Paradicsom rózsa szél

 • Szerzői: Lykova B.DE., Kononov A.N., Krasnikov L.G.
 • A feltételezések éve: 2003
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat
 • Érlelési idő: Korai
 • Növekvő feltételek: nyitott talajra
 • A bokor magassága, lásd: legfeljebb 60
 • Levelek: közepes méretű, sötétzöld
 • Az éretlen gyümölcs színe: Zöld, sötét zöld folt gyümölcs

Lásd az összes jellemzőt

Olyan fajták, akik nem igényelnek különös figyelmet, és rendszeresen gyümölcsözőek egyidejűleg. A paradicsom szél emelkedik olyan jellemzőkkel. Évfolyam rendkívül alkalmazkodó éles időjárás változásait, és képes alkotnak egy nagy termés bármilyen időjárási körülmények között, még kedvezőtlen.

A fajták leírása

A nyílt földön ültetett bokrok, de a tapasztalt kertészek ajánlásai ellenére kényelmesen érzi magát az üvegházakban és az üvegházakban. Növekedési típus – Meghatározott. A gyümölcsök leggyakrabban a feldolgozás nélkül természetes formában használnak élelmiszereket. A bokrok maximális magassága – 60 centiméter. A zöld tömeg vastag és buja. Szín – sötétzöld. Kis hullámos levélfelület. Virágzat – egyszerű.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Miután a gyümölcsök képződése zöldbe festett, sötét foltot a gyümölcsök rögzítésének területén a paradicsomra. Az érett zöldségek rózsaszínvé válnak. Méretek – Átlag, és a súlyban 140-160 grammban nyernek. Űrlap – forduló. Ragyogó paradicsommal és sima bőrrel borított. Az összegyűjtött betakarításnak jó heves, amelynek köszönhetően megőrzi az integritást hosszú ideig. A paradicsom ideális saláták és harapnivalók előkészítéséhez. A kis számú vetőmagok belsejében van kialakítva.

MEGJEGYZÉS: A zöldségekből is kikapcsolta a tápláló gyümölcslét és a mártást.

Kóstolási jellemzők

A legtöbb kertész megjegyezte a paradicsom nagy ízét. Kellemes édes fűszeres ízűek. A vintage fajta rózsaszél gazdag vitaminokban, cukorban és aminosavakban.

Érés és gyümölcsözés

A fajta a korai gyümölcskultúrákhoz tartozik.

Hozam

Vintage paradicsom rózsa szél – magas. Átlagosan egy négyzetméterről a helyszín 6-7 kilogramm zöldségből gyűjt össze. A tapasztalt dacifiek több mint 5 kilogramm finom zöldséget kaphatnak egy bokorból. A paradicsom együtt alszik, és július végétől összegyűjti a betakarítást és az első fagyot.

A gyümölcsök eltávolíthatók az ágakból a kezdeti lejárat szakaszában, amikor a betakarítás csak a fehér színű színt kell megváltoztatni. A kényelmes körülmények betartásakor a termés technikai érettséget és színváltozást eredményez. A tárolóházban meg kell maradnia a szobahőmérsékletet.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A fajta tenyésztés. Vezéri szél rózsafajták március közepétől és az első évtizedben április első évtizedénél. A palánták termesztésére szolgáló talaj előzetesen elkészül. A szaküzletekben vásárolnak, vagy önkeverést készítenek, ugyanabba az arányban keverednek a kerti primer és a tőzeg. A talajt a patogén organizmusokból és a baktériumokból történő tisztításához különleges készítményekkel kezeljük a gomba és más fertőzések ellen. Valamint a földet egy forró sütőben kalcinálják.

A gabona hajtások gyors megjelenéséhez az epin előkészítésben áztatott, hasonló megoldások is alkalmasak. A magok nedvességtartalmú talajba merülnek fel közöttük 1-1,5 centiméter távolságban. A vetőmaggal ellátott kátrányt filmekkel borítják, és meleg helyre szállítják. Megfelelő hőmérsékleti tartomány 23-22 fok Celsius. Az első levelek megjelenése után a palántákkal ellátott tartályokat a nap árnyékából továbbítják, és eltávolítják a menedéket egy film formájában. A növekvő palánták folyamán fontos megakadályozni a talajszárítást. Öntsük a paradicsom mérsékelten és bőségesen.

Picking – a következő szakasz, amely a 2-3 levél megjelenése után kezdődik. A csemeték külön tartályokban vannak ülve. Annak érdekében, hogy a gyökérrendszer fejlettebb és erősebb legyen, a fő gyökér körülbelül egy negyedévben rövidül. Ez az eljárás aktiválja az oldalsó gyökerek kifejlesztését.

Mielőtt átadná a palántákat egy új helyre, akkor a keményedést kell elvégeznie. Amint a levegő hőmérséklete 15 fokos szintet ér el, a palánták nyílt erkéllyel vagy verandával zajlanak, és több órát hagynak. Alacsonyabb hőmérsékleten, nyitott ablakokkal történő edzés.

A palántákat át a kerti telek a késő tavasszal vagy nyár elején, attól függően, hogy az éghajlati viszonyok az egyes konkrét régióban. A fő állapot – a korai tavaszi fagyok teljes mértékben pontosaknak kell lenniük, mivel sérthetik a fiatal növényeket.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A bokrok között legalább 40 centiméterrel kell hagynia a rést, és a sorok között – 60-70 centiméter.

Növekvő és gondoskodás

10 nappal a paradicsom átadása után a földön zöldségekre van szükségük. Használjon átfogó kompozíciókat, amelyekben nitrogén, kálium és magnézium van. Mindegyik komponens szükséges a teljes virágzáshoz, a rendszeres gyümölcsözéshez és az egészséges zöld tömeg felépítéséhez. A készítmények használata a használatra vonatkozó utasítások szerint. Idővel az ökológiai kompozíciókba mehetsz.

A paradicsom nem tolerálja a felesleges nedvességet, ezért nem lehet bő vízzel önteni. Az öntözés alternatíva a talaj felső rétegeinek lazításával. Paradicsom víz 2-3 alkalommal hetente száraz és meleg időben. A lazításkor lehetetlen több mint 5 centiméter mélyíteni a chipperet. Ellenkező esetben a gyökérrendszer szenvedhet.

A bokrok növekedése kicsi, de nagy kefékek teszik a hajtásokat a földre. Annak érdekében, hogy a gyümölcsök tiszta maradjanak, ajánlott ösztönözni őket a különleges támogatásokra. A Földkel való kapcsolattartás hiánya megmenti a gyümölcsöket a gomba és más betegségek fejlesztése. Valamint a fajta termesztése során bokrokat kell végrehajtani.

A következő feltételeket kell figyelembe venni:

 • a gyomok eltávolítása;

 • a bokrok elvékonyodása és a száraz és deformált lombozatból történő tisztítás;

 • Megelőző védőfeldolgozás.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: