Paradicsom Nastya

  • Szerzői: Kotelnikova M.DE., Kondakov S.N.
  • A feltételezések éve: 2008
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat, az egész szarban
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • A bokor magassága, lásd: 70-ig
  • Jellemző bokor: Kompakt
  • Levelek: Kicsi, zöld

Lásd az összes jellemzőt

A Nastya Smillentumi Mid-Spring fajta egy üvegházban és nyitott talajban nő. A kompakt fajtát kiváló hozam jellemzi, jó ellenállással rendelkezik számos betegséggel szemben. A gyümölcsök kellemes ízűek, friss és konzerv formában használják őket.

Az eltávolítás története

2007-ben adják meg a Szibéria belföldi tenyésztőivel (a. N. Kondakov és M. DE. Kotelnikova) a nyílt talaj növekedéséhez. Az állami nyilvántartás bevezetése 2008-ban.

A fajták leírása

Bokrok alacsony – 70-90 cm, eldöntés, kompakt, közepes hullám. A gyökérrendszer kicsi. Kis levelek, közepes megvilágított, telített zöld, nem hoznak létre árnyékot a virágok számára.

A fajta nem igényel lépéseket. Általában az ágyon három száron, az üvegházban – az egyikben. A növénynek szüksége van a termelés időszakában. A meghatározott fajokra utal. Szándékos kultúra, amely alkalmas a kezdő kertészekre.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsom meglehetősen nagy méretű, szív alakú, alig észrevehető bordákkal, 126 g súlyúak lehetnek. Vékony, de szoros és fényes, könnyű, fényes rózsa. A hús piros, húsos, lédús és szelíd, kicsi magvakkal való szinuszok kevés folyadékot tartalmaznak. A gyümölcsök szállítása esetén ne adjon át, amelyet hosszú tárolás jellemez.

Kóstolási jellemzők

A paradicsom természetes cukort tartalmaz: 100 g – 3,4%, különbözik a jellegzetes édességet, alig fogó savanyúsággal, kellemes illattal. Az ízes tulajdonságok nagyszerűek.

Érés és gyümölcsözés

Az első gyümölcsök 95-105 nappal a vetőmagok ültetése után kerülnek le, ez augusztus elején kb. A gyümölcskefékek 10 lap megjelenése után kezdődnek, általában 12 ilyen ecsettel nőnek. Minden ecsettel 5-8 készlet. A színek sokat mutatnak. A paradicsom javasolja, hogy lőni még mindig éretlen.

Hozam

A faj magas hozammal különböztethető meg. Egy bokor, illetékes ellátás, akár 2 kg érett paradicsomot is eltávolíthat. Az üvegházban a fenti hozam – 1 m2-től több mint 4 kg-t gyűjthet össze. A fajta hajlamos a gyümölcs megrepedésére, a hőmérséklet-rendszer és az öntözési séma beállítása.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Seeds Plant februárban. Az üvegházban, a magvak korábban földet, nyitott ágyakon – később. Általában a déli éghajlaton – ez a második évtized februárban, Közép-Oroszországban – március közepén.

Magvak, mielőtt a fertőtlenítés, a mangán gyenge oldatában, vízzel mossuk, nedves anyagban csírázva. A talaj különleges a paradicsom termesztéséhez.

A palánták konténereit mangán oldatával is fertőtlenítik, lyukakat készítenek a felesleges nedvesség eltávolítására. A magokat 1-2 cm mélységre helyezzük, az intervallum 2 cm között marad. A dobozok filmekkel vannak ellátva, 23-25 ​​fokos hőmérsékletet tartalmaznak. A bemenetek megjelenése után a film megtisztul, és a fiókok könnyű helyre kerülnek.

Öntsük a lövőket a szórópisztolyból. A 2 megjelenése után a növény szórólapját szépen átvisszük legalább 300 ml-es külön tartályokra.

Körülbelül 2 hónap elteltével állandó helyen ültetett, a palántáknak 6-8 páros fejlett levelükre és 1-2-es virágzatra kell rendelkezniük. A leszállás optimálisan illeszkedik a kezdet közepén. Április végéig tarthatsz – sokan függnek a régió légkörétől és a levegő hőmérsékletétől. Az átlagos nappali hőmérsékletnek +12 fok.

Az ágyak telek Válasszon napfényt és jól védett széltől. A palántákat kora reggel ültetik, a kertnek közvetlen sugaraknak kell lennie.

A kútok 20-30 cm mély, kőris öntés (200 g) és szuperfoszfátot (15 mg), majd egy rózsaszínű mangán oldatot öntött.

A növények függőlegesen, a gyökerek megszórjuk a talajt, a komposzt 2-3 koordinátái felett, öntsük a talajt, öntsük 1 l.

A nyílt talajon ültetés után a paradicsom azt javasolja, hogy erősítse az éjszakát az esetleges fagyasztókból. Ehhez egy kis üvegház.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom Nastya

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom Nastya

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom Nastya

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A stambabinalis fajták lehetővé teszik, hogy helyet takarítson meg a telken: 1 m2 található 4 bokrok. A leszállási rendszer kétvonalú lehet – a 40 cm-es palánták között, a sorok között – 50-60 cm, vagy sakk között – körülbelül 50 cm vetőmagtartomány között.

Növekvő és gondoskodás

A paradicsomnak rendszeres öntözést és etetést kell biztosítania. Különösen fontos, hogy a víz magas színvonalú és időszerű időszakban a termőtest, de lehetetlen nedvesítsük meg a talajt. Öntözőberendezések rendkívül forró vízzel kora reggel vagy késő este. A forró és száraz időjárás minden második napon öntözött, a hagyományos időjárás, az öntözés 2-szer egy héten körülbelül 3 liter minden egyes bokor.

A Nastya fajta nem igényel a talaj összetételére, de rendszeres etetésre van szüksége. Trágyázza 3-4-szer szezonális: 1 alkalommal 2 héttel a palánták ültetése után – komplex keverékek, 2-szer aktív virágok – szerves trágyák, 3-szor a készletek képződése – bórsav, kálium-foszfor-kompozíciók, 4 alkalommal az érlelés színpad betakarításában – A hamut, a komposztot, az átfogó műtrágyákat táplálhatja.

Paradicsom Nastya

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom NastyaÉlesztőParadicsom NastyaBórsavParadicsom NastyaJódParadicsom NastyaHamuParadicsom NastyaKalcium-selitraParadicsom NastyabukkinsavParadicsom NastyaTejszérumParadicsom NastyaHidrogén-peroxidParadicsom NastyaCsirke alomParadicsom NastyaSzódaParadicsom NastyaCsalánParadicsom NastyaMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Az ártalmat a testtörő és a fehér laposok alkalmazzák. A kullancs elpusztításához az érintett helyeket szappanoldattal mossuk a pest teljes megsemmisítéséhez. A feldolgozás során fontos, hogy ne károsítsa a szelíd hajtásokat és szárakat. A “magabiztos” (1 ml 10 liter víz) és permetező hajtásokból. A palánk a talaj körül megszóródik.

A fajta átlagos mozaikos betegség ellenállása van. Az első jelek megjelenése esetén az érintett területet el kell távolítani, a hidrogén-peroxid fertőtlenítésére vagy mangán oldatára. Ha az üzem nem menthető meg, akkor megsemmisült. A profilaxis spray a “Carbofos” gyógyszert.

A paradicsom nagy ellenállást biztosít a vertikillózisnak, a fitoophluorisnak, az alternariasisnak. A profilaktikus permetezéshez a “fitosporin” előkészítése illeszkedik.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom Nastya

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom Nastya

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom NastyaPhytofluoroParadicsom NastyaPuffadt harmatParadicsom NastyaCsúcsParadicsom NastyaClapporiosParadicsom NastyaSzürke gnilParadicsom NastyaDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A fokozat jól illeszkedik a különböző időjárási körülményekhez. A különböző természetes zónákban gyorsan és bőséges gyümölcsökkel rendelkeznek. Nem rossz az alacsony hőmérséklet és a talaj kikötőjének szállítása. A hőmérséklet csökkenéséből származó érési időszak alatt megjelenhetnek a gyümölcsök nedvességének újrahasznosítása.

Régiók növekvő

Oroszország egészében nőtt, köztük Szibéria és Altai. A mérsékelt és hideg éghajlatú régiókban a magasabb betakarítást üvegházakban gyűjtik össze.

Értékelések áttekintése

A kertészek nagyon hasonlítanak a Nastya fajta magas hozamra, a gondoskodásra, az ízlés és a savanyú emelés hiánya miatt. Meg kell jegyezni, hogy még az esős nyáron is, Nastya jó betakarítást hoz, de a gyümölcságyakat kissé kevesebbet tanítanak, mint egy üvegházban.

A paradicsom egyhangúlag ajánlott azoknak, akik csak a háztartási telek paradicsom növekedését fogják növelni, és akik nem tudnak vigyázni egy csomó időre – a termés minden esetben lesz. Ez a fajta a “Cut-Out Wand”, a gyümölcsök minden évben és bárhol.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása