Paradicsom shule

  • Szerzői: Agapov A. VAL VEL., Skvortsov R. BAN BEN., Kondratieva I. Yu., Gurkina L. NAK NEK. (FGBNA szövetségi tudományos középpontja Növénytermesztés)
  • A feltételezések éve: 1997
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Univerzális
  • Érlelési idő: Korai
  • Az érlelés időzítése, napok: 82-121
  • Növekvő feltételek: nyitott talajra
  • Eladhatóság: Magas
  • Szállítási képesség: Jó

Lásd az összes jellemzőt

Sok kertészek próbálja nő a paradicsom, hogy lehet etetni nem csak az egész család, de az is, hogy tuskó a tél. A leggyakrabban preferenciák preferenciák a korai érlelési idővel, amelyek produktívak, az ágyakon termesztenek. Ez magában foglalja a paradicsomutat.

Az eltávolítás története

A Zöldség-Növekedés Szövetségi Tudományos Központjának tudósainak transzfercsoportja (és. Yu. Kondratieva, L. NAK NEK. Gurkina, A. VAL VEL. Agapov, R. BAN BEN. Skvortsova) 1993-ban. A kultúra az Orosz Föderáció kiválasztási eredményeinek állami nyilvántartásába került, és 1997-ben is felvehető. Zoronált paradicsom Középen, Volga-Vyatsky és West Szibériai Régiókban. A leginkább átkozott paradicsom megmutatta magát, nem védett talajon termesztett, de a kockázatos mezőgazdasággal rendelkező régiókban és a rövid nyári paradicsomban a menedékhelyek nőtt.

A fajták leírása

Növényi kultúra transzfer – Ez egy alacsony térfogatú determináns típusú növény. Átlagosan a bokor 40-45 cm-rel nő, azzal jellemezve, hogy egy fényes vastag szár, a gyengéd, a gyenge ágak, a sötétzöld lombozat mérsékelten, a root és a közbenső virágzat. Növényi strambo, így a bokor növekedése önállóan megszűnik. Az első kefe gyümölcsökkel 6-7 lap fölött van kialakítva, ahol 7-10 bogyók kötődnek.

A növekedés során a paradicsom bokrok nem igényelnek pontos képződést, valamint a rendszeres gőzölést. Az egyetlen dolog, amit a legalacsonyabbság ellenére ajánlott, egy harisnyakötő, mivel a gyümölcs kefék nehézek.

A paradicsom célja Univerzális. Az első, a legkorábbi betakarítás, a saláták és a zöldségek használata friss formában, majd újrahasznosították, marinnák és konzervek. A fajta ideális az egész szarban.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A transzfer egy középkorú paradicsom, amelynek tömege 23-55 gramm. A növényi kiterjesztett ovális alakja a tetején, néha kavicsos. Érett zöldség telített piros. A technikai érettség színpadán a paradicsom könnyű zöld színű. A zöldség héjja meglehetősen sűrű, sima, kifejezett fényes, de teljesen nem kemény. A paradicsom ellenáll a repedésnek, jól tolerálja a szállítást, és hosszú ideig tarthat.

Kóstolási jellemzők

A paradicsomnak kifejezett íze van. A magzat húsát húsos, mérsékelten sűrű, nagyon lédús, de nem víz. Kóstolódott, édes, könnyű savanyúság. A paradicsom illata nem túlságosan kifejezett. A cellulóz magjai kis mennyiséget mutatnak be. Étkezéskor a hámlás merevsége nem érezhető.

Érés és gyümölcsözés

A paradicsom a korai passzív kategóriába tartozik. Az első paradicsom a 82-121 napon belül a kelbimbók tömegcsípése. A gyümölcsözés időtartama nyúlik – ez június végén, október elejéig tarthat. Szellem paradicsom fokozatosan, így a termés nem fog eltűnni ecsettel. A technikai érettség alatt álló paradicsom tökéletesen énekelhet szobahőmérsékleten.

Hozam

A fajta hozammutatók nagyon jóak. A megfelelő gondossággal a kultúra minden bizonnyal köszönöm a kitűnő betakarítást. Minden régióban a tomato-hozamok eltérőek. A legmagasabb arány a Volga-Vyatka régióban – 220 és 441 C / Ha között. A közép- és nyugati szibériai régiókban a hozam 160-412 c / g. A szezonban 1 bokorral rendelkező garázsok 8 kg paradicsommal távolíthatók el.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A paradicsomot palántákon keresztül termesztik. A vetőmagot március első felében tartják. A vetés előtt ajánlott a palántákat rendezni, fertőtleníteni és feldolgozni a növekedési stimulánsot. Szobahőmérsékleten 22-25 fok, a csírázás 5-7 nap alatt jön. A 2-3RD-es jelek megjelenésének szakaszában a merülést végzik (az egyes edények által feloldódó növények). Az öntözés és az etetés ütemezésre kerül sor. Egy héttel a kertre való átruházás előtt nitrogéntartalmú műtrágyák.

A csizmákat 2 hónapos korban átültetik ágyakra. A legjobb időszak a május második felében, ha nyílt talaj, és egy üvegházban – két héttel korábban.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom shule

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom shule

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom shule

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A felhalmozási rendszer olyan fontos, mint az agrotechnikai szabályok betartása. 1 m2-nél akár 4 bokrot is eltarthat a palántákból, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy megkapják a szükséges mennyiségű oxigén és fény. A növényeket a 70×60 cm-es rendszer szerint ültetik.

Növekvő és gondoskodás

A kultúra kényelmesen növekszik laza, lélegző és termékeny talajokban, amelyek elegendő mennyiségben esnek. A talajt meg kell nedvesíteni, és semleges savassággal kell rendelkeznie. Nem ajánlott paradicsomot ültetni egy olyan telken, ahol padlizsán vagy burgonya korábban nőtt.

Az agrotechnológia számos eseményt tartalmaz, amelyek köztük egy ingatlanvízzel való öntözés, a szerves és ásványi műtrágyák bevezetése, a talaj buborékozása és lazítása, valamint a rovarok és gombák elleni védelem. Ezenkívül szükség van a páratartalom és a tervezetek szabályozására, ha a paradicsomot üvegházakban termesztik.

Paradicsom shule

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom shuleÉlesztőParadicsom shuleBórsavParadicsom shuleJódParadicsom shuleHamuParadicsom shuleKalcium-selitraParadicsom shulebukkinsavParadicsom shuleTejszérumParadicsom shuleHidrogén-peroxidParadicsom shuleCsirke alomParadicsom shuleSzódaParadicsom shuleCsalánParadicsom shuleMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A növény immunitása nem túl magas, így a paradicsom bizonyos paradicsombetegségre érzékeny. A fajta átlagos stabilitására a fitoofluoridra tehát nem szükséges elfelejteni a profilaktikus kezeléseket. Leggyakrabban a növény antracnózt és penészt szenved. Néha a paradicsom olyan rosszindulatú rovarok támadása, mint egy Colorado bogár, egy webes kullancs, a medve és egy sár. A kártevők védelme rovarirtó anyagot permetez.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom shule

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom shule

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom shulePhytofluoroParadicsom shulePuffadt harmatParadicsom shuleCsúcsParadicsom shuleClapporiosParadicsom shuleSzürke gnilParadicsom shuleDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A növényi stressz ellenállása elegendő ahhoz, hogy növekedjen, és még éles hőmérsékleti ingadozásokkal is gyümölcsöző legyen. A paradicsom nem félnek a rövid szárazság, a hő és a könnyű árnyékolóktól. Nem szereti a túlzott páratartalom kultúráját, ami a gombák megjelenéséhez vezethet, és a gusztus szél.

Régiók növekvő

A paradicsom képes növekedni és magas hozamokat adni szinte minden éghajlati viszonyban. Szibéria kivétel. A központi és déli szalagon a növény az ágyakon és a régiók többi részében nő – film menedékhelyeken.

Értékelések áttekintése

Tomatoes Shuttle – ez az egyik népszerű fajta tapasztalatlan nyári házak és gazdálkodók növekvő zöldségek kereskedelmi célokra. A zöldségfajták szerelme a paradicsom megérdemelte az ellátás, a gyors adaptáció a növekedési feltételekhez, a kiváló íz- és áruk tulajdonságaihoz.

Számos előnye mellett a fajta hátránya van. A paradicsom legjelentősebb mínusza gyenge immunitásnak tekinthető, amely nem biztosít a fenntarthatóságot az összes gabona betegség számára.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása