Paradicsom méz harmat

  • Szerzői: Hovrin A. N., Maksimov S. BAN BEN., Tereshonkova t. DE., Kostenko A. N., LLC ‘Agrofirma Search’
  • A feltételezések éve: 2015
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Integimenziós
  • Célja: Friss használat
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 115-120
  • Növekvő feltételek: A film üvegházakhoz
  • Bush méret: Magas
  • A bokor magassága, lásd: 200

Lásd az összes jellemzőt

Méz harmat – paradicsom szokatlan színű, csodálatos ízminőséggel. Meg kell próbálni növekedni egy üvegházban, mert a fokozat jó ellenállással rendelkezik bizonyos betegségekkel szemben, ami egyszerűsíti az ügyet.

A fajták leírása

A paradicsom méz harmjai az intedermináns típusú fajtákra utalnak. Üvegházakban termesztett.

A bokrok elérik a magasságot és 2 métert. Paradicsom méz harmat közepes ága. Gyümölcsei alkalmasak friss fogyasztásra.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Narancssárga érett állapotban a gyümölcsök, amikor még mindig nem aludtak, világos zöld. Nagy méretű, súlya akár 450 gramm. Van egy kis rajna, egy lapos mag formája.

A paradicsom mézes harmat húsos, de ugyanakkor sűrű rózsaszín hús.

Kóstolási jellemzők

Édes, saharyst ízét megkülönböztetik a fajta gyümölcsei.

Érés és gyümölcsözés

A leírt fajta az átlaghoz tartozik. 120 nap elteltével elkezdheti gyűjteni az érett gyümölcsöket. A méz hosszú gyümölcsökkel nőtt, a gyümölcsök júliusban kezdenek összegyűjteni és csak augusztus végéig.

Hozam

Értékelési arány különböző 6,9 kg / kg. m, így a magas hozamú növényekhez tartozik.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A márciusban előállított vetőmagok, az üvegházhatású talajba, hogy a fiatal bokrok növényei májusban legyenek.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

Olvasson tovább  Hogyan lehet megszabadulni a hangyáktól az eperben?

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A mézes harmatokkal az ültetési sémát 40×60 cm-re használják.

Növekvő és gondoskodás

A paradicsom kötelező kialakítást igényel. Legfeljebb 2 szárat hagyhat. A növények feltétlenül kötődnek a tétek vagy a trellis.

Vetőmagok mélységig 3-4 cm. Egyidejűleg vetés a sorokban 50 kg / ha granulált szuperfoszfát.

Nagy jelentőséggel bír a paradicsom termesztésében, a mézharmok időben lazítják a talajt, különösen az öntözés után, a talajkéreg kialakulásának veszélyében.

A méz harmatok gondozása magában foglalja az öntözést, a lazításokat, a szellőztetést, a betegség védelmét.

A virágok áramlásának csökkentése, valamint a gyümölcsök növekedésének és érlésének felgyorsítása érdekében ajánlatos az első 2-3 kefék stimuláló növekedését feldolgozni a 2.4. E tekintetben hatékonyabb a növények “dexter” növények permetezése a gyümölcs érlésének kezdetén. Paradicsom mézes harmat ugyanabban az időben érlelődik 10-12 nappal korábban.

A fajta paradicsom termesztése állandó öntözést igényel, anélkül, hogy a talaj túllépése lenne, ami károsíthatja a növényt, ami a gyökér forgást okozza. A palánták kis dózisokban vízre van szükségük, de gyakran a gyümölcsök érése során a víz mennyisége nő. A gyümölcsök kialakulása előtt a teljes felszereléstől kezdve a talaj nedvességtartalmát 70% -kal tartják fenn. A paradicsomos mézes harmat kétszerese. A termés kialakulásához a gyümölcsök kialakulásának pillanatától kezdve az érés előtt, a talaj nedvességtartalma 0-0,5 m rétegben 80% -kal, a növényzet végére 70%.

A növényi takarmányozás elején az ammónium-nitrátot (120-150 kg / hektár) a felek egyidejű lazításával 8-10 cm mélységig. A gyümölcsök tömegképződése során az extrakciós adagolót réz erdei (230-260 g / ha) végezzük. A jó eredmények granulált szuperfoszfáttal (120-150 kg / ha) adagolást adnak az ömlesztett virágzás során.

Olvasson tovább  Mi a különbség az Alych és a lefolyó között?

A paradicsomos méz harmat további gondozása a betegség és a kártevők időszerű küzdelme.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A kártevők és a betegségek leküzdésére irányuló agrotechnikai intézkedések biztosítják a paradicsom helyes elhelyezését a vetésforgásban, a gyomnövények elleni küzdelem és a burgonya vetésből származó térbeli elszigetelés elleni küzdelem. A küzdelem küzdelemének feltétele az eljárás időszerűsége. Az első betegség elleni permetezést a teljes baktériumok megjelenése után 12-15 nappal végzik, a második – 10-12 nappal az első után.

A paradicsom méz harmat ellenáll a dohánymozaik vírusnak, a bokrok többi kórokozójától a palánták leszállás óta kell kezelni. Használt betörő folyadék vagy réz erőteljes, jól megalapozott kereskedelmi fungicidek.

Ahhoz, hogy megvédje a növényeket a lézió által phytoofluorosis, 5-7 nappal a palánták palánták a film alatt menedéket, ez kezeljük 0,3% -os oldatával „ZINEBA”. A permetezéshez ZINAB szuszpenziót (0,5%) alkalmazzuk, rézklór (0,4%), “belváros” (0,5%).

A burgue folyadékkal végződő kezelés 7-9 napig, más gyógyszerek 20 nappal a gyümölcs gyűjteményének megkezdése előtt. Instecticide «Volton” (0,2-0,3%) a Colorado bogár kombinációjához van hozzáadva. A munkadarab költsége 500-600 l / ha. A jó eredmények a “Cimbush” (0,5 kg / ha) és a “szín” (2 kg / ha) használatát adják.

Inszekticidek vagy bizonyított népi jogorvoslatok mentése a rovar inváziókból.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

Olvasson tovább  Eper Fesztivál

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: