Paradicsom lel

  • Szerzői: Guseva L. ÉS., Nikulash M. D., Brazhan B. G. (Agoofirma Aelita LLC, Transnisztriai Nish)
  • A feltételezések éve: 2000
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat, az egész ajtó, a gyümölcslé, a ketchup és a paradicsompasztához
  • Érlelési idő: Közepes
  • Az érlelés időzítése, napok: 100-122
  • Növekvő feltételek: nyitott talajra
  • A bokor magassága, lásd: 45-50
  • Jellemző bokor: Raskyady

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom az egyik legkeresettebb zöldség, amelyet szinte minden kerti élelmiszerbolt és gazdálkodók termesztenek. A kirakodásra kínált származtatott fajták halmazától a figyelem méltó a középvért paradicsom lel, gyönyörűen növekszik a nyitott talajban.

Az eltávolítás története

Midhranny különböző paradicsom Lel hozta létre egy csoport tenyésztők képviselő Aelita AGROFIRM (caled, Nikulash, Guseva) több mint 20 évvel ezelőtt. 2000-ben a poléni kultúra feltöltötte az orosz állami nyilvántartás rangsorát, és használható volt. A közép- és középső földterületeken lévő paradicsom zónák.

A fajták leírása

Paradicsom Bush LEL – Ez egy meghatározó alacsony növény, amely akár 45-50 cm magasságig terjed. A bokor erős, zöld lombozat, megnövekedett ágak, az erős központi szár, a kifejlesztett gyökérrendszer és az egyszerű típusú virágzat. Az első virágkefe 6-7 lap fölött van kialakítva, ahol 7-9 bogyók kötődnek.

A termesztés során a bokorot javasoljuk, hogy a legalacsonyabb, mert a nagy mennyiségű gyümölcs súlya alatt az ágak klón és hengereltek. Lépéskor a növénynek nincs szüksége arra, hogy kissé megkönnyítse a mezőgazdasági mérnöki tevékenységet.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Paradicsom LEL vonzza a külső és árucikkek nézetét. A bogyókat közepes súlyú – 44-60 gramm, valamint hengeres (plug-in) forma jellemzi. A bogyó felülete tökéletesen sima és sima, a legkisebb strassz nélkül. A teljes érettség színpadán a paradicsom telített vörös színben festett, és a megbízhatatlan formában világos zöld színű.

A bogyók sűrűek, sima és ragyogóak. A héja ereje miatt a paradicsom nem repedezett, jól szállított és kellően tárolt (legfeljebb 30 napig), miközben megfelel bizonyos feltételeknek. A paradicsomnak univerzális célja van, olyan hihetetlenül ízletes és friss, és sóoldatban, és konzerven. A leginkább finom paradicsom, megőrzött egész ajtó.

Kóstolási jellemzők

Íze paradicsommal otmnaya. Flesh Berry húsos, sűrű, mérsékelten lédús, szinte magvak nélkül. Az ízlésben az édesség dominálja a savakat. A cellulózsütés jelen van, de kissé. A gyümölcs aromája klasszikus – fűszeres jegyekkel, amely minden megfelelően nőtt paradicsomban van jelen.

Érés és gyümölcsözés

A Tomatoes LEL a Középső kultúrák osztályára utal. Mivel a teljes baktériumok megjelenése a bogyók bogyók érléséhez körülbelül 4 hónap (100-122 nap). Öregedés gyümölcsbarát. Ezért lőni fogja őket klaszterekkel. A paradicsom legaktívabb időtartama július-augusztusra esik.

Hozam

Jó termést kaphat az agrotechnológia minden ajánlásainak való megfelelésben. Átlagosan kb. 2 kg érett bogyók lesznek 1 m2 szezonban. A paradicsom ugyanolyan alakú és méretű.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Vetőmaganyagot a palántákon március-április (55-60 nappal a transzplantáció előtt a grokerizáció előtt) tartják. A vetés előtt a magokat rendezik és fertőtlenítik. A vetés a talaj megvásárlásában kerül megrendezésre. Több mint 0,5 cm-es magot nem ajánlott.

A növekvő bokroknál megfigyelnie kell a fény- és termikus rezsimeket. A bokor több valódi levelének megjelenésének szakaszában a palánták árak lehetnek (az egyes edények számára). A talajra való átvitel előtt a bokrokat keményediknek kell lenniük, és naponta friss levegőn lévő palántákat kell kitölteni.

A kerttel való transzplantáció május második felében kerül megrendezésre, amikor a levegő és a talaj jól van betöltve, és az éjszaka a hőmérséklet mögött csökken.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom lel

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom lel

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom lel

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A paradicsom növekszik, figyelembe kell venni az elhelyezési és leszállási rendszer sűrűségét. Az 1 m2-es tömörség miatt 4-5 bokrot tudsz szállítani. A kirakodásra ajánlott 50×40 cm áramkörnek tekinthető.

Növekvő és gondoskodás

Paréni kultúra LEL Nekaprivan gondoskodva, de követeli a talajt, amelyben növekszik, ezért a helyet előre kell előkészíteni – a szemetet, a lazítás, a légáteresztő képesség növelése, hidratáló.

A növekvő legjobb hely a talaj, ahol az uborka nőtt. A palánták ültetése mellett összetett ellátásnak kell lennie: öntözés, műtrágyák készítése, a talaj lazításának és mulasztásának, a bokrok csomópontja a paradicsom érlési ideje alatt, szellőztetve (ha a paradicsom egy üvegházban nő), valamint a rovarok és vírusok elleni védelem.

Paradicsom lel

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom lelÉlesztőParadicsom lelBórsavParadicsom lelJódParadicsom lelHamuParadicsom lelKalcium-selitraParadicsom lelbukkinsavParadicsom lelTejszérumParadicsom lelHidrogén-peroxidParadicsom lelCsirke alomParadicsom lelSzódaParadicsom lelCsalánParadicsom lelMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fokozat számos betegségnek ellenáll, köztük a dohánymozaik vírus, a fusrious wilt és az alternariasis. Ezenkívül a kultúra nem tartozik a fitoofluorid hatálya alá, mivel ideje van a termés többségének megadására a betegség alkalmából.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom lel

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom lel

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom lelPhytofluoroParadicsom lelPuffadt harmatParadicsom lelCsúcsParadicsom lelClapporiosParadicsom lelSzürke gnilParadicsom lelDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A paradicsom stresszálló, így nem félnek az éles hőmérsékleti ingadozásoktól, a hosszú távú hőtől és aszálytól, és nem reagálnak a fény / nap hiányára is. Az egyetlen növény ellensége a vázlatok és a szél.

Régiók növekvő

A gyors alkalmazkodás és a kultúra tartóssága elismeri a termesztését bármilyen éghajlati övezetben. A kockázatos mezőgazdasággal rendelkező régiókban a fokozatokat fűtött üvegházakban és a többiekben termesztik – nyílt talajokban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása