Paradicsom kezdő

  • Szerzői: Chulkov N.ÉS., Popova L.N., Arinina L.Ns., Brezhnev D.D.
  • A feltételezések éve: 1986
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: sózás és konzerválás
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 114-127
  • Növekvő feltételek: nyitott talajra
  • Szállítási képesség: Igen
  • Kereskedelmi gyümölcsök termelése,%: 417-508 c / ha

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom márkáját 1986 óta használták. Egy ilyen kifejezésre nagy népszerűséget szerzett. Napjainkban a nyílt földön sikeresen termesztik az újonc ruhákat.

A fajták leírása

Ez egy fajta determináns típusú növény.

A gyümölcsöket a megőrzésben használják, jó jólétük van, és tökéletesen szállítják.

A bokrok alacsonyak, kompakt, közepes robbantással, ritkán érnek el több mint 85 cm-t. A fajta nyílt földön nő.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Miután a paradicsom Novice aludt, narancssárga-vörös árnyékot szerez. Maximális súly, amit a paradicsom eléri, – 100 gramm.

Egy ecsettel legfeljebb 6 gyümölcs, sima bőrrel van kialakítva.

A leírt fajta másik jellemzője jó heves.

Kóstolási jellemzők

Gyümölcsök Az újoncok kellemes ízűek.

Érés és gyümölcsözés

Ez a fajta középkori. Érzési idő 114 és 127 nap között. A betakarítást augusztus 10-től szeptember 10-ig gyűjtik össze.

Hozam

Ez a jelző 4,2-5,5 kg / m2.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A március közepétől március közepétől a kertészek az újonnan érkezett magvakat építenek a palántákba, a fiatal növényeket a május 10-től nyitott földre továbbítják.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Univerzális áramkör 70 x 30-40 cm.

Növekvő és gondoskodás

Az újonnan érkezett találkozó nem szükséges, de meg kell kötnie. A legegyszerűbb lehetőség – tétek. Nem a legjobb választás ebben az esetben a fa, mert sok patogén baktérium van rajta. Jobban alkalmazza a fémtámogatást.

Ez előfordul, hogy a fajta paradicsom a túlzott mennyiségű nitrogén miatt tapasztalható stresszt tapasztal. Ebben az esetben 5 liter vízben terjeszti az 1 st. Egy kanálnyi szuperfoszfát, kezelje a paradicsom leveleit, és fokozatosan öntsön a gyökér alatt. És lejátszhatja a lefelé, így lehetőséget ad a műtrágya.

A csavaró levelek idegesebbek lehetnek a paradicsom Newbie éhezésének éhezését, ha nincs elég elemek a talajban. Ha ezzel párhuzamosan, a fiatal szórólapok göndörösek, és a nem színes foltok jelennek meg a gyümölcsökön, ez azt jelenti, hogy a gyökereknek nincs kálium. Ezután ki kell szűrni vagy hamu (a 10 literes vízvödör 2 pohár hamu), vagy kálium-só, amely szintén növeli a növények immunitását, javítja az ízét és a gyümölcs típusát. Egy evőkanál műtrágya (20 g) elvált 10 liter vízben, és az 1 kV-ig terjedő fél liter számításából vizet. M.

Egy másik ok, amikor a fajta levelei a fajta paradicsoma becsomagolva vannak, és a csúcsok fekszenek – kis kalcium a gyökerek táplálására. Ezt követően a THICK ROT a gyümölcsök hiányából jelenhet meg. A kalciumhiány a hosszú távú hő és aszály eredményeként keletkezik. Javasolják, hogy a kalcium selutyra bokrok: egy 10 literes vödörben 3 teáskanál granulátumot oldani. De a víz vagy a bunkó egy kalcium-só a talajba csak tavasszal lehet.

A paradicsom mellszobra az újonc “elhagyja a fülét” a szárítás miatt. Akkor jónak kell lennie ahhoz, hogy a nap naponta melegítsék a vizet. Néhány napig a levelek rugalmassága (túra) visszaáll, és támogatni fogják őket. És a termikus stresszből, a növekedési stimuláns, a “Gulliver inger” antistresszánsok feldolgozása segít.

Ez megtörténik, hogy a levelek megváltoztatják a színt: sötétzöld vagy kékeské válnak. Ez egy jel, hogy itt az ideje, hogy a paradicsomot foszfor-műtrágyával kapja meg. Ehhez 100 g szuperfoszfátot fel kell oldani 10 liter vízben, és öntsük a gyökér alatt 5 kV sebességgel. M.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A paradicsomok egyik leggyakoribb kártevője, és a fokozatú újonc nem kivétel. Sok ember módja annak, hogy a paradicsomok kártevője nem zavarja az ágyban. Először is – a keserű gyógynövények megdöntése. Wormwood, tisztaság vagy dohány öntsük forró vizet arányban 1: 2. Két órás liter infúzió a vödörben. Adja hozzá a szárító szappanbártyát a jobb tapadáshoz. Kezelje a bokrokat ebben az oldatban két-három alkalommal 10-12 nap után.

A T’li-tól a paradicsomra vonatkozó hatékony eszköz “ATO BEETLE”. A paradicsomot két héten belül használhatja.

Függetlenül attól, hogy a paradicsom nőnek egy szabadtéri szabadtéri vagy üvegházban, megelőzésére és kezelésére phytoophluorosis a palánták, „Garth”, 30 g, amelyet feloldunk 5-8 liter vizet, és használják a második felében A paradicsom növényzete (ha vannak gyümölcsök). A “gyógyító” is hatékony, amelyet a vegetáció első felében leginkább széles körben használnak. 25 g 5 liter vizet oszt meg a száz arányban. Töltsön újra feldolgozást 10 nap elteltével. Általában a szezonban 2-3 permetezést készít ezekre a szakmai eszközökre.

Megakadályozza, hogy a betegség kialakulása alternariózis a kezdőkben segítsen a burgundi folyadék és más emberek módjainak feldolgozásában. Az Alternariasis elleni leghatékonyabb szakmai előkészület “Samsit”, általában 3-5 ml 5 liter víz 1 szövés esetén. Azt is leválik, hogy a bokrokat a potash műtrágyákkal. Ebben az esetben a betakarítás előtti várakozási idő 20-30 nap.

Nagyon nehéz harcolni a kertekkel és egy csúcs rothadással. Annak megakadályozása érdekében, hogy a betegség a leírt fajtában, tavasszal újratervezze a talaj kalciumkővel: 5-10 g / 1 kV. M.

Ha a betegség már megütötte a növényeket a kertben, végezze el a kalcium-permetezést. Ehhez 100 g kalcium-nitrátot oldunk 10 literes vízvödörben, és megszórjuk a leveleket, szárakat, gyümölcsöket. A paradicsom megelõzéséhez az újoncot ilyen oldattal permetezzük, miután ezek a levelek 5.

A termés megmentésének gyors hatása megmutatta a nagyapja módszert – a tölgy kéreg feldolgozása. Ehhez 5 gramm (1 st. L.) Tölgy kéreg forraljuk 10 percig. Miután a zaklatás lehűl, átirányítja a 10 liter vizet.

Ha az összes levele a paradicsom kezdőkben kezdődik, elkezdenek becsomagolni – ez egy jel, hogy a növényt a bakteriózis befolyásolja. Ezzel a betegséggel, a virágzat és a gyümölcsök fejlődésével. A fuvarozók kártevők – tll. Maga a betegség gyógyíthatatlan.

Ha a bakteriózis kiderül, hogy a fiatal növények, megsemmisül, és a paradicsom helyeit ültetik a helyszínen. Ha a betegség a gyümölcs érlelése során megnyilvánul, akkor újra megújíthatja a növekedési pontokat – a csúcsokat. Egy növényt ad a betakarítás megítélésére.

Az egyik népszerű eszköz a paradicsom kezdőbetegségének megelőzésére, különösen a phytoofluorosis – a mangán feldolgozása. Úgy véljük, hogy ez a megoldás biztonságos, és minél több telített, annál hatékonyabb. Néhány receptben ajánlott feloldani egy teáskanál kálium-permanganát 10 liter vízben. Ennek következménye az égés miatt a kezdő levelek csavarása lesz, mert a mangartee nagyon erős oxidálószer. Valójában elegendő halvány rózsaszín oldatot készíteni, mérve egy kés tipp dózisát.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

Newbie – hőállóság.

Régiók növekvő

Paradicsom az Észak-Kaukázusban, Közép- és Nizheheevolzhsky-ben, és még a távol-keleti régiókban is aktívan növekszik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: