Paradicsom minibel

 • Szerzői: Lukyanenko A. N., Dubinin S. BAN BEN., Dubinina I. N. (LLC “AGOOFRIGRA SEDK”)
 • A feltételezések éve: 2015
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat, lazac és konzerv
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 89-96
 • Növekvő feltételek: Nyitott talajra, filmgyógyházakra, erkélyre, az ablakpárkány növekedéséhez, dekoratív kertészkedéshez
 • Bush méret: Éjszakai minőségű
 • A bokor magassága, lásd: 30-40

Lásd az összes jellemzőt

Paradicsom osztály minibel – nagyszerű lehetőség a miniatűr növényi leszállási feltételek rajongói számára. A friss étvágygerjesztő gyümölcsök mellett egy kisebb cseresznye formátumú bokor kiváló otthoni dekorációvá válhat.

A fajták leírása

A bokrok növények elérhetik a 40 cm-t, bár néhány kertész megjegyzi az alacsony bokrok túlsúlyát 15 cm-ről. A gyümölcsök 3 hónapig érkeztek a kultúra leszállásának napjától.

A Minibel fajta előnyei:

 • kellemes íz;

 • minimális érlelési időszak;

 • A paradicsom és a bokrok szép megjelenése;

 • Egyszerűség a növények feldolgozásában és megsértésében;

 • Kis kulturális méretek.

A kertészek gyakorlatilag nem ünneplik az ilyen típusú paradicsom hibáit.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A gyümölcsöket alacsony tömeg, 15-24 g, formájú, lekerekített, touch. Jól illeszkedik a konzervek, a friss használathoz, a második edények és harapnivalók előkészítéséhez, valamint az ünnepi asztal díszítéseihez.

Kóstolási jellemzők

Íze édességek édes, húsos.

Érés és gyümölcsözés

A minibel a korai érésnek tulajdonítható. A paradicsom három hónapig érett lesz a leszállás pillanatától.

Hozam

Összetett ellátás esetén minden bokor lenyűgöző paradicsomot gyűjthet. Ehhez rendszeres műtrágya bevezetése, a bokor illetékes képződése és az időszerű öntözés. Fontos pillanat – A hús ágak eltávolítása a hozam növelése érdekében. Bizonyos esetekben még a kezeletlen bokrok is gazdag betakarítást adnak.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A paradicsomot át kell adni a földre, vagy ha otthon egyre növekszik, egy fazékban a beltéri növényeknél, a leszállás napjától számított 40-50 nap alatt.

A tenyésztési kultúra üdülőhelye a magok számára, amelyek idővonalait a rugalmasság megkülönbözteti. Ha friss paradicsomot kell kapnia az újévi ünnepekre, akkor augusztusban kell földelni. Ha a tavaszi időszakban zöldségekre van szükség, akkor a kirakodást a tél elején kell elvégezni. A tavaszi paradicsom leszállás nyáron friss zöldségekkel rendelkező kertészeket biztosít.

A beltéri kultúra kultúrája további mesterséges világítást igényel. Annak ellenére, hogy a vizsgált besorolású növények nem különböznek a nagy igényes világításban, a fény hiánya a paradicsom fejlődésének tempójának csökkenéséhez vezet.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom minibel

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom minibel

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom minibel

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Mielőtt elkezdené a leszállás, a magok előkezelését a Warman megoldásában egy negyed óráig. A növény növekedési ütemének felgyorsításához vízzel megnedvesített WC-papírba kell csomagolni. A toltagolt magokat egy csészealjba kell helyezni, majd fedjük le egy műanyag zacskóval, és távolítsuk el a kapott kialakítást meleg helyre.

Ha a helyiség levegő hőmérséklete meghaladja a + 25 ° C-ot, akkor a magok gyorsan eljutnak, majd szükség lesz arra, hogy az előkészített tartályokba kerüljenek a talajjal. Amikor megjelenik a második lap, akkor az egyéni eldobható szemüvegbe kerülhet.

A paradicsom termesztése speciálisan előkészített talajt tartalmaz a fekete talajból, 5 rész humusz és 1 rész homok.

Növekvő és gondoskodás

A palánták bélelte időben adagolásra és rendszeres öntözésre van szükség. Ezt nagy mennyiségben kell elvégezni, de nagy megszakításokkal kell elvégezni. Egyszerre táplálkozhat és öntözhet. Nem kívánatos, hogy a műtrágya száraz talajon legyen a gyökérkárosodás elkerülése érdekében. Az etetéshez alkalmas mind a szabványos ásványi anyagokra, mind a paradicsomra specializálódott.

A növényzet egész évszakára a növényeket legalább háromszor kell táplálni. Az első szakasz – két héten belül a teljes kapacitás pillanatától számított két héten belül, a második – a virágkefék megjelenése után, a harmadik – a seb képződésének pillanatától.

Paradicsom minibel

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom minibelÉlesztőParadicsom minibelBórsavParadicsom minibelJódParadicsom minibelHamuParadicsom minibelKalcium-selitraParadicsom minibelbukkinsavParadicsom minibelTejszérumParadicsom minibelHidrogén-peroxidParadicsom minibelCsirke alomParadicsom minibelSzódaParadicsom minibelCsalánParadicsom minibelMolyhos ökörfarkkóró

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom minibel

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom minibel

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom minibelPhytofluoroParadicsom minibelPuffadt harmatParadicsom minibelCsúcsParadicsom minibelClapporiosParadicsom minibelSzürke gnilParadicsom minibelDohánymozaik vírus

Értékelések áttekintése

Általánosságban elmondható, hogy a paradicsom pozitív. Sok szakszerűtlen kertész megjegyzi a kultúra, a magas hozam és a paradicsom kiváló ízét.

Sokan kedvelik a paradicsom sokoldalúságát, mert tökéletesen illeszkednek mind a kezeletlen formában, mind a konzervdobozban.

Paradicsom minibel – nagyszerű lehetőség a friss zöldségek rajongói számára.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása