Paradicsom japán szarvasmarha narancssárga

 • Szerzői: Siblingirs
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: sózás és konzerválás
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, zárt talajra
 • Eladhatóság: Magas
 • Bush méret: Magas
 • A bokor magassága, lásd: 90-170
 • Jellemző bokor: Kompakt

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom japán szarvasmarha narancssárga nem csak kiváló ízű, hanem érdekes gyümölcsös formája is van, amely meglepődik még a leginkább tapasztalt kertészek is.

Az eltávolítás története

Pontos adatok a fajta létrehozásának napján ma nem. Csak olyan információk, amelyeket a Sibniars a kultúra szerzőkévé vált. Megállapítják, hogy a tenyészetet meghatározzák, alkalmas nyitott és zárt talaj növelésére.

A termelőkből származó növekvő régiókról ismert. De annak köszönhető, hogy a kultúrát több mint 20 éve termesztették a kultúrát az oroszországi különböző részeiből, biztonságosan azt mondhatjuk, hogy a fokozat alkalmas a legtöbb területre.

Megfigyelték, hogy a déli régiókban nincs szükség további panaszt a bokrok, és Oroszország közepén, a kultúra ellopható a hűtés során. Észak-ban a legjobb, ha a paradicsomot felmelegített üvegházakban az UV lámpák használata során.

A fajták leírása

Paradicsom japán szarvasmarha narancssárga a magas kultúrákra utal. Átlagosan a bokor magassága 90-170 cm. Korona kompakt, középen gazdag. Standard méretű levelek, hosszúkás, telített zöld.

A virágzat egyszerű, 5 lap szintjén kialakul, az azt követő – egy keresztül. Egy klaszterben 5-6 gyümölcs van kialakítva.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A gyümölcs alakja nagyon érdekes: néhányan hasonlítanak egy körtere, és egy másik gomba szarvasgomba. Gyümölcsöknek van egy kis bordázott, a zöldség közepére. A magzat tömege 100-150 g. A legfeljebb 200 g-ig terjedő tomatikus paradicsom van.

Narancssárga bőr, sűrű. Húsos húsos, sahary, kis mennyiségű gyümölcslével. A 3-4 vetőmagkamrák mellett szárazanyag 7-8%.

Univerzális fokozat, így alkalmas a konzerv és a marináció, valamint a friss formában történő fogyasztásra, valamint a sók vagy dzsemek szedésére. A gyümölcslevek és paradicsompaszták esetében a bogyókat olyan gyakran használják, mivel nem elég folyékonyak.

A sűrű bőrnek köszönhetően a paradicsom japán szarvasmarha narancs nem reped. A fajta jó égés. A kultúra kiváló szállítási mutatókkal rendelkezik.

Kóstolási jellemzők

A kertészek megjegyezték, hogy a paradicsom fényes és gazdag ízű. Még a hosszú tárolás után is, a gyümölcsök nem veszítik el édes és kifinomult megjegyzésüket.

Érés és gyümölcsözés

A paradicsom japán szarvasmarha narancssárga a másodlagos fajták csoportjára utal. A betakarítás júliusban csökken.

Hozam

Számos stabil hozam – 6-7 kg bogyók eltávolítása egy bokorból.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A vetés előtt a vetőmag sérülést vagy rothadást vizsgál. Ezután leereszkedett a vízbe, és ellenőrizze az “ürességet”. Ezután az anyagot feldolgozzák és látják az előkészített talajban.

Enni dobozok lehetnek mind az egyén, mind a több bokrok egyidejű növekedéséhez. A Föld megtermékenyíthető növekedési stimulánsok. Márciusban vetés.

A magok egy hét múlva fordulnak. Ezt követően a magzat gondozása lesz az öntözés, a talaj lazítója, az etetés és a szedés.

Transzplantációs palánták a földön 50-60 napos korban zajlanak.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A legjobb, ha a bokrokat sakk sorrendben, annak ellenére, hogy kompakt. Ez megkönnyíti a betakarítást és a későbbi kulturális ellátást. Átlagosan 3-4 bokrot ültetünk 1 m2-re.

Növekvő és gondoskodás

A kultúra fő gondozása a következő.

 • Ahogy a bokor magas, a súlya alatt lehet táplálni. Ezért szükség van egy időben harisnyatartó a támogatásra. A gyümölcsök kialakulása és érése során a spickok vagy a trellis, az ágakat tesztelik, így a gyümölcs súlya alatt nem repednek.

 • Regényes és bőséges, de legfeljebb heti 2-szer. Egy bokornak 2-3 liternek kell lennie. A gyökér alatt vizet készítenek. A legjobb, ha egy eljárást végez az esti meleg kiemelkedő vízben.

 • A talaj lazítóját az öntözés után azonnal elvégzik. Meg kell szakítani a Föld felső rétegét, amelyet a “film” borítja, és nem halad át önmagában.

 • A fő táplálás a növényzet időtartamára esik. A legjobb, ha ásványi és szerves trágyák keveréket készítenek, és alternatívak lehetnek. Mindent elválnak vízzel, és folyékony formában kell bevenni.

 • Az áthaladás és a bokor képződése szükség szerint történik. A Dachnips azt javasolja, hogy csak 2 szárat hagyjon a hozam növeléséhez. Az alsó ágakat eltávolítják, és a Krona-t rendszeresen hígítják, hogy ne árnyékolja a gyümölcsöket.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A gombás betegségek paradicsomi japán szarvasmarha narancssárga nagyon stabil. Ezért ajánlott megelőző permetezést végezni 2-3 alkalommal szezononként.

De a rovar kártevők inváziójából, a kultúra nagyon gyakran szenved. A legveszélyesebbek közülük a Colorado bogár és a wlance. Az elsőt egymástól függetlenül kell összegyűjteni, és ha lehetséges, ne üljön a burgonya közelében. Hogy megszabaduljon a tlyektől, meg kell permetezni a szárakat a háztartási szappan megoldásával.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: