Paradicsom málna elefánt

  • Szerzői: Gavrish S.F., Kapustina R.N. Gladkov D.VAL VEL., Volkov A.DE., Semenova A.N., Artemieva G.M., Filimonova yu.DE., Redichina T.DE.
  • A feltételezések éve: 2011
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 113-117
  • Növekvő feltételek: A film üvegházakhoz
  • Bush méret: Magas
  • A bokor magassága, lásd: több mint 200

Lásd az összes jellemzőt

A málna és a rózsaszín paradicsom óriásait az egyik leginkább finomnak tekintik, így minden kertész próbál egy ilyen kilátást a telekről. A legnépszerűbb a nyári lakosok és a gazdálkodók körében a paradicsom málna elefánt, gyönyörűen növekvő film üvegházakban az ország minden régiójában.

Az eltávolítás története

A paradicsom Málna Elefánt eredménye a Gavrish Agrofirm tenyésztők csoportjának sikeres munkájának eredménye (Kapustina, Gladkov, Gavrish, Robichina). A légi paradicsom fokozat 2009-ben és 2 évvel később (2011-ben) származott.) Töltötte fel az orosz állami nyilvántartás kiválasztási eredményeinek soraiban. Ajánlott a könnyűfilm üvegházakban lévő gabonatenyészet termesztéséhez az ország minden éghajlati övezetében. A déli régiókban a paradicsom nyílt földön nő.

A fajták leírása

A paradicsom málna elefánt egy meghatározó magas növény, amely képes 200 cm-es és annál magasabb magasság elérése. A zöld lombozat, az erős hajtások mérsékelt levelessége és egy erős középső szár, egy kis élű, kifejlesztett gyökérrendszerrel és egy egyszerű típusú virágzattal jellemezhető. A bokor legfeljebb 7-8 gyümölcs kefe alakul ki, 6 bogyóval.

A tenyésztés során ajánlott 1 vagy 2 szálakból álló bokrot alkotni, hogy az erőteljes támaszokhoz vagy a telepített szalagokhoz, valamint az időben történő gőzöléshez kötődjön. A paradicsom sokféleségének fő célja saláta, vagyis a zöldségek használata friss formában, a gyümölcslevek, a ketchup és a burgonyapürével történő feldolgozáshoz is alkalmas.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Paradicsom málna elefánt a nagyszabású kategóriába tartozik. A paradicsom átlagos tömege 150-200 gramm, de gyakran 300-500 g-ig nőnek. Forma bogyók kerekített, egy kicsit lapított, enyhén kimondott szalaggal. A teljes érettség állapotában a paradicsom egyenletesen telített rózsaszín, néha fényes bíbor színű. A helytelenül a paradicsom világos zöld színű.

A bogyó nagyon vékony, szinte észrevehetetlen, könnyű fényes felületen. Ez egy vékony bőr, aki nem védi a paradicsomot a szállítás során, és nem teszi lehetővé számukra, hogy hosszú ideig tárolják őket – jobb, ha azonnal újrahasznosítani a paradicsomot a gyümölcslevekről, pasztákra. A paradicsom hajlamos a repedésre.

Kóstolási jellemzők

A paradicsomnak nagyon harmonikus íze van. Húsuk húsuk, nem túl sűrű, lédús, egy kis anya. Az ízlésben az édességet dominálják, anélkül, hogy megcsókoltak volna. A paradicsom illata gyenge, gyümölcsjegyekkel. Kevés mag van a pépben, és nincs víz. A gyümölcsök előnye a pép gazdag kémiai összetétele, amely lehetővé teszi a paradicsomot az étrendi táplálkozásban.

Érés és gyümölcsözés

A fajta másodlagos. A teljes csírázás pillanatától kezdve az első paradicsom érése kevesebb, mint 4 hónap (113-117 nap). A gyümölcsök egyidejűleg érnek. A frukciós aktív fázis július-augusztusra esik.

Hozam

A kultúra magas hozamadatokat tartalmaz. Az agrotechnika legegyszerűbb szabályainak végrehajtása során akár 6,5 kg paradicsomot is eltávolíthat 1 m2-vel. Érdemes megjegyezni, hogy a kertben és az üvegházhatású hozamban ugyanaz.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Márciusban tartják az anyagi palántákat. A magok előre rendezettek és fertőtlenek. A palánták csírázása segíti az üvegházhatást, amely könnyen biztosítható üveg vagy polietilén használatával. A hajtások 5-7 nap alatt jelennek meg. A 3-jelző szórólapok megjelenésének szakaszában merülést végeznek (az egyes csészék vetőmagja). Az állandó helyre való átvitel előtt érdemes csaló keményedést vetni, friss levegővel.

Az üvegházba vagy az ágyra (csak a déli sávban), május késése után javasolt palántákat javasolt – június elején, amikor a hőmérséklet stabilizálódik, és a talaj felmelegszik.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A bokrok levágása a kertre vagy az üvegházba, ne felejtsük el a sűrűségét és a rendszert. A földterület megfelelő, így a 40×60 cm-es sémának olvasása. 1 m2-nél ajánlott 2 bokrot helyezni, mivel a növények túlzott lakossága jelentősen csökkentheti a bogyók tömegének jelentős csökkenését.

Növekvő és gondoskodás

A növénytermesztés laza, termékeny és lélegző talajban következik. Ennek legfőbb feltétele az egészséges termesztésére paradicsom a betartását agrotechnikai feltételek: rendszeres öntözés a talajvíz, lazítás és talajtakarás a talaj, a bevezetése a szerves és ásványi anyagok, a formáció és harisnyakötő a bokrok, eltávolítása felesleges stepsings, Szellőztető üvegház, a káros rovarok és paradicsombetegségek inváziójának megelőzése.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajta nagybetegség ellenállása, de a csúcs rothad a növényt néha kitéve. Megakadályozzák, hogy a bokrok betegségei segítenek a fungicidek időben történő permetezésében. A vertex rothadásból való védelem segít a lime lisztet a talajba.

Pests paradicsom nem különösebben vonzza. A rovarok inváziójában rovarirtókat használhatsz. Ha nem irányítja az üvegházban lévő páratartalom szintjét, akkor a növények a fitoofluoridnak vannak kitéve.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A stresszállóság a kultúra egyik előnye. A paradicsom állt egy elhúzódó hőt, de nem érzékeli a kemény hőmérsékleti ingadozásokat. Ezenkívül a fokozat gyenge fagyállósággal van ellátva, de teljesen nem fogékony a világítás / nap hiányára.

Régiók növekvő

A paradicsom az ország különböző régióiban nő – központi, középispok, nyugati szibériai, északi, távoli. Ezen kívül a növény növekszik és gyümölcsök az egyes régiókban Ukrajna és Moldova.

Értékelések áttekintése

Mivel a gyakorlati bemutatók, a paradicsom málna elefánt termel élelmiszerbolt és kis gazdaságok, és az ipari skála, a fokozat nem túl alkalmas, mert nincs hosszú távú felvétele és nem szállított. Jellemezze a kultúrát, mint a szerény és a bőséges hozamok megadása. Ezenkívül a paradicsom kiváló ízlésről és gyümölcsösségről híres. A hiányosságoktól a kertészek megjegyzik az időjárási ingadozások gyenge védelmét, az öntözés besugárzása a speciális rendszerhez, valamint a repedések hajlamát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: