Paradicsom niagara

 • Szerzői: Kamanin A.DE.
 • A feltételezések éve: 2010
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Integimenziós
 • Célja: Friss használat, az egész szarban
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Az érlelés időzítése, napok: 110
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • A bokor magassága, lásd: 180-200
 • Jellemző bokor: Kompakt

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom Niagara lehet kellemes társ a legtöbb kertész számára Oroszországban. Ez azonban csak a fajta minőségi vizsgálatával érhető el. Szükséges figyelmet kell fordítani az íz, termékenység, a termesztés és az ellátás sajátosságaira.

Az eltávolítás története

Paradicsom Niagara – az egyik viszonylag új fajta. De valójában elveszíti az újdonság állapotát, és a hagyományosan használt növények számához jön. A kultúra 2010-ben hatalmas használatra volt alkalmas. Ezért érdemesnek tekinthető a 2000-es évek kiválasztására.

A fajták leírása

A Niagara számára az intedermináns fejlesztési formátum jellemzi. Egy egyszerű kertbe helyezhető, egy üvegházba a film alatt. A kompakt bokrok 1,8-2 m magasságban érhetők el. Egyszerű zöld színű mediterrán leveleket fejlesztenek. Általában a kultúra meglehetősen méltó.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsomnak zöld színe van. Tovább fejlődnek, elpirulnak. A paradicsom tömegének tömege 95 g. Alakban hasonlít egy körte (vagy izzó). Egyéb árnyalatok:

 • Kellemes sima bőr;

 • Fejlesztés 10-14 paradicsom 1 kefe;

 • egyszerű virágzat kialakulása;

 • Kitűnő vérzés.

Kóstolási jellemzők

A kapott bogyók friss formában használhatók. Ezeket az egész üzemanyag-karban is használják. Néha a betakarítás sózott vagy paradicsompasztához vezethet. A gazdálkodók az expresszív édességet ünneplik. Ez egy könnyű savanyú megjegyzéssel keveredik.

Érés és gyümölcsözés

A szakértők szerint a paradicsom Niagara utal a másodlagos rendre. Normál körülmények között 110 nap múlva halad át a hajtások betegsége és a termés készsége között. Az agrotechnológia gyakran időjárási viszonyai és jellemzői azonban erősen befolyásolják a fejlődés dinamikáját.

Hozam

A gyümölcsök száma elérheti a 8 kg / 1 m2-et. Ezt az eredményt egy jó agrotechnológiában kapják meg. Valamint fontos szerepet játszik az időjárásnak.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Márciusban szükséges katasztrófa-tartályokban lévő magvak. Általában a palánták májusban vagy júniusban állandó termesztési helyre szállíthatók. A konkrét határidők meghatározzák a kertészeket magukat. Figyelembe kell vennie mind a ténybeli időjárást, mind a növények rendelkezésre állását.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom niagara

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom niagara

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom niagara

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Tipikus diszperzió rendszer – 400×1200 mm. Igen, szokatlan a paradicsomra, de ez a megközelítés jobban ragaszkodik. Minden más lehetőség nem felel meg az ültetvénytulajdonosok iránymutatásainak.

Növekvő és gondoskodás

A hitelek törlése szükségszerűen szükségszerűen szüksége van Niagara. A bokrok megfelelő alakjának megadása nélkülözhetetlen anyag lesz. A kerék bokrok szigorúan 1 szár. A problémák gyakran érinthetik a magokat. Ezért ajánlott a növekedési stimulánsok kezelésére.

A műtrágya alkalmazását a vegetatív szezon alatt legalább 3 alkalommal végezzük. A nitrogén takarmányok maximumot teszik ki. Ezt követően preferenciát kell adni a foszfor-potash keverékeknek. Figyelembe kell venni a fajta intederminóját, és ezért folyamatosan korlátozzuk a bokor fejlődését. A palánták levágását megelőzően a mangán fertőtlenül fertőtleníteni kell.

Annak érdekében, hogy az üzem jó betakarítást adjon, a talaj állandó termesztési helyen ajánlott:

 • karbamid;

 • tőzeg;

 • humusz;

 • szuperfoszfát;

 • Potash solua.

A száraz műtrágyák egyenletesen terjednek a felületen. Aztán a földön kell égetni a popile-ben. Már a leszállás idején azonnal meg kell ragadni a 2 m magasságú támogatás földjét. Zárt leszállásokban, lehetőleg egy alvó használata. Az öntözést figyelembe veszik a tényleges időjárás figyelembevételével – de még a legkedvezőbb meteorológiai környezetben is, az öntözésnek hetente legalább kétszer kell előfordulni.

Az öntözést csak reggel vagy este végezzük. 2 liter vizet vezetnek be a gyökér alatt. Néha, ha csak egy hordó maradt, akkor hagyhatja el a harisnyatartó. Nagyon fontos értékelni, hogy a növény maga hogyan viselkedik. Minden egyes öntözés után alaposan meg kell törölni a földet, és távolítsa el az összes gyomnövényt.

Paradicsom niagara

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom niagaraÉlesztőParadicsom niagaraBórsavParadicsom niagaraJódParadicsom niagaraHamuParadicsom niagaraKalcium-selitraParadicsom niagarabukkinsavParadicsom niagaraTejszérumParadicsom niagaraHidrogén-peroxidParadicsom niagaraCsirke alomParadicsom niagaraSzódaParadicsom niagaraCsalánParadicsom niagaraMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

E fajta esetében sok betegség és kártevők nem félnek, ami reszelt kultúrákat támad. A csúcsminőségű agrotechnológia állapota szerinti csúcsforrást nem észlelik. A fitoofluorózis valószínűsége nagyon kicsi. Egy bizonyos fenyegetés képviseli a Colorad bogár. A peszticidek feldolgozása mellett segít küzdeni a fűrészelés megtámadása.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom niagara

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom niagara

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom niagaraPhytofluoroParadicsom niagaraPuffadt harmatParadicsom niagaraCsúcsParadicsom niagaraClapporiosParadicsom niagaraSzürke gnilParadicsom niagaraDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A rossz meteorológiai állapotok ellenállásának mértéke elég nagy. Meg kell jegyezni, hogy még a nyers hideg terepen is, az ilyen paradicsom ritkán szenved a fitoofluorózisban. A meleg időjárás nyilvánvaló okok miatt a növekedés aktívabb. Azonban, amikor hűtés, gyengítés a növény nem figyelhető meg. A betakarítás valójában a fagyok megjelenéséig lehetséges.

Régiók növekvő

A paradicsom Niagaru meglehetősen elfogadható:

 • Oroszország európai részének északnyugati és északi övezetei;

 • az északi kaukázusi élei és régiói;

 • A Volga-Vyatka régió;

 • Pool Volga;

 • az európai rész központja;

 • Központi Chernozem régió.

Értékelések áttekintése

Még a paradicsomos niagara véletlenszerű megvásárlásával is nagyon jól jelenik meg. A gyümölcsök még a felső keféken vannak kötve – csak a növényre kell szükséged. Az íz nagyon kellemes, még akkor is, ha betegségét észleli. Igaz, vannak és megemlítik, hogy nem túl jó ízlést észlel. Az illetékes mezőgazdasági berendezések függvényében számolhat egy nagyon tisztességes betakarításra.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása