Paradicsom óriás Novikova

  • Szerzői: Orosz válogatás
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Integimenziós
  • Célja: Friss használat, gyümölcslé, ketchup és paradicsom paszta
  • Érlelési idő: Közepes
  • Az érlelés időzítése, napok: 120-125
  • Növekvő feltételek: A film üvegházakért, üvegházakért
  • Bush méret: Magas
  • A bokor magassága, lásd: legfeljebb 200
  • A szárazanyag mennyiségét,%: 6

Lásd az összes jellemzőt

Bár az orosz tenyésztők már meglehetősen néhány vonzó paradicsomfajtát javasoltak, egy óriási Novikov legalább nem adja meg a többségét. A kultúra előnyei a mindennapi kertészetben kétségtelenül. Mindazonáltal csak gondos gondoskodással érhető el, ami lehetetlen, anélkül, hogy a kiskorúság ismerete lenne finomságnak.

Az eltávolítás története

Amint azt már említettük, óriási Novikova – az Oroszország tenyésztési iskola terméke. Ezt a növényt nehéz teljesen új típusú hívni. Készítette a szerelmeseit, és sokáig. 1990-ben regisztrált kultúra. Ettől a ponttól kezdve Novikova óriása továbbra is a hazai kertészkedés egyik kedvenc típusát.

A fajták leírása

A fajta előnyös az intedermináns paradicsom tartománya között. A bokrok 2 m-re emelkedhetnek. Ezek a szokásos és filmgyógyházakban felemelhetők.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Óriás bogyók Novikovnak van egy rózsaszín színe. A málna hangja az elsődleges színre keveredik. A gyümölcsök közelében zöldes területet fejlesztenek ki. A bogyók tömege a legtöbb esetben eléri a 0,5-0,6 kg-ot. De vannak köztük és valódi “óriások”, elérve az 1,5 kg-os tömegeket.

A hajtogatott gyümölcs egy lapos körre hasonlít. Mert neki jellemző a bordák nagy súlyosságára. 4.5 vagy 6 paradicsombogyó van kialakítva 1 ecsettel. A gazdálkodók tisztességes terményt ünnepelnek. Szintén vékony bőr is.

Kóstolási jellemzők

Használja a termést friss lehet. Gyümölcsök alkalmasak gyümölcslevek, ketchupok, paradicsompaszták beszerzésére. Mindezen lehetőségekben az íz nagyon érdekes, hogy az üzem megérdemli a figyelmet. A fő szerepét az íze édes része játssza. Ez azonban kifejeződési savanyúsággal hígítjuk; A bogyók hússzalagok és sűrűek, valamint a szárazanyagok aránya – 6%.

Érés és gyümölcsözés

Óriás Novikova – Közepes kultúra. 120-125 nappal a zöld csírák kijáratát követően. Leggyakrabban a paradicsom bogyóit júliusban gyűjtik össze. Különösen hosszú gyümölcsök, sajnos, a fokozat nem büszkélkedhet.

Hozam

Az óriás Novikova meglehetősen termékeny növénynek számít. A gyűjtemény 1 bokorral eléri az 5-ös és akár 6 kg-ot. Egy ecsettel mind nagy, mind a kis bogyók kialakulása.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Az idő, hogy a magvak a konténerekbe kerüljön márciusban. Ha ezt az időszakot megfigyelik, akkor várhatod az előkészített erős palántákat májusban. A szakértők azt tanácsolják, hogy gondosan kövesse az állapotát, és értékelje az időjárási jellemzőket, hogy a megfelelő választás. Nincs szükség landalizált palántákra. A bokrokat 1 vagy 2 szára.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom óriás Novikova

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom óriás Novikova

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom óriás Novikova

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Tipikusan 3 vagy 4 növényt helyez 1 m2-re. Egy sűrűbb kirakodás növeli a betakarítást. Kevesebb sűrű – megkönnyíti az ellátás. A leggyakoribb 400×600 mm-es elhelyezési rendszer. A kertészek tapasztalatai azt mutatják, hogy egyszerűen nem keres más lehetőségeket.

Növekvő és gondoskodás

Mint sok más típusú paradicsom, az óriás Novikovnak mind a harisnyakötőben, mind a kialakításban és a lépések eltávolításában, az első megjelenésükön. A bokrokat támogatni kell. Minden lombozat az első virágkefe alatt el kell távolítani.

Ez a paradicsom nagyon érzékeny a talajösszetétel változásaira. A vegetatív szezonban legalább 3 etetést kell végrehajtani. Később néhány különleges intézkedés, amelyek más növényekre atipikusak, nem lesz szükség.

Paradicsom óriás Novikova

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom óriás NovikovaÉlesztőParadicsom óriás NovikovaBórsavParadicsom óriás NovikovaJódParadicsom óriás NovikovaHamuParadicsom óriás NovikovaKalcium-selitraParadicsom óriás NovikovabukkinsavParadicsom óriás NovikovaTejszérumParadicsom óriás NovikovaHidrogén-peroxidParadicsom óriás NovikovaCsirke alomParadicsom óriás NovikovaSzódaParadicsom óriás NovikovaCsalánParadicsom óriás NovikovaMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Immunitás óriás Novikov elég erős. De még mindig segítenie kell az üzemet, hogy sikeresen tapasztalt rossz állapotokat. A megelőző feldolgozás határozottan nem lesz túl sok. A veszély a lapátok, a fehérfák és más kártevő rovarok. Különleges inszekticidek segítenek nekik.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom óriás Novikova

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom óriás Novikova

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom óriás NovikovaPhytofluoroParadicsom óriás NovikovaPuffadt harmatParadicsom óriás NovikovaCsúcsParadicsom óriás NovikovaClapporiosParadicsom óriás NovikovaSzürke gnilParadicsom óriás NovikovaDohánymozaik vírus

Régiók növekvő

A fokozat a déli régiókban manifesztálódik. Ott lehet termeszteni még a nyílt talajon is. A Volga Régiókban és a középső szalag más régióiban a védőlécek erősen ajánlottak. Az urálokban és Szibériában üvegházak nélkül nem csinálnak egyáltalán. A megfelelő időjárás és az illetékes mezőgazdasági tervezés függvényében a termés íze nem különbözik a zárt és nyitott kirakodásoktól.

Értékelések áttekintése

A bokrok magas magassága nem tekinthető hátránynak. A kertészek megünnepelik, hogy ez miatt nincs jelentős probléma az ellátásban. A gyártás néha szabálytalan és instabil. Íze néhány évszakban elrettenthet. De még ezek a hiányosságok sem zavarják Novikov óriási stabilitását.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása