Paradicsom növekszik az erkélyen

A háziasszonyok szeretik a beltéri virágokat az apartmanokban, néha az erkélyek és az ablakpárkányok valódi üvegházakban fordulnak. Néhány kertészeti szerelmesek egy új szintre, növekvő zöldségekre vagy gyümölcsökre mennek. A közelmúltban a paradicsom kis bokrok kifejezetten kifejezetten népszerűek, mert a háztartások finom gyümölcsök. Az ilyen növények meglehetősen reálisak az apartmanfeltételek növekedésére, ha megfelelően felkészülnek a folyamatra, és gondosan gondoskodnak a zöld bokrokért.Ebben a cikkben részletesen leírjuk, hogyan növelhetjük a paradicsomot az erkélyen, és úgy véljük, hogy alkalmas erre a fajtare.

Paradicsom növekszik az erkélyen

Paradicsom növekszik az erkélyen

Érvek és ellenérvek

Növekszik a paradicsom az erkélyen – nagyon érdekes és szokatlan foglalkozás, amelynek saját pozitív és negatív oldala van. Az erkélyes paradicsom előnyei a következő szempontok vannak:

 • Ultrafine öregedés zöldségek;
 • A szüret nyáron és télen gyűjthetjük össze;
 • A kis gyümölcsök nagyon kényelmesek a megőrzéshez;
 • Mindig friss, gyönyörű és finom zöldségek vannak a saláta számára;
 • A kertészkedéshez nem kellene lovagolni a házat;
 • Kostika esztétikai megjelenésű;
 • A szárak és a levelek aromája megrémíti a szúnyogokat és a hangyákat.

Paradicsom növekszik az erkélyen

Paradicsom növekszik az erkélyen

A lakás zöldségtermesztése hátrányai a következő árnyalatok:

 • Korlátozott erkélyterületen a termés kicsi lesz;
 • Szükséges gondosan figyelni a helyiség hőmérsékletrendszerét, és állítsa be a növények által termelt napfény mennyiségét;
 • A lakás összefüggésében csak kis paradicsomos fajtákat termelhet.

Paradicsom növekszik az erkélyen

A szükséges feltételek

Az erkély paradicsom kiváló betakarítást fog adni, ha gondosan megfelel a tapasztalt zöldségféléknek a tanácsadásának. Az ablakok ideális iránya a paradicsom termesztéséhez – Délkelet-dél-nyugati. Abban az esetben, ha az erkélyt pontosan délre telepítik, mert a növényeknek különleges árnyékoló hálót kell felszerelniük, különben szárazak a felesleges hőből. Az északi irányok egyáltalán nem alkalmasak a palánták növelésére, mert napfény nélkül a paradicsom nem fog túlélni.

Az őszi és tavaszi időszakban a napfény nem elég termelékeny növekedés zöldség, így ebben az időben van szükség, hogy biztosítsák a fito-aging chips speciális fénycsövekkel.

Paradicsom növekszik az erkélyen

A paradicsom csak akkor fog növekedni, ha minden nap elég napfényt kap: A sugaraknak legalább 3 órára kell esniük a növényekre. Ha az erkély nem üvegezett, a törékeny szárak megszakadhatnak az erős bukósi szélektől, így a csírákkal való fazekaknak közelebb kell lenniük a falakhoz vagy a korlátokhoz. A zárt helyen a bokrokkal ellátott edények jobban vannak felszerelve az ablakpárkányon, vagy úgy állnak, hogy a zöldségek elegendő napfényt kaptak, és szükség van arra is, hogy rendszeresen megnyitja az ablakokat a szellőztetéshez.

Paradicsom növekszik az erkélyen

A Mebunk család növényei nem csak a napfényben vannak szükségük, hanem egy bizonyos hőmérsékleti üzemmódban is. A legmegfelelőbb hőmérséklet a paradicsomhoz – körülbelül + 25 ° C-on a nap folyamán, és nem alacsonyabb + 14 ° C-on éjszaka.

A megadott hőmérsékleti keretek bármely eltérése romlik a hozamot, így a hőmérőt az erkélyen kell telepítenie, és fenntartania kell a megfelelő feltételeket.

Paradicsom növekszik az erkélyen

Paradicsom növekszik az erkélyen

Megfelelő fajták

A probléma, amellyel találkozhatsz, amikor a növekvő zöldségeket egy szobában korlátozott hely. A lakás feltételeiben a nagyméretű növények nagyméretű növényfajták növekedésének lehetetlen feladatává válik. A növényi tenyésztők több paradicsomot hoztak, amelyek kis méretűek, és kiválóak a kis szobák tervezéséhez.

Azt javasoljuk, hogy fontolja meg a legjobb típusú erkély paradicsom, amely népszerű a növényi tenyésztési termékek között.

 • “Erkély piros F1”. A megfelelő gonddal rendelkező hibrid növény nagyon gyorsan hozza az első gyümölcsöt – kb. 86-90 nappal a palánták emelése után. “Erkély piros F1” 15-20 fényes vörös paradicsom. A kis paradicsom édes ízű és kellemes aromája van. A bokor mérete nem haladja meg a 30 cm-t, így nincs szükség ráadásra.

Paradicsom növekszik az erkélyen

 • “Erkély csoda”. Az egyik legnépszerűbb zöldségfajták az ablakpárkány növekedéséhez. A csizma alacsony – legfeljebb 37-47 cm magas. A “erkélyes csoda” fajták növényei nagyon betakarítják – egy szezonban akár 2 kg paradicsomot is eltávolíthat. A fő betakarítási üzem 85-90 napon belül a csírák megjelenése után, de az első korai tomotorok már 80-82 napig érkeznek.

Paradicsom növekszik az erkélyen

 • “Vörös bőség F1”. Ezek az ampel-növények, így felfüggesztett edényekben ültethetők. A szárak elérése 60 cm hosszú, nagyon erősek, de a paradicsom súlyossága miatt meg kell ragasztani. A gyümölcsök bőségesen lefednek az ágakat, büdös szaga, az íze a cseresznye: édes és lédús.

Paradicsom növekszik az erkélyen

Paradicsom növekszik az erkélyen

 • “Gavrosh”. Az egyik leginkább korai paradicsom: 75-80 nappal a felvételek felemelése után, az első érett gyümölcsöket lőhetsz. A csírák maximum 35-40 cm-t elérnek, és nem igényelnek gartokat, így az ablakok az erkély dobozok vagy növények felfüggesztett edényekben.

Paradicsom növekszik az erkélyen

Kiképzés

Az aranyos kis paradicsom gazdag betakarítása csak akkor tud összegyűjteni, ha gondosan felkészült a termesztés folyamatára. Olvassa el az erkély zöldségtermesztésére szolgáló előkészítés jellemzőit.

Kapacitás

A poléni család növényei tökéletesen nőnek kerámia és műanyag tartályokban. A palánták 200 ml műanyag csészékben csírázhatók, de később a bokornak újra kell lennie.

Annak érdekében, hogy a felnőtt Bush jól fejlett és gazdag betakarítást adjon, a pot térfogatának körülbelül 4-6 liternek kell lennie.

A kényelem érdekében több paradicsomot is lehet szállítani egy különleges erkéllyel, megfigyelve a kívánt távolságot a sűrág között. A talaj mennyisége legalább 4 liter növényenként.

Paradicsom növekszik az erkélyen

Alapozás

A palánták és a növekvő paradicsom, meg kell vásárolnia egy különleges univerzális talajt, vagy hogy magad. Otthoni, a termékeny talajt ugyanabban a mennyiségben, nedves és fekete talajban keverjük össze. Annak érdekében, hogy a földet ásványi anyagokkal gazdagítják, néhány faszenetet keresnek, és keverjük össze a talaj többi részével. A keverékhez való lazasághoz hozzáadhat egy eszterőt vagy fűrésztőt.

A kelbimbák fertőzésének megakadályozása további talajkezelés segítése: Lopja le a tartályt a forrásban lévő víz elegyével a leszállás előtt. Forró víz fertőtleníti és jól hidratálja a termékeny talajt. A csemeték csak akkor lehet ültetni, ha a talaj lehűl és kiszárad egy kicsit.

Paradicsom növekszik az erkélyen

Magok

Tapasztalt zöldségek azt tanácsolják, hogy először csírázzák a magokat, és csak nagy kapacitásúvá váljanak: könnyebb kiválasztani a legtöbb egészséges hajtásokat, és szabályozza a növények számát és azok lépéseit. Hogy a magok a lehető leggyorsabban felszabadították a hajtásokat, szükség van a leszállás előtt ellenőrizni és feldolgozni őket. Tekintsük további részleteket a vetőmag csírázásáról lépésről lépésre.

 1. Áztatás. A növényi betegségek gombafertőzésekkel történő megelőzése érdekében 1% mangánoldatot kell alkalmazni. Ehhez 100 ml vízben feloldódnak, pontosan 1 gramm mangán (1/14 teáskanál). Nagyon óvatosan kell mérnie, mert a mangán feleslege károsíthatja a magokat, és a hiány nem fog megbirkózni a feladattal. A világos rózsaszín árnyalatú oldatban 10-15 percig kell elhelyezni.
 2. Rendellenesség. A megadott idő után minden termékeny magot elpusztítanak az alsó részre, és a “Pacifák” a megoldás felületén maradnak. Lebegő magokat kell kiválasztani és dobni.
 3. Csírázás. A feldolgozott termékeny magokat el kell távolítani és összecsukni egy nedves gézkendőbe. Ilyen állapotban meg kell őrizni, amíg az első hajtás feldolgozásra kerül.

A megfelelő vetőmagkezelés fertőtlenítő hatást fejt ki, felgyorsítja a csírázást és stimulálja a palánták egyidejű csírázását. Ha túl sok mangánt használsz, akkor hajtolódik, így nagyon fontos, hogy megfeleljen az arányoknak. A vásárolt magvak a legtöbb esetben nem kell feldolgozni, mert a gyártók egy speciális filmre vonatkoznak, amely védi és eszik minden gabonát.

Paradicsom növekszik az erkélyen

Paradicsom növekszik az erkélyen

Növekvő palánták

A vágás hajtások akár 200 ml műanyag pohárban, vagy kivágott műanyag palackokban. Ahhoz, hogy megfelelően állítsa be a nedvesség mennyiségét a palánták öntözése során, a maximális átlátszó tartályt kapacitásként kell kiválasztani. A tartályok alját az egésznek kell hagyni, mert ha az alján lévő lyukakat végzi, egy kis mennyiségű talaj túl gyorsan hiányzik a víz, és nincs ideje hidratálni.

Helyesen írja fel és emelje fel a palántákat lépésről lépésre.

 1. Alapozás. Először töltse ki a dúsított talaj tartályát, hogy ne vegye be a körülbelül 1 cm széleit.
 2. Leszállás. Az üveg közepén, készítsen egy lyukat a talajban körülbelül 2 cm mélységgel és alacsonyabb 2 maggal. Óvatosan öntsük a szemeket talajjal, de ne szabd meg.
 3. Használ. A nedvességveszteség elkerülése a párolgás során, fedje le az egyes tartályokat élelmiszerfilmekkel. Ezután adja át a tartályokat az ágakkal a sötét szobába 23-25 ​​fokos hőmennyiséggel. A palánták körülbelül 3-5 napot fognak folytatni.
 4. Fenntartás. Amikor a csírák a talaj felett emelkednek, tovább kell növekedni egy ideig ugyanabban a tartályban, de máshol. Cookie-k hajtásokkal átszállítanak egy meleg helyre mesterséges világítással és vízzel csak akkor, ha a talaj felső része jön fel.

Paradicsom növekszik az erkélyen

Átruházás

Újratelepítő műanyag palackok nagy konténerekben csak akkor, ha a menekülés három felnőtt leishes-t fog kiadni. A hibrid növények elég 4-6 literes cserepes edények, de minél inkább a gyökerek helye, annál jobb a betakarítás kiderül. A törpe paradicsom tökéletesen eljut a hosszú erkély dobozokban, amelyek nagyban megkönnyítik a kertész munkáját.

Tekintsük lépésről lépésre, hogyan kell átültetni a palántákat a nagy edényekben.

 1. A kapacitás megpróbálja aludni hab vagy agyag kavics golyók létrehozásához a megfelelő vízelvezetés. A pohár alján található párna segít a nedvesség szintjének beállításához: a töltőanyag a folyadék egy részét az öntözés során tartja, fokozatosan izgalmas a talajba szárításként.
 2. A kerámiták tetején vagy a habok darabjai meg kell elégedniük a műholdas homokkal. A második töltőanyagnak körülbelül 2,5-3 cm vastagságúnak kell lennie. Ezután adjunk hozzá egy kis talajt felülről úgy, hogy egy vékony réteggel fedjük le a homokot.
 3. Adjunk hozzá vizet egy üveghez csírázott magokkal, hogy könnyebben kivonjanak. Újratelepített hajtások szükséges a talajhoz, hogy a hajtások ne tapasztalj túl sok stresszt. Óvatosan távolítsa el a palántákat a talajjal az üvegből, és telepítsen egy edényt középen.
 4. A gyökerek körül szabad hely kitölti az új szubsztrátot a csernozozomtól és más szennyeződésektől. Ezt követően, szükség van megfelelő száma csemeték: ha több hajtások kihajtott egyik tartályból, hagyjuk a legtöbb egészséges szár levelekkel, és a többi finoman zavarja ujjaival a gyökér.
 5. A transzplantált paradicsomot további 2-3 cm-es talajjal és jól hidratálni kell.

Ha helyesen felvette a nagy pot méretét, a talaj felső rétege között, és a tartály szélei körülbelül 4-6 cm szabad hely maradnak.

Szükséges annak érdekében, hogy egy bokorot masszázzanak, mert magasságban van. Ahogy a növény felhívja, adjunk hozzá egy új szubsztrát fokozatosan.

Paradicsom növekszik az erkélyen

A bokrok gondozása

Erkélyes kertészkedés alkalmas mind a tapasztalt, mind a kezdő kertészek számára. Az otthoni paradicsom a leginkább illatos, gyönyörű és ízletes, mert minden, ami a saját kezével történik, örömmel használják. Annak érdekében, hogy a betakarítás gazdag és magas színvonalú legyen, nemcsak a palánták és a transzplantáló csírák beillesztése szükséges. Szükséges továbbá a növényeket a megfelelő ellátáshoz. Tekintsük többet, mint több árnyalat növekvő erkélyes zöldség.

Locsolás

Hogy jó betakarítást termeljen, nagyon fontos, hogy a paradicsomot különböző módon vigye el az életük szakaszától függően. 30-35 nappal a transzplantáció után, minden nap vízzel, de fokozatosan. Rögzített növények a zónák megjelenése előtt, a víz néhány nap alatt, de több, mint korábban. Amikor a paradicsom virágzik és az első sebek megjelennek, nagyon fontos, hogy megakadályozzák a talaj szárítását: vízzel hetente kétszer, gondosan hidratáló talaj.

Az öntözés legmegfelelőbb ideje – este, napnyugta előtt. Ha a nap folyamán hidratálja a palántákat, egyszerűen töltse ki a raklapot vízzel: a szokásos öntözés égési sérülést okozhat a levelek és gyümölcs felületén a napfény visszaverődése. Optimális vízhőmérséklet az öntözéshez – 21-25 ° C fok.

A hidratáló erkély paradicsomának szintje az évszakától függ: Különösen száraz nyári napokon a bokorot a permetezőpisztollyal lehet nedvesíteni, de csak napnyugta után.

A forró időszakban jobb, ha egy kicsit több vizet adunk a pot talaj talajában száraz, és télen, éppen ellenkezőleg, jobb, ha nem lehet csalni és megakadályozni a fertőzést gomba.

Paradicsom növekszik az erkélyen

Képződés

Sok erkélyes paradicsom az alacsony fokozatokhoz tartozik, és nem igényel képződést. Azonban egyes fajok vagy egyéni hajtások növekednek közepes méretűek, és szükség van egy harisnyakötőre, különben a szár egyszerűen nem fogja állni a gyümölcsökből és a szünetből. A hibrid paradicsom ritkán magas, ezért nem kell felkészülniük. Az átlagos fajták egy nagy edényben történő átültetésre, meg kell előkészíteni a PEG-t, amelyhez a paradicsom kapcsolódik.

A menekülés melletti hajtások átültetése során 45-55 cm hosszúságú fából vagy műanyag csapok befektetett. Akkor kényelmesen kényelmesen és könnyen összekapcsolódik. Előre előzetesen az elkészített rögzítő megakadályozza a szárat és a gyökerek sérülését a felnőtt paradicsom melletti támogatással.

A bokor képződése magában foglalja a gőzölést is – a felesleges ruházati levelek eltávolítása ugyanabból a szinuszokból származik. Stesoku óvatosan csípte fel a kezét, amikor a hossza eléri a 2-3 cm-t. Semmilyen esetben ne használja ezt a kést vagy ollót, hogy ne lépjen be a fertőzésbe. A bokor kialakítása, az első virágzat melletti lépcsőt nem foglalja össze: segíti a bokor Y-alakú szerkezetét, amely javítja a hozamokat. Szintén óvatosan kövesse a paradicsom egészségi állapotát: időben távolítsa el a szárított vagy sárgás leveleket, hogy ne vegye be a tápanyagokat.

Paradicsom növekszik az erkélyen

Podkord

A paradicsomok időszerű és mérsékelt öltözködése biztosítja az egészséget és a gazdag betakarítást. A szerves műtrágyák hozzáadása két vagy három héten keresztül javasoljuk. A kémiai táplálkozásból jobb megtagadni, mert a növény nemkívánatos következményeihez és halálához vezethet. A legjobb műtrágya az erkélyes üvegházhoz egy túlterhelt trágya lóerő: ellentétben más szerves trágyákkal, nincs erős kellemetlen szag. Ilyen öltözködési keverék 2 evőkanál trágya egy liter vízzel, és megszórja a paradicsommal.

Ahhoz, hogy jól megalapozott jelölés, akkor a paradicsomot egyszer a virágzó hamu szilárd. Ehhez 1 teáskanál hamu beadja a folyadékot egy literben, és óvatosan öntsön egy mini-kertet.

Paradicsom növekszik az erkélyen

Beporzás

A paradicsom öngyilkos növények, így a virágzás során mesterségesen beporolni kell őket. De hogy a petefészek jobban kialakul, kissé rázza meg a gallyakat virágokkal. Az eljárást hetente többször is elvégzik. A paradicsom továbbra is virágzik és szennyezett, még akkor is, ha a gyümölcsök nagy része már megkezdődött. Annak érdekében, hogy a formázott zöldségek elegendő mennyiségű tápanyagot kaptak, szükségtelen virágokat kell ellensúlyozni.

Paradicsom növekszik az erkélyen

Hasznos tanácsadás

   A leggazdagabb termésért figyeljen meg néhány egyszerű szabályt:

   • Ne engedje, hogy a talajszárítás;
   • Óvatosan vegye figyelembe a hőmérséklet-rendszert;
   • Válasszon önérzékeny fajtákat kis, de bőségesen növekvő gyümölcsökkel és közepes magasságával;
   • A nap folyamán telepítse a potot a másik oldalra a napsugaraknak;
   • Ne szakítsa meg az éretlen zöldségeket;
   • Ne tegyen több növényt egy edénybe (ilyen célokra jobb, ha egy erkély dobozt használ, amely elég talajba illeszkedik);
   • Győződjön meg róla, hogy a mini-kertet szerves műtrágyákkal táplálja.

   A mázas erkélyeken nyáron a paradicsom nagyon meleg, különösen akkor, ha a nap sugarai jobbra esnek rájuk. A növények égési sérülése érdekében szükség van egy speciális árnyékoló rácsra, csak a kívánt fénymennyiséget átadva.

   Paradicsom növekszik az erkélyen

   Paradicsom növekszik az erkélyen

   Kamat cikk
   ( Még nincs értékelés )
   Ossza meg barátaival
   123
   Megjegyzés hozzáadása