Paradicsom perseus

 • Szerzői: Moldova
 • Szinonimák nevek: Perseus
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Univerzális
 • Érlelési idő: Közepes
 • Az érlelés időzítése, napok: 105-123
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Eladhatóság: Magas
 • Szállítási képesség: Jó

Lásd az összes jellemzőt

A Perseus változatossága szinte minden orosz dacketről ismert. Ezt a fajta több mint száz évvel ezelőtt visszavonja a moldovai tenyésztők erőfeszítéseit. A paradicsom elterjedt a gondozás és az erős immunitás miatt.

A fajták leírása

Rendezés meghatározó növekedési típussal Ajánlott a szabadtéri vagy filmgyógyházak (üvegházak) termesztéséhez. A gyümölcsök egyetemes célt kaptak. Az alacsony sebességű bokrok legfeljebb 50-60 centiméterig nőnek. Ezek erős növények vastag és buja zöld tömegűek. A lombozat megbízhatóan védi a paradicsomot a közvetlen napfénytől. Amikor a nyílt területek különféle területei növekednek, a beporzás természetesen a rovarok és a szél miatt következik be. Az üvegházak termesztésében mesterséges beporzást használnak.

Ez a fajta olyan klasszikus vörös paradicsomra utal, amelyek ismerik a tapasztalt és a kezdő kertészeket. A fokozat az ország bármely éghajlati övezetében nő. A fokozat magas hőállósággal rendelkezik. Az első virágzat 6 lap után jelenik meg. Mindegyik 4-6 gyümölcsből áll.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsom által okozott teljes színe – telített piros. Egységes szín. A zöldségek középső tömege – 94-105 gramm. Néhányan 180 grammban nőnek. Méretek – Átlagos. Forma – lekerekített és makacs. Van egy kis szalag. A gyümölcsöknek jó mellük van, amelynek rovására a zöldségek hosszú ideig tárolhatók. Az első gyümölcsök legsúlyosabb növekedése. Hús – lédús és sűrű. A szárazanyagok térfogata – alacsony. Seed Chambers száma – 5-7 darab.

A zöldségeket hosszú ideig tárolják, és a szállítás során nem romlik. Perseus paradicsom gyakran nőtt el. A gyümölcsök különböző ételeket készítenek, vagy friss formában fogyasztanak.

Kóstolási jellemzők

Gasztronómiai gyümölcsök minőség – magas. A megőrzés során a paradicsom nem veszíti el a kiváló ízesítő tulajdonságokat.

Érés és gyümölcsözés

Perseus paradicsom közepes. Érés időpontjai – 105 és 123 nap között.

Hozam

Magas hozam – ennek a fajta fő pozitív jellemzőinek. Átlagosan 6-8 kilogramm zöldséget kapnak egy négyzetméternyi ágyból. Ennek eredmény elérése érdekében elegendő megfelelni az egyszerű agrotechnológiai szabályoknak. Sok körülmények között a hozamok növelhetők 9 kilogramm.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Március közepén a kertészek elkezdenek csírázni magokat vetőmagra. A nyílt talajban a palántákat június első napjaiban átruházzák, és a növény filmje május közepén átruházható.

Vetőmag, amelyet személyesen gyűjtöttünk, szükségszerűen fertőtlenítve. 10-15 perc alatt a mangán oldatát csökkenti. Hogy a lövők a lehető leghamarabb megjelenjenek, a szemek gézzel vagy pamutvizekben csíráznak. A termesztés folyamatában a palánták külön tartályokra vannak osztva (mindegyik – 600 gramm térfogata). A munkák 2-3 héttel a vetés kezdete után kerülnek végrehajtásra.

Fiatal növények edzettek az ágy ültetése előtt. Ehhez taar a csírákkal az utcára kerül, növelve az időintervallum napját napján. A leszállás során a palántákat 10 centiméterre csatlakoztatják a talajba. A transzplantáció nem hajtható végre, amíg a föld fagyok után nem melegszik. A bokrok új helyre történő átviteléhez tanácsos egy szél nélküli és hűvös napot választani.

Egy héttel később az első öntözés megtartásra kerül. A bevezetés előtt az elindítás, a palánták hetente kétszer öntöznek. Az öntözést 7 nap alatt egyszerre csökkentjük. A hátrány vagy a felesleges nedvesség repedést okozhat a gyümölcs felületén.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom perseus

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom perseus

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom perseus

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A leggyakoribb leszállási rendszer – 70×50 centiméter. Egyes kertészek ültetvényt készítenek, így 40 centimétert hagynak a növények között, és egy négyzetméteren belül 7-8 bokrok vannak.

Növekvő és gondoskodás

Illetékes ellátás – a sikeres termény kulcsa. Vigyázzon a forgalomra, amire szüksége van az egész növekvő szezonban.

A munka több feltételnek felel meg.

 • Üdvözöljük a bokrokat ritkán, de bőségesen. Egy felnőtt bokor 2-3 liter tiszta és meleg vízzel töltött.

 • A növények nem növekedhetnek a telken. Nemcsak beavatkoznak a paradicsommal, hanem a tápanyagok és a hasznos nyomkövető elemek a talajból is.

 • Így az oxigén elérte a gyökérrendszert, a Föld felső rétege rendszeresen laza.

 • A megelőző kompozíciókkal való feldolgozás, beleértve a fungicideket is, szükség esetén végrehajtásra kerülnek.

 • A gyümölcskultúrák megmaradnak műtrágya. A növekedés folyamatában nitrogéntartalmú készítményeket használnak. Virág, permetező növények bór és magnézium, és a gyümölcsözés során menj foszforra vagy káliumra.

 • Bokrok formája, a kis méretek ellenére.

Nem tudod rémíteni az etetés számát. A feleslegük még inkább megsemmisült a növényeknél, mint a hiányosságok.

Paradicsom perseus

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom perseusÉlesztőParadicsom perseusBórsavParadicsom perseusJódParadicsom perseusHamuParadicsom perseusKalcium-selitraParadicsom perseusbukkinsavParadicsom perseusTejszérumParadicsom perseusHidrogén-peroxidParadicsom perseusCsirke alomParadicsom perseusSzódaParadicsom perseusCsalánParadicsom perseusMolyhos ökörfarkkóró

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom perseus

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom perseus

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom perseusPhytofluoroParadicsom perseusPuffadt harmatParadicsom perseusCsúcsParadicsom perseusClapporiosParadicsom perseusSzürke gnilParadicsom perseusDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása