Paradicsom raja

  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: SEVENTENERMINANT
  • Célja: Univerzális
  • Érlelési idő: Korai
  • Az érlelés időzítése, napok: 100-105
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, üvegházakra
  • Bush méret: Magas
  • A bokor magassága, lásd: 150-180
  • Az érett gyümölcs színe: Piros
  • Formában: ovális, kissé kibővült az aljára

Lásd az összes jellemzőt

A Raja Tomatov Seternalumáns változatossága az országos kiválasztás új termékei közül az egyik legígéretesebbnek tartja. Jól alkalmazkodott a mérsékelt és hideg éghajlati leszálláshoz. Különösen értékelik a gyönyörű kalibrált gyümölcsöket, amelyek alkalmasak az egész kibaszott konzervdobozra.

A fajták leírása

Raja – magas paradicsom, 150-180 cm magasságban elérve. Hűtőközeg átlag, enyhe elágazás. 4-5 gyümölcs kefék alakulnak ki a fő száron.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Ez a fajta nagy paradicsommal éri el a súlyt 200-300 g-ban. Bőr fényesen festett, piros, hús húsos. Gyümölcsforma ovális, egy kis terjeszkedés az alján. Kicsi, lédús, vékony és sima bőrrel.

Kóstolási jellemzők

A paradicsomnak csodálatos íze van. Jól alkalmasak salátákban, előadások készítésére, konzervdobozban. A gyümölcsökben lévő cukrok karbantartása magasabb, mint az átlag, a keményítő-ezüst graftok láthatóak az olvadékban.

Érés és gyümölcsözés

Korai fajta, hosszú, feszített gyümölcsökkel. A termés 100-105 napon belül összegyűjti a leszállást. A gyümölcsök július végétől 3 évtizede augusztusig.

Hozam

6-8 kg / kg-os gyűjteményben. A fajta nagy hozamúnak nevezhető. Az üvegházakban mindig magasabbak, mint a nyitott talajban.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A vetés 55-60 nappal a növények átvitelének pillanatát megelőzően üvegházba vagy szabadtéri talajra kerül. Az időt kell választani, figyelembe véve a regionális tényezőket, hogy elkerüljék a fagyok paradicsomra gyakorolt ​​hatását.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A fajta optimális a paradicsom elhelyezkedése 60 × 40 cm távolságban. Ugyanakkor 1 m2 lesz 2-3 növény.

Növekvő és gondoskodás

A növekedés folyamatában a Raja Tomatu megköveteli az 1-2 szárak kialakulását, periodikus áthaladást. A felső csipet 4-5 kefék után. A harisnyakötő számára különálló téteket használnak, amelyek heti hurkok növekedését rögzítik. Ha elhanyagolod ezeket az ajánlásokat, a növények egyszerűen poliosak lesznek.

A palántákat egy speciális szubsztrátumban termesztik, amely egyenlő arányban tartja a humusz, a deurn és egy kis homok. A hajtások megjelenése előtt a dobozokat +16 fokos hőmérsékleten tartják. A második igazi szórólap megjelenésével, a fűrészelt palánták transzplantációja edényekben. 7 nappal a transzplantáció előtt végezzük fadeing fiatal paradicsom ásványi komplex műtrágya hamuzsírral-foszforsav összetételű.

És az üvegházban, és a nyitott talajban a paradicsomos bokrok rendszeres öntözés szükségesek. Ez 3-4 naponként, este, napnyugta után történik. Fontos, hogy a növények ne cseréljenek, de nem váltottak be vízben. A nagyon üvegházban fontos, hogy fenntartsuk a páratartalom szintjét 50-60% -os tartományban. A légzés segítségével csökkenthető, a talaj felületét mulasztva.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A korai érés miatt Raja nem csodálkozik a legtöbb betegség, köztük a fitoofluorózis. Jó ellenállást mutat a csúcs rothadásával és más fertőzésekkel szemben. A profilaxis fungicid kezelését évente több mint 2-3 alkalommal végezzük. A rovarok nem túl bosszantó kertek. Az inszekticid kezeléseket szükség szerint végezzük – amikor Colorad bogár, levéltetvek, mancs.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A fajta nagyon ellenáll a legtöbb külső időjárási és éghajlati tényezőnek. Nem rossz, hogy a nyílt talajon növekvő növekedést, nem félnek a rövid távú fagyoktól, az erős hőmérsékletcseppektől.

Értékelések áttekintése

A dachnikov, a paradicsom, a Raja fajták különösen összpontosítanak. Kiváló ízlésre, jellemző édességre és gyümölcsösségre dicsérték őket. A gyümölcsök tökéletesen tartják az alakot a vágás és szilárdan alkalmas a konzerválásra. A gyümölcslé feldolgozásakor a szomszéd vagy a mártások fényes színt és kellemes paradicsom illatot adnak.

Azok, akik először ülnek egy düh paradicsomot az üvegházban említik a kötelező billentés szükségességét. Nélkül, hogy a növények nagyon jelentős magasságot érhetnek el. A nyílt talajban ez a probléma nem olyan releváns, de folyamatosan megvalósul.

Az északi régiók körülményei között a gyümölcsök érése az eltávolítás után történik. A fajta több további hátrányai között, nem túl magas szállítás, kompenzálja a kiváló terméknézet. A kifinomult mezőgazdasági mérnöki technika problémát jelenthet a kezdő zöldségekhez. Ezenkívül a vetőmagok vásárlása bizonyos nehézségekhez is társulhat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: