Paradicsom narancs eper

 • Szerzői: USA
 • Szinonimák nevek: Német narancssárga eper, német narancssárga eper, narancssárga eper, narancssárga bogyó, eper német narancs
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Integimenziós
 • Célja: Friss használat, ketchup és paradicsom paszta
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Az érlelés időzítése, napok: 100-110
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, üvegházakra
 • Eladhatóság: Magas
 • Bush méret: Magas

Lásd az összes jellemzőt

Jelenleg a kertészeti üzletek paradicsom választéka olyan hatalmas, hogy még a tapasztalt kertek néha nehéz megállítani választásukat egy adott osztályban. Minden opcionális opció egyedi. Mindenki megpróbálja kiválasztani a gyümölcs kultúrát a maximális előnyökkel és a hibák minimális listájával. A pozitív oldalról egy narancssárga eper fajta bizonyult.

A fajták leírása

A bokrokat üvegházakban vagy nyílt talajviszonyokban termesztik a régió preferenciáitól és időjárási viszonyaitól függően. Növekedési típus – intenermináns. A magas növények a nyitott levegőben 170-200 centiméterre emelkednek, de az üvegházakban növekedése akár 350 cm-re is elérheti. Ezek hatalmas növények közepes robbantással. Foliam Color – Sötét Zöld. A zöldségek előnyösen természetes formában étkeznek, feldolgozás nélkül. És ezek közül is finom paradicsompürét vagy ketchupot kapnak.

Az első ecset 8 lap felett van kialakítva, és mindenki más megtalálható minden 4 lapon. Egy gyümölcs kefe nyakkendő 4-6 paradicsom. A gyökerek a talaj felszínéhez közel vannak.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A nem szabványos gyümölcsszín vonzza a Gargrin figyelmét, észrevehetően kiemelve ezt a fajtát a többi többi részével szemben. Az érett paradicsomot világos narancssárga színben festik, ami miatt a növényi kultúra megkapta a nevét. A nagy paradicsom növekszik akár 400-500 gramm. Outwardly, hasonlítanak a szív- vagy eper bogyó (hegyes csúcs és széles felső rész). Néhány másolat kúp.

Hús – húsos és sűrű. Egy kis mennyiségű magvak és fészkek belsejében (kb. 4 darab). Mérsékelten sűrű, de a vékony héj védi a paradicsomot a repedésből. Még teljesen túlterhelt zöldségek ellenállnak a szállítás nélkül. A legfontosabb dolog az, hogy a termést helyesen tartsuk, anélkül, hogy a paradicsom túl közel állna egymáshoz.

Kóstolási jellemzők

Az érett gyümölcsök kiváló íze szinte minden olyan kertészt ünnepelt, aki személyesen ismeri a különböző narancssárga szamócát. Az édesség kellemesen kombinálódik a savanyú fényjegyzékekkel.

Megjegyzés: A paradicsom nagyszámú karotinnal telített. Ő az, aki zöldségeket ad világos narancssárga színű.

Érés és gyümölcsözés

A zöldségek érléséhez a középkori kultúra 100-ról 110 napra van szükség. Gyümölcsbokrok hosszú ideig. Az érés során a paradicsom megtartja az integritást, és nem a repedések hatálya alá tartoznak. Zöldségeket gyűjtenek az időszakban július és október között.

Hozam

Hozam – magas. Egy bokorból gyűjtsön össze legfeljebb 6 kilogramm lédús zöldséget. 8-10 darabos csoportokat érnek össze.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Március közepén szükség van a palántákra az üvegházakra az üvegházakra. A nyílt talajon történő későbbi tervezés feltételei – április eleje. 7 nap elteltével az első csírák megjelennek. A tavasz végéig vagy a nyári palánták kezdete készen áll a transzplantációra a tartós termesztési helyre.

A magvak használata előtt kívánatos, hogy hidrogén-peroxidban vagy mangánban áztatjuk őket. És használjon növekedési stimulánsokat is. Az ilyen eljárásokat a személyzet által gyűjtött vetőmag használata során végezzük. Rendszerként a megvásárolt magok már átadták a feldolgozás összes szakaszát.

A kiváló minőségű palánták megszerzésének kulcsa a talaj helyes választása. A talaj előzetesen elkészül. Meg kell termékeny és laza. Kimerült talaj szükségszerűen megtermékenyít. Idő és erő megtakarításához kész kész keveréket vásárolhat. A nyeregek azt javasolják, hogy a zöldségeket egy olyan lángos talajba ajánljuk, amelyben a humusz vagy a komposzt vegyes. Laza textúrák, tőzeg vagy fa fűrészpor hozzáadása.

A talaj előkészítése során tartsa be a következő szabályokat:

 • A Földet szükségszerűen szitálják, hogy tisztítsák meg a gyomok, rovar lárvák és férgek;

 • Ezután a fertőtlenítésre íródott és megjelölve;

 • táplálja a talaj hamut, nedves, szuperfoszfátot és karbamidot.

A tőzegpillák széles körben elterjedtek, ahol 3-5 magot helyeznek el 3-5. A tabletták használata esetén a szedés nem történik meg.

A talaj hidratálja, és a magok maximum 1-1,5 centimétert mélyítenek. Ha nagy tartályokat használ a magok között, hagyja el a rést 5 centiméterben. Miután a tartályokat filmekkel vagy üveggel borították, átszállt egy meleg helyre + 22 … 25 fok Celsius.

Az első csírák után a süllő dobozok hűtőre, de jól megvilágított helyre kerülnek. Új hőmérsékleti mód + 15 … 16 fok. Egy hét múlva a hőmérséklet a nap fényes idejében +20 fokig emelkedik és + 17 … 18 fokot éjszaka.

Az első néhány napban a palántákat meleg vízzel öntözik. A talaj teljesen száraz. Miután kialakul az első teljes fledged lap öntözött palánták hetente egyszer. Ezután jön a felvételi idő. Az 5 vagy több lap megjelenése azt jelzi, hogy az öntözési frekvenciát 3-4 napra kell növelni.

A talajban a palántákat május első napjaiban átruházzák. Mire a bokrok már elég rögzítettek a sikeres átadáshoz.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom narancs eper

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom narancs eper

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom narancs eper

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Egy négyzetméteren az ágyak nem több, mint három bokrot ültetnek. Az üvegházakban kívánatos, hogy a leszállást tágasabb (2 növényenként egy négyzetméterenként).

Növekvő és gondoskodás

Amikor növekszik egy osztályú bokrok, célszerű formában. Egyes kertészek azt tanácsolják, hogy a lehetőséget 2-3 szára, mások választást nyújtanak az egyik szárba való kialakításában. És hetente egyszer, a növények megtisztítják az oldalirányú folyamatoktól. A tetejét kötik, hogy ne támaszkodjon a földre. A sérült alsó lombozat is megszabadul. A zöld tömeg elvékonyodása hozzájárul a normál légáramláshoz. És csökkenti a betegség kockázatát is.

A magas növényeknek harisnyakötőre van szükségük. Az erős támogatások előre vannak felszerelve, hogy a bokornövekedés és a növekedés. A gyökeresedés után rendszeres öntözés után. Víz ültetvény hetente 2 alkalommal. Az aszály során az öntözést gyakrabban hajtják végre, a fő dolog a nedvesség megakadályozása. Ha az üvegházak fajtájának termesztése során kívánatos egy csepegtető öntözőrendszer használata. Rendszeresen megnedvesíti a talajt, anélkül, hogy növelné a normál páratartalmat.

Paradicsom narancs eper

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom narancs eperÉlesztőParadicsom narancs eperBórsavParadicsom narancs eperJódParadicsom narancs eperHamuParadicsom narancs eperKalcium-selitraParadicsom narancs eperbukkinsavParadicsom narancs eperTejszérumParadicsom narancs eperHidrogén-peroxidParadicsom narancs eperCsirke alomParadicsom narancs eperSzódaParadicsom narancs eperCsalánParadicsom narancs eperMolyhos ökörfarkkóró

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom narancs eper

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom narancs eper

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom narancs eperPhytofluoroParadicsom narancs eperPuffadt harmatParadicsom narancs eperCsúcsParadicsom narancs eperClapporiosParadicsom narancs eperSzürke gnilParadicsom narancs eperDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása