Paradicsom irina

  • Szerzői: Panchev Y.ÉS.
  • A feltételezések éve: 2001
  • Kategória: Hibrid
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat, lazac és konzerv
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 93-95
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • Szállítási képesség: Igen
  • A bokor magassága, lásd: 100-120

Lásd az összes jellemzőt

Paradicsom Irina Hybrid – Univerzális, alkalmas nyílt földre vagy üvegházba való leszállásra film menedékkel. Ez sikeresen termesztik a feltételek egy személyes leányvállalat farm, akkor lehet termeszteni kereskedelmi célokra, mert jó termék tulajdonságait, akkor nem fordulhat elő, a szállítás során. És az IRina F1 név alatt is előfordul.

Az eltávolítás története

A paradicsom hibridje 2001-ben a tenyésztő által szerzett. ÉS. Panchiev a Nizssa-tól, amely több mint 110 eredeti formájú reszelt növények. A felvétel iránti kérelmet 1999-ben nyújtották be.

A fajták leírása

Erőteljes bokor erős szárú magasság 100-120 cm. Az átlag feletti hibrid jövőbeli formációjához és levelezéséhez vezet. Zöld levelek, nem túl nagyok. A hibrid determináns, a növekedés szabályozása nem szükséges.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A 110-120 g súlyú gyümölcsök a nagyok kategóriáihoz tartoznak. A bőr színe a lejárat kezdete előtt világos zöld árnyalattal rendelkezik. Érett magzati piros, a paradicsom egy lapos él. A paradicsomot 5-6 darab ecsettel gyűjtjük össze. A bőr alatt egy sűrű pép, amely akár 5,5% szárazanyagot tartalmaz.

Kóstolási jellemzők

A paradicsom fényes ízű ízű, érett gyümölcsök kapnak nagy kóstolási becsléseket, ha friss formában használják.

Érés és gyümölcsözés

Gyümölcsöket gyűjtenek július 1-től augusztus 20-ig. Paradicsom középkori, érlési idő korlátozott időtartam 93-95 nap.

Hozam

A betakarítási díjak mennyisége akár 9 kg / kg. M. A film üvegházban ezek a mutatók sokkal magasabbak lehetnek.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A tenyésztő azt tanácsolja, hogy a magvakat március 10-20. Ebben az esetben az üzemnek körülbelül 60 napja lesz, hogy növekedjen és fejlődjön. Az állandó ülésen a bokrok a virágzás kezdete után kerülnek átadásra, körülbelül 10-től 20-ig.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Az optimális a kertben lévő növények helye, vagy az üvegházban a 70×60 cm-es rendszer szerint.

Növekvő és gondoskodás

Meg kell mondani a magas hajtásokat. A képződést 1 vagy néhány száron végzik. Mivel a hibrid intenzív típusra utal, gondoskodni kell a sikeres és bőséges gyümölcsözésre. A növekvő szezon meghosszabbítható, ha lefordítjuk a növekedési pontot a központi oldali menekülésből. Az 1 szárak kialakulása a korábbi betakarítást eredményezi.

Vetés a palántákon a szubsztrátumra 6 részből áll a bőrföld, 3 párdáció és 1 homok, keverve szuperfoszfát, ammónium-nitrát, kálium-szulfát. A magok 10-12 óráig előre áztathatók, gyenge 1% -os habarcsban. A gyökérrendszer vagy szárak forgatásának megakadályozására hasznos lesz a palánták vízzel történő vízzel a vízvödörben 15 ml “előnézet” oldattal, 28-42 napon belüli feldolgozásokkal. A magokat tőzegtömeg és film borítja.

A palántáknak reggel kell önteniük. Először a porlasztóból, majd az öntözés. A választás 2 jelen levél után történik.

Az irina paradicsom hibrid termesztése a szabványos séma szerint, de figyelembe véve az egyéni jellemzőket. Nagy mennyiségben napfényre van szüksége. Érdemes megfontolni, kiválasztva a kirakodási helyet a nyitott talajban. Az üvegházhatású műveléssel 50-60% -os légpárnázást kell normalizálni. Ez a tényező a legjelentősebb a virágzás és a buszok kialakulásában a bokoron.

A leszállási talaj kiválasztása ajánlott a minta és a könnyű könnyebb javára. A szegény talajok javasolják a humusz, a tápanyagok telítettségét. Az előkészítő gerinc, foszfor és kálium elhelyezése. A barázdák kialakulása a nitrogén trágyázók. Jobb, ha komplex megoldásokat készítenek foszforral, azonnal folyékony formában ábrázolva.

Ezután a nitrogén adagoló ismételje meg 14 nap múlva, az első ecset képződésének szakaszában, a virágzás kezdetével. Ezután ugyanazzal az időszakossággal rendelkező vízben oldódó komplexum káliummal. Az extra gyökér adagolók már szükségesek az időszakban, hogy átadják a gyümölcsöket.

Fontos, hogy kövesse a leszállás megvastagodását. A bőséges lombozat átfedi a napfényt, megakadályozza a paradicsom időszerű érését. Az extra ágak egyidejűleg vékonyak a lépések eltávolításával. Gyakori öntözőberendezésekre nincs szükség, de a nedvesség elegendő mennyiségben el kell jönnie a gyökerekhez. Szükség lesz az intervallumnak 3-7 nap alatt, egy ívás módszerrel vagy csepegtető öntözéssel.

A bőséges betakarítás megszerzéséhez minden héten el kell öntudnia és lazítania kell a talajt. Ezt követően a természetes eredetű mulasztás réteget frissítenek az ágyakon. Oldalsó fűrészpor, tiszta szalma vagy tőzeg. A talajba való átültetéskor egy harisnyakötő szükséges ahhoz, hogy egy daráló vagy egyéni tét.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Irina – egy olyan paradicsom, amelynek nagy ellenállása a fitoophluorosisnak. És a hibridnek mentessége van a szemcsés növényekre jellemző betegségek fő komplexével szemben. Gyakorlatilag nem beteg fusaria és vertikelia, VTM. De a hibrid sebezhető a Clapositionisis – gombás barna homlokához. A betegséggel a fungicid készítmények segítségével kell kezelni. Ezután réz kén vagy kolloid kén alkalmas, valamint a kész gyógyszerek „Negotten” vagy „Bravo”.

Az üvegház rendszeres szellőztetése megelőző intézkedésekként használható, a talaj előfutára kémiai fungicidekkel. Fontos, hogy az alsó levelek magasak legyenek a föld felett, nem érinti őt. Annak érdekében, hogy megakadályozzák mindegyik 14 nap, permetezheti a paradicsom bokrok fitosporin-m fungicidel.

A kártevők nem túl aktívan támadnak az üvegházhatást okozó növényeket. De érdemes gondozása kontroll megjelenése a paradicsomra, a lárvák a Colorad bogár, a web kullancs vagy lepkék lepkék caterpits. Itt a rovarölő szerek “szikra”, “Aktara” és ezek hasonlóak.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

Hibrid hidegálló. Jól tolerálja a késői fagyokat, még menedék nélkül is. A nyitott talajon ajánlott az Agrofiber vagy a Mesh alkalmazása mulcscsere.

Értékelések áttekintése

A Tomatov Irina hibridjének növekedése sok lakos az ország déli régióiban. A termelékenységre, a magas hozamra is a nyílt talajban. Meg kell jegyezni, hogy a gyümölcsök korai korán érkeznek, a növekvő szezon egész idejében nincsenek jelei a betegségnek. A paradicsom ízlése nagyra becsülhető mind friss, mind megőrzött vagy újrahasznosítás.

A hibrid hátránya az ellátás igénye. A mezőgazdasági események helyes végrehajtása nélkül nem szükséges számolni a bőséges hozamokra.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: