Paradicsom oroszlán tolstoy

 • Szerzői: Gavrish S.F., Kapustina R.N., Artemieva G.M., Filimonova yu.DE., Redichina T.DE., KIBANOV N.DE.
 • A feltételezések éve: 2015
 • Kategória: Hibrid
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Az érlelés időzítése, napok: 115-120
 • Növekvő feltételek: A film üvegházakhoz
 • Bush méret: Középálló
 • A bokor magassága, lásd: 120-130

Lásd az összes jellemzőt

Vannak olyan paradicsomok, amelyeket kizárólag üvegházakban termesztenek. Egy jó lehetőség a Grade Lion Tolstoy, aki már hazánk több régiójában alapult.

A fajták leírása

A hibrid paradicsom a növekedés meghatározó növekedésére utal. Ideális esetben a film üvegházakban viselkedik, stabil betakarítást ad magas színvonalú ellátással. A bokrokat közepes, legfeljebb 130 cm magas. Középső lombozat méretben, színes fény zöld.

A Lion Tolstoy gyümölcsei friss formában szolgálnak az asztalon.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsomatlan gyümölcsök nagy része zöld, és ez nem kivétel. A gerinc állapotában piros.

Nagy paradicsom, tömegben 250 gramm. Lapos terminál formájában. Belsejében egy sűrű pép.

Kóstolási jellemzők

Lion Tolstoy kellemes paradicsom aromával rendelkezik.

Érés és gyümölcsözés

A leírt fajta középkori. Attól a pillanattól kezdve, hogy a magokat ültetették, és amíg a gyümölcsök gyűjteménye 120 napig tart.

Hozam

A fajta termés mértéke 10-12 kg / kv. M.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A paradicsom március és április között vetés. Amikor a növények meglehetősen felnőttekké válnak, április-májusban átkerülnek egy üvegházba. Délben júniusban földbe kerülhetnek.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Használt leszállási rendszer – 40 x 60 cm.

Növekvő és gondoskodás

Ami a talajkövetelményeket illeti, a paradicsom növekedéséhez, az oroszlán vastagsága a leginkább alkalmas, természetesen termékeny, de egyidejűleg a humuszos talaj mérsékelt tartalmával, gyenge szemű pH-reakcióval, valamint a páratartalommal és a jó vízelvezetéssel.

Amikor a magokat elpusztították, a palántákat havonta 1-2 alkalommal öntözik, amelynek tejjel hígítva 1: 5 arányban hígítva 1: 5. Tolsztoj paradicsom oroszlán fénytermékeny földön. Ezután az öntözést úgy hajtjuk végre, hogy a talaj nedves maradjon, de nem vizes élőhelyek maradjon.

A nedvesség megőrzése érdekében használhatsz egy szalma mulcsot, amely megakadályozza a gyomok megjelenését is, és ezek viszont a talajban lévő tápanyagok fő versenytársai. A kislemezek vagy levelek alkalmasak egy mulcsként, amelyet a Tolsztoj paradicsom sorai között kell lebomlani.

Az üvegházban való leszállás után az alsó levelek eltávolításra kerülnek. Ezután rendszeresen szünetelteti a paradicsomot, és távolítsa el a beteg zöldeket. Az eljárás célja a gyümölcsök minőségének javítása, elsősorban a méretük tekintetében.

Ezzel a fajtával érdemes hosszú távú műtrágyákat használni, amelyek egyszer vagy kétszer alkalmazhatók a növekvő szezonban. A legegyszerűbb választani a paradicsom speciális kereskedelmi típusú adagolókat, amelyek kiegyensúlyozott kompozícióval rendelkeznek, amely elsősorban nyomelem elemeket tartalmaz – magnézium, kalcium, bór, réz, molibdén és mangán, amelynek hiánya a leggyakrabban a paradicsom termesztése során érezte magát.

A Tolstoy paradicsomi oroszlán belsejében is felvehető, például csalán, amelyből a komposztot a növények ellátására készítik. Ugyanúgy használják a pitypangot vagy a kalapot. Jelenleg az úgynevezett szerves műtrágya is megtalálható.

Ajánlott ásványi komponensek adagja:

 • Nitrogén – 120-150 kg / ha;
 • foszfor – 80-100 kg / ha;
 • Kálium – 150 és 200 kg / ha között.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A réz-erõvel, a fungicidekkel és a rovarirtókkal való feldolgozás rendszeresen történik, minden héten megismételve az eljárást. Így a paradicsom Lion Tolstoy ültetvénye mentes a kártevők és a patogén mikroorganizmusoktól.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

Oroszlán Tolsztoj – Hidegálló hibrid.

Régiók növekvő

Mivel ez a fokozat csak üvegházakban növekszik, bármely régióban termeszthető.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: