Paradicsom shahryzada

  • Szerzői: Botyaeva G. BAN BEN., Dederko B. N.
  • A feltételezések éve: 2007
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Univerzális
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Növekvő feltételek: a nyílt talajra, a film üvegházakhoz, az ablakpárkány növekedéséhez
  • Szállítási képesség: Magas
  • Bush méret: Éjszakai minőségű
  • A bokor magassága, lásd: akár 100

Lásd az összes jellemzőt

Sharerazade paradicsom – univerzális meghatározó fajta, amely alkalmas az ablakpárkány növelésére, nyílt talajban vagy filmgyógyházakban. Gyönyörű bokrok bőséges koronával nézd meg a helyszínen bármely terület, lehet egy igazi erkély dekoráció. A paradicsomnak fokozott ellátásra van szüksége, különös figyelmet igényel a termesztés folyamatában.

Az eltávolítás története

A fajtát a Novosibirsk Deterko tenyésztői hozták be. N. És Botyayeva G. BAN BEN. 2007-ben. Az Orosz Föderáció állami nyilvántartásában szerepel az egyes régiók számára.

A fajták leírása

Ehhez a fajtához 100 cm-ig terjedő bokrok magassága jellemzi. Erős szárak, bársonyos vágással, szürke árnyalattal rendelkeznek. Levelek lógó, zöld, közepes méretű. A lemez felületét felnevezik. Egyszerű típusú virágzatok, gyümölcskefékek 4-5 paradicsomot tartalmaznak.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Sharetful eladott paradicsom nagy, súlya 200-300 g. Bársonyos, enyhén serdülő érett gyümölcs narancssárga narancsvörös, éretlen zöld paradicsom, sötétebb folt a fagyasztott területen. Hengeres paradicsom alakja, jellemző “orr”, kissé hasonlít az őszibarackra.

Kóstolási jellemzők

A fajta paradicsom édes, kellemes savanyú. A közepes sűrűségű, lédús, könnyen gördülő cellulóz. A gyümölcsök alkalmasak a megőrzésre, a friss formában a salátákban jó.

Érés és gyümölcsözés

Középtávú fajta. Átlagosan az érés 115-120 nap után következik be. Stroke feszült.

Hozam

Négyzet alakú. M átlagosan összegyűjti az 1,9 kg paradicsomot.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A magok 50-60 nappal az állandó helyen tervezett átruházás előtt ülnek. A csírázás idejére a tartályokat olyan helyeken kell elhelyezni, amelyek állandó hőmérsékleten nem alacsonyabbak, mint +23 fok. Optimális vetés idő – 1 vagy 2 évtized március. A kezdeményező javasolja Előfertőtlenítés magvak, használatra megoldások, mint például humat vagy „ePIN” készíteni őket.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom shahryzada

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom shahryzada

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom shahryzada

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Nem ajánlott meghaladni a sűrűség szállását 3 növényenként 1 kV-nál. M.

Növekvő és gondoskodás

A fokozat 2-3 szárakban egy bokor képződését igényli. Órányi és harisnyakötő is szükséges. Az oldalsó hajtások eltávolítása nélkül a gyümölcs méretének csökkenését tapasztalhatja. A paradicsom Shahryzade nem szereti az erős talajokat, az üvegházakban a talaj előfertőzött. A nyílt talajban a leszállást a pront zónákban kell elvégezni, a napfény közvetlen kitettségéből.

A palánták átvételkor fontos elkerülni a talaj kikötőjét. A gyökér alatt öntözött, csak a talaj felső rétegének szárított után. A hajtások megjelenése után a növények megváltoztatják a hőmérséklet-rendszert, támogatva az átlagos környezeti értékeket 16-18 fokos tartományban. Ajánlott napfény időtartama – 16 óra. Szükség esetén a fitolampa olvasása.

A termesztett bokrok csak az éjszakai fagyok időtartama végén nyílt talajra kerülnek. Az üvegházba – 1-2 héttel korábban. A palántákat foszfor előzetesen táplálja, amely segíti a gyökérrendszer térfogatának növelését. Előzetesen a leszállási helyen vannak olyan helyek vagy egyéni támogatások, amelyekhez egy harisnyakötő lesz.

Paradicsom shahryzada

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom shahryzadaÉlesztőParadicsom shahryzadaBórsavParadicsom shahryzadaJódParadicsom shahryzadaHamuParadicsom shahryzadaKalcium-selitraParadicsom shahryzadabukkinsavParadicsom shahryzadaTejszérumParadicsom shahryzadaHidrogén-peroxidParadicsom shahryzadaCsirke alomParadicsom shahryzadaSzódaParadicsom shahryzadaCsalánParadicsom shahryzadaMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A Sheherzade-t a fitoophluorózis, a gyökér és a csúcs rothadás jellemzi. A többi növényi megbetegedések közül jobbra van szükség, hogy rendszeresen permetezzen gombaellenes és vírusellenes szerekkel, legalább háromszor szezononként.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom shahryzada

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom shahryzada

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom shahryzadaPhytofluoroParadicsom shahryzadaPuffadt harmatParadicsom shahryzadaCsúcsParadicsom shahryzadaClapporiosParadicsom shahryzadaSzürke gnilParadicsom shahryzadaDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A paradicsom rosszul illeszkedik a hőmérséklet csökkenéséhez. Meg kell védeni a fagyoktól és a hőtől. A légköri hőmérséklet emelésével a fajta megáll a jelek formájában. Már öntött gyümölcs megszakad.

Régiók növekvő

A paradicsomnak nincs korlátozása a növekvő zónákkal kapcsolatban. Mindenhol, a középső, felső és alsó Volga régióból, moszkvai régióba, uralok, szibériai.

Értékelések áttekintése

Gyönyörű kalibrált paradicsom Scheve Sorinta van ideje meghódítani a nyári házakat Oroszországban. De a bokrok maguk elégedettek az összes zöldséggel. Meg kell jegyezni, hogy sok mag sok más magas bokrot ad – nem determinánsok, de nagyon magas, legfeljebb 2 méter, késői ragasztott gyümölcsökkel. Talán az aukció hibás, bár a növények és gyümölcsök megjelenése megfelel az eredeti leírásnak. Az ültetési anyag megvásárlása is elég nehéz, mert a paradicsom nem túl gyakori.

Ennek a fajta előnyei közé tartozik a szokatlan, nagyon dekoratív megjelenése a hajtások és a levelek. És gyümölcsök dicséret egy kellemes ízért, édes, lédús. Meg kell jegyezni, hogy a bokor gyümölcsei egy kicsit, nincs szükség normalizálni a keféket. Betegségek, a Dachnikov Vélemények szerint, a paradicsom állandó, gyümölcs hosszú, szinte a legtöbb fagy, különösen akkor, ha leszállás egy üvegházban.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása