Paradicsom Jalo Santa

  • Szerzői: Carey B.G., Gulkin M.N., Karmanova O.DE., Matyunina S.BAN BEN.
  • A feltételezések éve: 2015
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Integimenziós
  • Célja: Friss használat
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 110-117
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • A bokor magassága, lásd: 60-70
  • Hűtőközeg: Gyenge

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom Jalo Santa számos pozitív tulajdonságot ötvözi, amelyeket a kertészek nagyra értékelik. Nagy és lédús gyümölcsök elégedett nem csak csodálatos íze, hanem egy egyszerű agrármérnök és elfogulatlanság. Ez a növényi kultúra 2015 óta ismert, az “Aelita” társaság képviselői ugyanabban az évben bevezetésre került az állami nyilvántartásba.

A fajták leírása

A bokrok alacsonyak és csak 60-70 centiméterrel elérhetők. Hűtőközeg – gyenge. Közepes méretű sötétzöld levelekkel borított hajtások. A besorolást javasoljuk, hogy filmgyógyházakban vagy nyitott talajban kerüljenek ki. Érett paradicsomra ajánlott friss formában. A kompakt méretek miatt a bokrok csodálatosak lesznek, ha egy kis üvegházban vagy egy kis telken termesztenek.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Végtelen paradicsom zölden festett, világos zöld foltban. Ahogy a szín illeszkedik a színváltoztatás a telített sárga. A méretek vannak jelölve, mint a nagy, és a súlya körülbelül 120 gramm nyernek, néhány gyümölcs nőhet akár 170 gramm. Alak – lekerekített, kissé fékszárnyú, enyhe rajna van. Befolyásoló típus – egyszerű. A vetőmagok átlagos száma – 5. A fényes bőr alatt rejtett szelíd és puha hús.

Kóstolási jellemzők

A Ridden Fruits kiváló ízlési jellemzőkkel büszkélkedhet. Gyümölcsök édes és húsos, lédús, belül.

Érés és gyümölcsözés

A paradicsom Jalo Santa az átlagosnak számít, és az érlelés időpontja 110-117 nap.

Hozam

A zöldségkultúra magas hozamra utal. A telek egy négyzetméteréről 6,5-7 kg zöldség. Lehetőség van olyan nagy eredmények elérésére, csak a megfelelő termesztéssel és az agrotechnológia valamennyi feltételével való megfeleléssel.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A palánták vetőmagjait körülbelül 2 hónap (50-60 nap) kell elvégezni, amíg a fiatal növények ültetése nyitott talajban vagy üvegházban. Ajánlott idő – március 20-tól április 10-ig. A csírázáshoz, a talaj szerves adalékanyagokkal, például tőzeg, komposzt vagy trágya, választani.

Annak érdekében, hogy elkerülje a fiatal növényeket a transzplantáció során, azonnal csírázhat vetőmagot külön tartályokban. Ellenkező esetben az ülést azonnal elvégezheti, mivel az igazi lap 1-2-je megjelent a csemetéken. A palánták növekedésekor a magok 0,5 centiméterrel mélyítik a talajba. A csemetéknek elegendő fényt kell kapnia, akár természetes napfény vagy mesterséges világítás.

Valamint nagy jelentőségű, rendszeres és mérsékelt öntözés. Irítsd az edényeket a magvakkal csak megragadva. A túlzott nedvesség negatívan befolyásolja a gyökérrendszer állapotát. Táplálkozási adagolókat is használnak. A növények 2-3 alkalommal megtermékenyítik az egész növekvő időszakot az átfogó műtrágyák segítségével.

Hogy a fiatal növények gyorsan alkalmazkodjanak egy új helyen, előre kell megrendelni. Tegye körülbelül 7 nappal a bokrok a földön. Tehát a paradicsomot egy új hőmérséklet-rezsim kíséri, és teljes mértékben fejlődik.

Ami a földi üzembe helyezést illeti, a gyártók javasolják határidőket május 15-től július 5-ig. Szélesen veszi figyelembe az időjárási viszonyokat a területen. Kiválasztott telek előkészített. Meg kell tisztítani és lendíteni, eltávolítani a gyomnövényeket. A Föld komplexumát átültetésekor az egészet hagyja, és minden növény külön is van. Leszállás után a bokrok rengetegek.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A webhely egy négyzetméterénél 4-5 bokról csírázhat. A növények között, 0,5 méteres rést hagyva.

Növekvő és gondoskodás

A nagy hozamú fajták esetében ki kell választania a kultúra jövőjének kiválasztásának jogát. A paradicsom fényes, de puha és szétszórt fényt szeret. Az árnyékban lévő ágyakból kívánatos megtagadni, mivel a napfény hiánya nem befolyásolja a betakarítás minőségét és mennyiségét. Fontos, hogy a telek nem található az alföldön, ami nedvességet okozhat. A nedvesség a gomba fejlődését provokálja, valamint gyakran a növény halálát okozza.

A talaj megfelelő anyagokkal és mikroelemekkel telíthető, a jövőbeni paradicsom vetésének helyén. Nemcsak gazdagítják a talajt, hanem védik a fertőzések és betegségek legeltetésének legeltetésének növényeit is.

A paradicsomot rendszeresen szedni kell. Minimális mennyiségű műtrágya alkalmazás – szezononként 2-szer. Ha lehetséges, tanácsos különleges készítményeket készíteni hetente 1-2 alkalommal. Az átfogó műtrágyák pozitív hatással vannak a zöldségek gyümölcsözésére és ízére.

A tapasztalt dátumtárgyak azt tanácsolják, hogy választsák a komplex etetést. A széles terjesztés kapott egy gyógyszert Nitroposka, amely foszforban, nitrogénben és káliumban gazdag. Ezek az elemek szükségesek a paradicsom egészséges növekedéséhez. És használhatja a szerves (kőris, ló vagy madár alom).

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: