelek, sötétzöld, matt. Vannak középső szakasz és vénák. Hátsó lemez könnyebb elülső. Az aszályból és a hő levelektől behajtható.

Ajánlott szárak száma a formáció során – 2. Az első petefészek a Föld 8-9 szórólap szintjén jelenik meg. További – 3. Egy ecsettel 6-8 gyümölcsből áll.

Az előnyök a következők:

 • ízi tulajdonságok;
 • hozam;
 • szavatossági idő;
 • szállíthatóság;
 • immunitás;
 • Univerzális alkalmazás.

Hibák:

 • a gőzölés és a harisnyakötő szükségessége;
 • a bokor magassága;
 • a magvak közvetlenül a paradicsomból való részvételének lehetetlensége.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Kerek alakú bogyók, 79 és 92 g közötti súlyúak, 7 cm átmérőjűek. Bőr sima, rugalmas, kis ragyogással. Bár vékony, a gyümölcsök nem repedtek tőle. Az esetek színe telített piros lesz. A méltatlan paradicsom könnyű zöld hanggal rendelkezik.

Húst rózsaszín, szelíd, húsos, sűrű és nem túl víz. A 3-4 kamerák belsejében van kialakítva. Granks bennük kicsi és teljesen üres.

Kóstolási jellemzők

A kertész véleménye szerint a gyümölcsöknek van egy savanyú íze, jellemző paradicsom aroma.

Érés és gyümölcsözés

Az intuíció a másodlagos kultúrákra, az érlelés időre vonatkozik – 94-től 117 napig. Bár a gyümölcsök egyidejűleg alakulnak ki, a gyümölcsöt biztosítják. Ez júniustól augusztusig tart.

Hozam

1 négyzetméterről 25,6 kg paradicsomra. A hozam közvetlenül az időjárási viszonyoktól és az agrotechnikai ellátástól függ.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A termesztés és a hely (nyitott vagy zárt talaj) területétől függően eltérő lehet. Átlagosan ez a február vége vagy a márciusi első számok. Kezdjük, hogy a tartályokat el kell készíteni. Van egy föld, amely kiegészíti az etetés vagy komposztálás. A fossa mélysége – 2 cm. Talajfoltos víz.

A magvaknak vízbe kell áztatniuk és kálium-permanganát-oldatot kell kezelniük. Érdemes megjegyezni, hogy a magvak vásárlásakor különös figyelmet kell fordítani a címkére, amennyiben azt jelezték, hogy további feldolgozást végeztek-e. Ha igen, akkor nem kell más ösztönző megoldásokat alkalmaznia.

A vetőmag vetőmag, a talaj meleg vizet fűzött, gyenge nátrium-koncentrációval, és filmekkel zárva. A dobozokat az ablakpárkányon tárolhatja. A gabonákat 7 nap után dobják el. Ebben a pillanatban a menedéket eltávolítják. Fontos, hogy a hőmérséklet +22 fok volt.

A magok csírázásánál és a merülés előtt nagyon fontos, hogy megfigyeljék az öntözés rendszerét, és semmiképpen sem a palánták átadása. Ellenkező esetben a palánták felveszhetik a gombás betegséget (fekete láb), és a növény meg fog halni. A legjobb, ha a permetező fegyvert használnak. A szedés több erős levelek kialakulása után történik.

Május elején a palántákat ki lehet venni az utcára az adaptációhoz. A földre való átvitel érdemes egy bokor hegyet, amely nem több, mint 35 cm. A magasabb szár hosszú lesz, és gyakran fáj. Ezért a bokrok kialakulásának szakaszában figyelemmel kell kísérni a növekedési intenzitást.

Átlagosan 50-55 nap kell átmenniük a vetőmagok és a kirakodás között a földön.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom intuíció

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom intuíció

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom intuíció

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A telek kell cserélni és vízzel kiömlött. Edények sekély – 15 cm.

A seared bokrok sakk sorrendben és a 40×60 cm-es rendszer szerint állnak. Ez azért van szükség, mert a fajta gyökérrendszere nagyon aktívan fejlődik és nemcsak mélyen, hanem különböző irányokban. Ha a bokrok közelebb kerülnek, akkor a gyökereknek nincs elég helyük, és a növény az ásványi anyagok elégtelen mennyiségének miatt helytelenül alakul ki.

Növekvő és gondoskodás

Hogy a fokozat jól gyümölcsöző és egészséges volt, meg kell emlékezni néhány pillanatra.

 • Az öntözéshez ütemezhet – 1-2 alkalommal 7 nap alatt. A száraz időben az öntözési mennyiség növekszik. Átlagosan egy bokornak 1,5 liter meleg vizet kell hagynia. Az öntözés gyökér alatt van. A leveleket nem szabad önteni, mivel a gombás betegségek kialakulhatnak.
 • A trágyázó bokrok szezononként 4-szerre van szükségük. Az első adagoló 1 héttel a földön lévő palánták kiszállása után történik. A legjobb a nitrogéntartalmú ásványi anyagok megtermékenyítése. A virágzat kialakításakor káliumot és foszforot használhat. A következő adagolók készülnek a gyümölcsök pillanatában és a gyümölcsözés időszakában.
 • A szünetelés után azonnal beállíthatja az alvó vagy a spickokat. Ezután a szár nem lesz megdöntve a földre, távolítsa el a felesleges lépést. A kudarcokhoz és a koronához köthetsz.
 • A gőzölést szükség szerint végezzük. Néhány héttel a vegetáció vége előtt a kertészek ajánlották a szár koronáját. Ez segíti az üzemet, hogy irányítsa az összes hasznos ásványi anyagot és erőt a kialakult gyümölcsök érlelésre és gazdagodására, és nem a bokor magasságára.
 • Az úszás 2 hét alatt 1 alkalommal kerül megrendezésre. Ne pazarolja a földet túl mélyen, mert esély van arra, hogy károsítsa a gyökereket. A gyomokat a hitelek idején eltávolítják.

Paradicsom intuíció

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom intuícióÉlesztőParadicsom intuícióBórsavParadicsom intuícióJódParadicsom intuícióHamuParadicsom intuícióKalcium-selitraParadicsom intuícióbukkinsavParadicsom intuícióTejszérumParadicsom intuícióHidrogén-peroxidParadicsom intuícióCsirke alomParadicsom intuícióSzódaParadicsom intuícióCsalánParadicsom intuícióMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A paradicsom intuíciója jó mentesség, de helytelen agrotechnikai ellátás esetén a kultúra beteg lehet a következő betegségekkel:

 • fitoofluorózis;
 • Szürke rothadás;
 • Olívafoltás.

Alapvető kártevők:

 • Bellenka;
 • Amerikai burgonyabogár;
 • webes kullancs;
 • meztelen csiga.

A gombás betegségek elkerülése érdekében szükség van a bokrok inszekticidek és fungicidek permetezésére.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom intuíció

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom intuíció

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom intuícióPhytofluoroParadicsom intuícióPuffadt harmatParadicsom intuícióCsúcsParadicsom intuícióClapporiosParadicsom intuícióSzürke gnilParadicsom intuícióDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása