Paradicsom legenda koktebel

 • Szerzői: Alsó álmok.ÉS.
 • A feltételezések éve: 2021
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Integimenziós
 • Célja: Friss használat, gyümölcslé, ketchup és paradicsom paszta
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Az érlelés időzítése, napok: 110-115
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Jellemző bokor: Erőteljes
 • Levelek: Hosszú, sötétzöld színezés

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom paradicsom legenda Koktel nagyméretű kultúrákra utal. A lédús és nagy gyümölcsök széles körben elterjedtek. A mai napig ez a típus az Oroszország számos régiójában nő, stabil betakarítást gyűjt.

A fajták leírása

A Cockpale Legend paradicsomot üvegházakban vagy szabadtéri mezőkben lehet termeszteni. Mindenesetre nagy hozamot érhet el. Fajta intenderminant. Az érett paradicsomot gyakran friss formában használják, vagy snackek vagy saláták főzéséhez használják. És egy finom ketchupot és gyümölcslét is kiderül.

A fajta megkülönböztető jellemzője – Erőteljes bokrok. Az ágak a telített sötétzöld színű hosszú leveleket fedik le. A növények nem korlátozódnak a növekedésben, és elérhetik a két métert, néhány példány nő. A zárt talajban a növények magassága korlátozza a szoba magasságát. A levelek formája – paradicsomra, hosszúkás, hegyes tippekkel. A virágzási időszak alatt a hajtásokat sárga közepes méretű virágokkal borítják, amelyeket mindensoros vagy egyszerű virágzatban gyűjtenek össze. Egy ecsettel egyszerre, 5-6 gyümölcsből áll. Az első virágzat fektetik 9-10 lap, és a maradék bojt megtalálható minden 2-3 lap.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A világos zöld paradicsom fokozatosan megváltoztatja a színt a fényes skarláton. Az éretlen zöldségeknek van egy foltja a gyümölcstartomány területén. A gyümölcs mérete nagyon nagy, és mindegyikük eléri a 700 grammot. Forma – lekerekített, kissé lapos. A zöldség alján gyenge bordázott. Bőr sima, sima és mérsékelten erős, alatta húsos és sűrű hús.

A leginkább nagy paradicsom növekedéséhez eltávolíthatja a kefe egy részét. Ha 2-3-as virágot hagy, a paradicsom 1,3 és 1,5 kilogramm között van. A főbb méretek ellenére a teljesen túlterhelt paradicsom nem hajlik a repedésre. Minden paradicsomban nagyszámú vetőmag fészket alakítanak ki, amelyek mindegyike sok magot tartalmaz.

Az érett paradicsom biztonságosan szállítható hosszú távolságokra, anélkül, hogy elrontaná őket. Ezek egy rétegben vannak elhelyezve. A paradicsomot sokáig tartják, a legfontosabb dolog az, hogy megfelelő körülményeket hozzon létre a szobában. Magas hőmérséklet és páratartalom nem megengedett.

A Koktebel legenda salátafajtának tekinthető, így a legtöbb tulajdonos természetes formában használja a betakarítást, mint a saláták vagy harapnivalók összetevője.

Kóstolási jellemzők

A gyümölcsök gasztronómiai tulajdonságai – kellemes. Édes paradicsom kellemes és könnyű savanyúsággal. A zöldségek íze az agrotechnológia feltételeinek tiszteletben tartásától függ.

Érés és gyümölcsözés

Ez a gyümölcskultúra az érés átlagos időzítése, amely 110 és 115 nap között számozott. Olyan sok nap, hogy a magvaknak a csírázás pillanatától a teljesen túlterhelt zöldségek gyűjteményéig kell haladniuk.

Hozam

A fajta jó hozammal büszkélkedhet. Négyzet alakú. A mérőt 18 kilogramm zöldséggel kapjuk meg, de ez a jelző nem maximális. A tapasztalt kertészek 20 kilogramm gyümölcsöt kapnak nyitott ágyakkal vagy 25 kilogramm üvegházakkal.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A koktabel zavaros módszerének legendáját. A vetőmagot 55-60 nappal a palánták kijelölt postaköltségének megkezdése előtt kell melegíteni, állandó helyen. Ennek alapján kiszámítja a pontos időt. Ha a palánták a májusi második évtizedben átadják a földre, akkor a palántákon való vetés a március második évtizedében történik.

Vetőmagot lehet összegyűjteni és csírázhatják függetlenül annak köszönhető, hogy a fokozat nem tekinthető hibridnek. Ráadásul 4-5 évszak után a zöldség fajtájának jellemzői romlanak. A gyümölcskultúra minden előnyének megőrzése érdekében ajánlott kész vetőmagot vásárolni a kertészeti üzletekben, és frissíteni a leszállást.

A csírázáshoz szükséges és előzetesen elkészült. A szerves adagolók ökológiai táplálást adnak az őszi számára. A helyszín négyzetmétere 6-7 kilogramm. És választhat a komposzt javára. Ezek az anyagok visszaállítják és növelik a talaj termékenységét. A nagy és tápláló zöldségtermékek gyűjtése, szükség van arra, hogy a talaj nagyszámú hasznos elemgel telíthető legyen.

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A tapasztalt kertészek azt tanácsolják, hogy tartsák be a következő sémát, amikor a paradicsom növekedése – 2-3 bokor / négyzetméterenként. Ha az ültetvény megvastagodik, a növények megsérülnek, és a hozam csökken.

Növekvő és gondoskodás

Amikor egy adott fajtát növekszik, a bokrokat a hajtásokhoz kell kötni, hogy a gyümölcsök ne szakítsa meg az ágakat. És nem kívánatosan érintkezve a Földkel. A támogatásnak erősnek kell lennie. A nyugtató néhány helyen kötődik. Külön figyelmet fordítanak a nagy paradicsomra. Különösen a biztonsági másolatokon mennek keresztül.

A bokrok további gondozása magában foglalja a következő eljárások kötelező végrehajtását:

 • Rendszeres öntözés és a szükséges páratartalom fenntartása;

 • a föld felső rétegeinek lazítása;

 • Megszabadulni a szövőberendezésektől;

 • Az oldalirányú folyamatok (lépések) rendszeres eltávolítása;

 • a termesztési szezonban történő etetés;

 • A bokrokat olyan speciális kompozíciókkal kezeljék, amelyek védik a káros rovarok és betegségek támadásait;

 • Bokrok kialakulása.

Nagy paradicsom szereti a vizet. A nedvesség hiánya miatt elveszítenek egy gyümölcsösséget. A folyamatosan nyers talaj a gombás betegségek kialakulását okozza, beleértve a fuzariózist. Növekvő növényi kultúra, fontos a kívánt páratartalom fenntartása. Mérsékelt öntözés – 2-3 alkalommal egy hétig. A fejlődés kezdeti szakaszában egy bokorban kb. 0,5 liter vizet használnak. Ahogy a bokrok fejlődnek, egy rész folyadék emelkedik egy literre.

Az öntözési eljárás kívánatos reggel, hogy elkerülje a lombozat és az intenzív párolgás égési idejét. Ha a paradicsomot üvegházakban termesztik, rendszeresen szellőztetik őket. Az öntözéshez meleg és hígított vizet használjon. Az optimális hőmérséklet nem alacsonyabb, mint a szoba.

A második fontos tényező, amely hatással van a hozamjelzőre – az etetésre. Annak érdekében, hogy ne készítsen a műtrágya elkészítését, akkor egy speciális áruházban kész készterméket vásárolhat. A készítmény használata esetén fontos pontosan követni az utasításokat.

A műtrágyák első része egy héten belül hozzájárul a palánták átültetése után. Ezen idő alatt a palántáknak ideje lesz az új helyen való alkalmazkodni. A második alkalommal az etetés 14 nappal később kerül felhasználásra. A műtrágyák használatakor a kertészek figyelmet fordítanak a levelek színére és a hajtások növekedési intenzitására. Ha a hajtások rosszul fejlődnek, és a központi csomagtartó törékeny, és további táplálkozást kell tennünk. A harmadik alkalommal, amikor az ültetvény 2 héttel megtermékenyíti a második táplálékot a tápanyagok használata után.

Amikor egy fokozatot termesztenek, a bokrok 1-2 szárakban alakulnak ki. Ez az opció pozitív hatással van a termés mennyiségére és annak minőségére. Valamint a bokrok ebben a formában kényelmesek.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

.T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } .T-név {Font-Family: “Roboto”, Arial, Sans-Serif; betűtípus: 600; Szín: # 000000; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T-cím {betűméret: 22px; Margó alsó: 20px; Betűtípus: merész; } .T-TEXTBLOCK {margó alsó: 20px; } A.T04_title_link {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } A.T04_title_link: Hover {szín: # cf2933; }

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: