Paradicsom nagy

  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: SEVENTENERMINANT
  • Célja: Friss használat, gyümölcslé, ketchup és paradicsom paszta
  • Érlelési idő: Közepes
  • Az érlelés időzítése, napok: 105-110
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • Eladhatóság: Magas
  • Bush méret: Éjszakai minőségű
  • A bokor magassága, lásd: akár 100
  • Az érett gyümölcs színe: Piros

Lásd az összes jellemzőt

Paradicsom Berdsky Nagy – A szibériai gyűjtemény egyik leginkább nagyszabású félpiszkos fajtái, az üvegházakban és a nyílt talajban történő növelésére szolgálnak. A paradicsomot megkülönbözteti a szerény, a magas piacképesség, a kiegyensúlyozott íz, gyümölcse friss, saláták formájában, saláták formájában, sütemények főzéséhez, paradicsompasztához és gyümölcslé főzéséhez.

A fajták leírása

Az alacsony sebességű bokor, amely nem haladja meg az egy métert, elágazó gyökérrendszerrel, kompakt formában van. Lövések, amelyek sötét zöld levelekkel vannak ellátva, könnyű cseppekkel. A növény növekszik, és tökéletesen gyümölcsök zónáiban kockázatos mezőgazdaság a kültéri talaj, van ideje, hogy „pull out” nagy paradicsom a teljes érettség rövid nyár, ha a kertész használ egy magot alapján.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A 700 gramm súlyú, nagyméretű síkkörös gyümölcsök megváltoztatják a színt a zöldtől a fényes vörösig a technikai érettség szakaszában. A magkamrák egy kicsit, mindegyike korlátozott számú magot tartalmaz.

Kóstolási jellemzők

A paradicsomnak kiegyensúlyozott édes íze van a könnyű savanyúsággal kombinálva. Húsos pép, szünetben, kellemes vékony jellegű ízű.

Érés és gyümölcsözés

Berdsky Major a paradicsom középső könnyebb csoportjához tartozik, az érés időzítése 105 és 110 nap között.

Hozam

A hozamminőség legfeljebb 3 kg-ot ad egy bokorból, akár 10-14 kg-ig, 1 m2-vel.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A palántákon lévő magokat klasszikus módszerrel és hagyományos közepes paradicsommal ültetik – a március vége. Az üvegházban a növényt május közepén ültetik, és a nyitott területen a visszatérő fagyasztók fenyegetése után, és a föld pedig + 15 … 17ºC-ig melegszik.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom nagy

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom nagy

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom nagy

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Optimális leszálló sűrűség – 3, maximum 4 növény 1 m2.

Növekvő és gondoskodás

A magok, a műtrágyák, a fizikai munka költségeinek optimalizálása és a jó betakarítás érdekében meg kell felelnie az Agrotechnikai Szabályoknak. A paradicsomot tengerparti termesztik, és nem csak különleges talajra van szükség ahhoz, hogy erős palántákat szerezzen, hanem elegendő fényt is biztosítson. Ha a természetes világítás nem elég, szüksége van egy zseblámpa phytolampa, különben a növények elkezdenek nyúlni és gyengíteni. Állandó helyen történő leszállás esetén a gerinceket elkészítik, a talaj szerves és ásványi műtrágyákkal gazdagodik, biztosan hozzáadja a Fa Ash-t.

A kutakban nedves, komposzt vagy madár alom, a szuperfoszfát bevezetése és a telkek előzetesen telepítve vannak. Miután a talajt a szár körül ülteti, a meleg víz ellopásával, a következő napon laza. További gondozás a paradicsomra: időszerű öntözés, gyomlálás, határ, ahogy nőnek, egy bokor kialakulása 1-2 szárban. Ez csökkenti a virágzat és a homályosságok mennyiségét, de lehetővé teszi, hogy nagyobb és kiváló minőségű gyümölcsöt kapjon. Kötelező, de a lazítás unalmas folyamata sikeresen helyettesíti a mulcsot. Az öntözést rendszeresen végezzük az érési időszakig, majd állj meg. Addig, amíg az idő, a paradicsom hidratálja a talaj állapotától függően körülbelül 3-4 nap. Az első etetés a vegetatív tömeg és a virágzás során történik, amikor a növények nitrogénre van szükségük. A bootonizációs időszak alatt használja a foszfor-potash műtrágyákat. A paradicsom hálásan reagál az élelmiszerre az infúziós cowboy formájában, csalán és gyomok formájában, a kenyérmaradványok hozzáadásával.

Paradicsom nagy

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom nagyÉlesztőParadicsom nagyBórsavParadicsom nagyJódParadicsom nagyHamuParadicsom nagyKalcium-selitraParadicsom nagybukkinsavParadicsom nagyTejszérumParadicsom nagyHidrogén-peroxidParadicsom nagyCsirke alomParadicsom nagySzódaParadicsom nagyCsalánParadicsom nagyMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fokozat jól ellenzi a betegségeket, tolénzést másoknak, így rendkívül szükséges a megelőzéshez. A fungicidek használata elkerüli a gombás elváltozásokat és a dohánymozaik vírus, a rovarirtóanyagok segítenek megbirkózni a kártevőkkel, mint a meztelen csigák, a hullám, a webes kullancs és mások. Az alsó levelek hordozása, gőzölése, eltávolítása megszabadul a fitoofluorosistól.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom nagy

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom nagy

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom nagyPhytofluoroParadicsom nagyPuffadt harmatParadicsom nagyCsúcsParadicsom nagyClapporiosParadicsom nagySzürke gnilParadicsom nagyDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

Szibériai bennszülöttség jól ütközik kiszámíthatatlan időjárás az északi régiókban. A paradicsom kiváló stresszállósággal rendelkezik, jól tolerálja a hőt és a hűtést.

Régiók növekvő

A fajta szibériaira származik, és az Ural, a nyugati szibériai, a kelet-szibériai, a távol-keleti régiók kertészei által termeltek, így alkalmazkodva.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása