Paradicsom piros sapka

 • Szerzői: Maksimov S. BAN BEN., Klimenko N. N., Sergeev B. BAN BEN. (Agoofirma Ltd., OOO, FGBNU “Federal Scientific Center of Növényi szoba”)
 • A feltételezések éve: 2011
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat, az egész szarban
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 85-90
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakra, erkéllyel, az ablakpárkány növekedéséhez
 • Bush méret: Éjszakai minőségű
 • A bokor magassága, lásd: 30-40

Lásd az összes jellemzőt

Paradicsom egy mesés címmel A piros sapka keményen határozott fajtákra utal. Az Orosz Föderációban ez a faj 2011 óta nőtt. A vörös kalap szereti az újonnan érkezőket a növényi termesztés és a tapasztalt kertészek esetében, mert ez a fajta nemcsak üvegházhatású vagy nyitott talajban, hanem otthon is termeszthető, az erkélyen vagy az ablakpárkányon is.

A fajták leírása

Vörös kapucnis – ez egy sztowed típusú paradicsom. A kompakt bokrok magassága nem haladja meg a 40 centimétert. A lombozat mérsékelten alakul ki, közepes méretű és zöld színű. A kis méret, a különböző sűrűség ellenére, és nem igényel képzőművész. Ahogy a fokozat bőséges, akkor is fel lehet termeszteni még felfüggesztett zabkása. A kultúrát az egyszerű virágzat különbözteti meg. Elég paradicsom nő artikulációval.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Ez a fajta kis cseresznye paradicsomot ad, amelynek tömege mindössze 15-20 gramm. A kefe 4-5 kerekített gyümölcsöt tartalmaz. A formált paradicsom zöld színű, egy folt jelen van a fagyasztott területen. Beszélj, megváltoztatják a zöld színt pirosra. A bogyók sűrű és sima bőrre vonatkoznak. Megvédi a gyümölcsöket a repedésből. Ennek köszönhetően az osztályos piros sapkát gyakran kereskedelmi célokra termesztik.

Kóstolási jellemzők

A fajták bogyók viszonylag kevés magot tartalmaznak. Húst hús, de puha. Az íze édes, a csók gyakorlatilag nem érezhető. Hála az ilyen ízesítő tulajdonságokkal és a megjelenés, egy piros kalapot gyakran használják a védelmi és dekorációs kész kulináris remekművek. Több gyümölcsöt gyakran használhatunk egy gyermek vagy táplálkozási táplálkozási összetevőjeként.

Érés és gyümölcsözés

A piros kupak bokrok első gyümölcsei közelebb kerülnek június 10-ig. Augusztus 20-ig összegyűjti őket. A korai változatosság 85-90 napig érlelődik.

Hozam

A kompakt osztályok jó betakarítást kapnak. Alapvetően a gyűjtés mennyisége 1,8 kg / négyzetméter. m talaj. Kereskedelmi célokra növekszik, a kertészeket a hektárból 30 tonna friss termékből távolítják el.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Vörös sapkát termesztett magányos módszerrel. Az ideális 2-3 éves magvak lesznek, nem az alatta. Javasoljuk, hogy fertőtlenítsék, és stimuláló megoldások hasznosak lesznek. Nagyon jó, ez a fajta reagál a friss aloe léjére, amely képes megerősíteni a jövőbeli bokrok immunitását. A leszállást március 10-től 20-ig kell vigyázni, de ha a bokrok tovább nőnek az üvegházban, akkor február utolsó napjaiban lehet elültetni őket.

A vörös kalapok magjai egy könnyű légáteresztő szubsztrátumban készülnek, amely a kert, a gyep és a humusz földjéből áll. A jobb repülőgépekhez mosott homokot adunk a folyóból, és a táplálkozáshoz – ásványi etetéshez. Forgassa el a földet. Ültetett magvak biztosítják a menedéket, és helyezzük el, ahol a hőmérséklet +25 fok stabilan tart. A csírázás után a hőmérsékletnek legfeljebb +16 fokig kell csökkentenie. Egy héttel később növekedni fognak – 18-20 hőt.

Egy fiatal malacka megfordítását 2 héttel meg kell kezdeni, mielőtt állandó helyen leszállna. Ugyanakkor az edények védik a súlyos szelek ellen. A május 20-án közelebb állnak, a hajtásokat állandó helyen lehet helyreállítani.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom piros sapka

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom piros sapka

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom piros sapka

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A piros kalap tökéletesen növekszik azon helyeken, ahol a sír, hüvelyesek, káposzta korábban termesztettek. De olyan helyek, ahol a padlizsánokat növelik, kerülni kell a burgonyát és a borsot bolgárokat. Ezek a növények szinte hagyják a paradicsom esélyeit a normál fejlődésre. Ami a talajt illeti, hamut és humuszt kell tartalmaznia. Mindketten előre és a leszállási munkák idején készülhetnek.

A paradicsom kis kutakba kerül. Egy négyzetméterenként szokásos, hogy nem több, mint 3-4 lyuk, akkor a fejlesztés helyes lesz. A szállás az 50×30 centiméter-séma szerint történik. Csinálhatsz másképp a kettős sorok készítésével. A bokrok elhelyezése, öntöttek, a harisnyakötő csapok lovagolnak.

Azok, akik már lezuhannak hasonló fajtát, adjunk még 2 érdekes tanácsot:

 • Várakozás egy piros kalap ajánlott egy felhős napon, és még jobb, ha ráncolódik;

 • A palánták gyorsabban fognak növekedni, kevésbé fognak bántani, ha a földet előre elkészítik a réz-szulfát oldatával.

Növekvő és gondoskodás

Annak érdekében, hogy a furnér az időben kialakuljon, és ezt követően lédús gyümölcsöket adjon, ez a fajta paradicsom elegendő mennyiségű nedvességet igényel. Szervezhető a területen csepegtető öntözés, felszabadítva. Ha ez az opció lehetetlen, mindegyik csemeték közelében kell ásni egy lyukat, és a víz már ott van. Kuste körülbelül 3 literre van szüksége egyszerre. A folyadék jobb, ha este adhat, így az éjszakai paradicsom sikerült hatékonyan értékelni.

A növények vízének tervezése, szükség van az időjárási viszonyokra. Tehát az öntözés erős hőjén részt kell vennie, az esőben nincs szükségük számukra. Miután öntözött a föld, várjon pár órát, és tegye meg, hogy lazítsa meg. A piros sapka rosszul tolerálja a sűrű földkéreg jelenlétét. És az öntözés is, és egy alapos.

A paradicsom fejlődésének kezdetén egy piros kalapnak nitrogénre lesz szüksége. A 10 liter víz keverékével 0,5 liter tehénkapocs és 1 evőkanál nitroammofoski. Mivel a paradicsom növekszik, akkor is megtermékenyítheti a tájat. De a legjobb, ha ásványi komplexumokkal váltakozhat. Különösen erős paradicsomra van szüksége kálium-foszforsav keverékekre. Néhány héttel a gyűjtemény megtermékenyítése a paradicsomot nem lehet.

A fajta paradicsom, a kezdeményező szerint, nem igényel gartokat. De valójában a kertészek még mindig megérintik. A bokrok erősek, de ha a gyümölcsök sokak, megtörhetik. Bulllen bogyók repedése és romlik, ami nem veszteséges a termesztésre.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

Vörös lovas motorháztető – egyfajta, amely gyönyörűen ellenállhat egy verticillosis, dohánymozaik, fusarious fading. Az érés korai bűncselekményei miatt a fitoofluorózis egyszerűen nincs ideje fejleszteni.

Az üvegházakban növekvő paradicsomot egy szőke megtámadhatja. Azok, akik a szabadban nőnek, feltűnőek. Zöld szappan megoldás – a legjobb fegyver ellen. És a nedves területeken is, a papucsok gyakran csúsznak. Megijesztheti őket az ammónia szaga, valamint a szöges madár (fenyő tűk).

Paradicsom piros sapka

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom piros sapkaÉlesztőParadicsom piros sapkaBórsavParadicsom piros sapkaJódParadicsom piros sapkaHamuParadicsom piros sapkaKalcium-selitraParadicsom piros sapkabukkinsavParadicsom piros sapkaTejszérumParadicsom piros sapkaHidrogén-peroxidParadicsom piros sapkaCsirke alomParadicsom piros sapkaSzódaParadicsom piros sapkaCsalánParadicsom piros sapkaMolyhos ökörfarkkóró

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom piros sapka

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom piros sapka

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom piros sapkaPhytofluoroParadicsom piros sapkaPuffadt harmatParadicsom piros sapkaCsúcsParadicsom piros sapkaClapporiosParadicsom piros sapkaSzürke gnilParadicsom piros sapkaDohánymozaik vírus

Értékelések áttekintése

Gyakorlatilag minden régióban az ország volt daches, amelyek már termesztett paradicsom piros kalapot. A vélemények más. Sokan pozitív jellegűek. A kertészek, mint a bokor szokatlan alakja, amelyen a paradicsom csak felülről érkezik. Az összegyűjtött bogyókat különböző bilettekhez és frissen használják. Szomák azt állítják, hogy betegség nélkül.

Negatív válaszokban azt mondják, hogy a fokozat fél a reggeli tavaszi fagyoktól, ezért egyes régiókban csak az üvegházban növekedhet. Az üvegházhatású menedékházakban a bokrokkal kell elrontani, támogatva a kívánt mikroklímát és a talaj megfelelő páratartalmát.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása