Paradicsom nagy kicsapás

 • Szerzői: Monsanto Holland B. V.
 • A feltételezések éve: 2008
 • Szinonimák nevek: Nagy marhahús
 • Kategória: Hibrid
 • A növekedés típusa: Integimenziós
 • Célja: Friss használat
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 99
 • Növekvő feltételek: A film üvegházakhoz
 • Szállítási képesség: Magas

Lásd az összes jellemzőt

A külföldi fajtákkal és kultúrákkal kapcsolatos előítéletek csak a figyelembevonattal rendelkezhetnek. Az orosz tányérok és a kertészek csak akkor hasznot kapnak, ha megtudja a nagy betűk fajtájának sajátosságait. Ezek a paradicsomok ügyes termesztése lehet kiváló töltés bármely helyszínen.

Az eltávolítás története

A paradicsom nagy részét 2008-ban hivatalosan elfogadták. A munkahelyi munkát a világhírű Monsanto Holland B cégéhez vezetett. V. Az üzem rendelkezik hivatalos szinonimával (inkább, kezdetben nevezett név) – nagy marhahús. A kultúra f1 hibrid osztálynak minősül.

A fajták leírása

Big Bef – intenerminant hibrid növény. A hivatalos leírás megemlíti, hogy a film üvegházat célja. Egyes források megemlítik a nyílt földterület termesztésének elfogadhatóságát (kizárólag meleg helyen). A bokrok erős növekedést adnak, és 2 m magasságban emelkedhetnek. A nagy lombozat világos zöld színű.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Hagyományosan paradicsomra, az éretlen bogyók zöldek. És ez is meglehetősen kiszámítható, mint egy érettség, amit elpirulnak. Átlagosan az 1 paradicsom tömege 210-380 g. Nem meglepő ilyen gravitációval, hogy eléri a nagy értéket is. A Big Bif bordázott, a síkfejű geometriai forma uralkodik; 1 ecsetfiók 4 vagy 5 gyümölcs esetén.

Kóstolási jellemzők

Panaszok a fajta paradicsom rossz ízéről. Szinte minden fogyasztót szeret. A gyümölcs cellulóz sűrű és húsos. Az illat vonzerejét is megjegyezzük. A magok gyakorlatilag láthatatlanok, és nincsenek komoly hatása az ízre.

Érés és gyümölcsözés

A Big Befe a gyakorlatban megerősítette a “korai” állapotát. 99 napig érhető el, miután eldobta a hajtásokat. De figyelembe kell venni a konkrét időjárási viszonyok jellemzőit is. Az első bogyók kialakulása után a gyümölcsözés hosszú ideig tart. FONTOS: Néhány forrás írja, hogy ez egy középső paradicsom, 100-110 napig érlelődik; Feltételezhető, hogy a becslések ilyen különbsége az agrotechnológia és a tényleges feltételek árnyalataihoz kapcsolódik.

Hozam

A fokozat magas hozamú csoporthoz tartozik. Kedvező körülmények között több mint 9 kg gyümölcsöt adhat 1 m2-re. Az 1 bokor tekintetében a gyűjtemény 4,5 kg lesz. Adja meg ezt az eredményt a szabványos mezőgazdasági tervezéssel.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Általában februárban vagy márciusban előállított tartályokban vetőmagokat vetnek fel. Egy adott időszak kiválasztásakor az éghajlat és a hosszú távú időjárás-előrejelzéseket az éghajlat vezeti. Az állandó helyre történő transzplantáció általában 55 nappal a hajtások kialakulása után következik be. Jobb, ha ilyen eljárást végeznek a fagy visszatérítés biztonságának növelése érdekében.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Javasoljuk, hogy válasszon egy 700×600 mm-es diagramot. Ugyanakkor több mint 3 bokrának kell lennie 1 “négyzet”. Ellenkező esetben elkezdenek zavarni egymást.

Növekvő és gondoskodás

Javasoljuk, hogy fenntartsuk a + 18 … 20 fokos hőmérsékletet. Még éjszaka is, nem kell kevesebb, mint +15 fok. Piszkozatok, még gyenge, teljesen elfogadhatatlan. A közvetlen napfény is pusztító lehet. Ez az ilyen tényezők összessége, amelyek magabiztosan megköthetik – az üvegházat az ilyen paradicsom számára ideális megoldás.

A megvilágításnak nagynak kell lennie, napi legalább 12 órával. Jobb, ha ez a mutató készlet van. Nehéz körülmények között, például felhős napokon, meg kell szervezni a sokkoló. Javasoljuk, hogy fluoreszkáló lámpákat használjon. A levegő páratartalma 70% -os optimális, de szükséges elkerülni és túlzott nedvességet.

A Big Befe sokkal aktívabb táplálkozást igényel, mint a paradicsom más fajtái. A fő hangsúlyt a káliumkeverékeken kell elvégezni. Rendszerint hozzájárulnak hozzájuk több, mint a nitrogén készítmények. A bokrok öntözését rendszeresen kell elvégezni, a talaj vízelvezetésére összpontosítva. A formában javasolt lépések 1 szárban; Ezt az eljárást 7-10 naponként végezzük.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajta védve van:

 • verticillosis;

 • Clapporiosis;

 • dohánymozaik vírus;

 • fitoofluorózis;

 • szürke pöttyös.

Az ilyen stabilitás ellenére az üzem tanácsos segíteni. A talaj és a mentési rendszer erős szisztematikus lazítása. A védelem fontos a megelőző feldolgozó inszekticidekkel és más peszticidekkel is. Ugyanakkor a reagensek túlzott dózisai (a gyártók által ajánlott gyártók felett) használatosak. Alternatívaként használjon OLOD infúziót vagy hagymás héj infúziót.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A paradicsom Big Befe nem lehet rossz, hogy alacsony hőmérsékletet hordozhasson. Az Orosz Föderáció északi részeiben ez a kultúra biztonságos talajban kell növekednie. Nincs más speciális finomság az időjárási viszonyoktól.

Régiók növekvő

A Big Befe hivatalosan elismerte a termesztést:

 • a csernozozok közepén;

 • Oroszország európai részének északi és északnyugati részén;

 • a Volga-Vyatka régióban;

 • az Észak-Kaukázusban (minden köztársaságban és régiókban);

 • a középső Volga-on;

 • A moszkvai régióban és az európai rész közepének más régióiban.

Értékelések áttekintése

A kertészek nagyon jól értékelik a Big Beft-et. Vannak egyszerűség az ellátás és a lehetőség, annak ellenére, hogy összegyűjti a szilárd hozamokat. A gyümölcsök ízletesek és frissek, és a saláták könyvjelzői után. A csírázás elég jó. Ha kis mennyiségű zsákmányt hagy, a bogyók hatalmas összeget elérhetnek.

És hivatkozott:

 • nagy teljesítményű bokrok;

 • A gyümölcsök elegáns megjelenése és sima felülete;

 • tisztességes ellenállás a rossz nyári időjárásban.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: