Paradicsom száz font

  • Szerzői: Nastenko N. BAN BEN., Brazhan B. G., Astakhova O. BAN BEN. (Agoofirma Aelita LLC)
  • A feltételezések éve: 2013
  • Szinonimák nevek: 100 font
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Integimenziós
  • Célja: Friss használat, konzerv szeletek, gyümölcslé
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 110-115
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • Eladhatóság: Magas

Lásd az összes jellemzőt

Paradicsom száz font – az ipari növények világos képviselője az üvegházhatású műtermesztéshez és a nyitott talajhoz. A fajta az univerzális, jól illeszkedik a szállításhoz, vonzó terméknézetben, kereskedelmi célokra termeszthető. Ezt a paradicsomot is 100 fontnak nevezik.

Az eltávolítás története

A fajta eltávolították az Agroofirma Aelita LLC-t. 2013-ban hivatalosan az Orosz Föderáció állami nyilvántartásába kerül, tesztelés után. Belép a kezdeményező klasszikus gyűjteményébe.

A fajták leírása

A paradicsom száz font a közbenső típusú virágzatok. A bokor nagy sötét zöld levelekkel borít, meglehetősen ritka, enyhén ráncosított lemezfelület. A bokor maga erős és erős, magasság eléri a 170-200 cm-t. A nyitott talajban általában nem haladja meg az 1,5 m-t. A gyümölcs kefék 3-5 készletet tartalmaznak.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A nagyszabású fajta paradicsom vörös bőrrel festett, szép és erős. Mindegyik magzat tömege 170 és 250 g között változik. Szokatlan, erősen bordázott forma hasonlít egy körte, a gyümölcs és a bővítés szűkítésével a magzat közepén. Hús a paradicsommal húsos, közepes sűrűség, kellemes konzisztencia.

Kóstolási jellemzők

Gyümölcsök remek ízű tulajdonságokkal, a frissesség és savasság jó egyensúlya mellett, nagy juit. Édesek, közel a desszerthez, nagyon kellemesek, ha friss formában használják. Alkalmas saláták vágására, amelyet paradicsompaszta és mártások készítéséhez használnak.

Érés és gyümölcsözés

Paradicsom középkori. Hosszú gyümölcsöző, betakarítási határidők július-augusztusban fordulnak elő, mintegy 110-115 nappal a leszállás napjától számítva.

Hozam

Gyümölcsgyűjtési mennyiségek elérése 8,5-9 kg / kv. M. Ez lehetővé teszi, hogy a fajta nagy hozamúvá váljon.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A magok szokásosak, hogy felkészüljenek a március 1-jétől március 15-ig terjedő időszakra. Javasolta az előzetes csírázásukat nedves anyagban. 50-55 nap után átviheti őket a földre és az üvegházba, várva a visszatérő fagyasztást. A régiótól függően ez május 15-től június 5-ig terjed.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom száz font

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom száz font

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom száz font

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A növények az iparág, így elegendő távolságra vannak elhelyezve egymástól. A standard 60 × 50 cm-es intervallum diagramnak tekinthető. 1 m2-nek van akár 3 bokrok.

Növekvő és gondoskodás

Tomatoes 100 font szükséges 1-2 szár létrehozásához. A káromkodás szükségszerűen eltávolításra kerül, kivéve az 1, a legerősebb, amelyből további központi menekülés jön létre. A középső csíkban és északon 7-8 ecsettel kell növelni. Ez az intézkedés körülbelül 1 hónappal az ország szezon befejezése előtt előállítható.

A tremerekhez kemény felvételi szorítás lehet elvégezni. Tehát minden nehéz ág, mint a tömeges készlet megkapja a szükséges támogatást. Amikor az 1 szárat növekszik, a paradicsomot egyenként érintheti a magvakhoz. Először az eljárást abban az időben tartják, amikor a csúcsok a talajra klónoznak. Az öregedő gyümölcs alatt a képződött kefék alatt telepítse a biztonsági mentéseket.

Érdemes megjegyezni, hogy a század száz font nem mindig van ideje, hogy betakarítson. A csípés segít felgyorsítani ezt a folyamatot. Az érés azonban otthon készíthető.

Magvak vetőmag fertőtlenített tartályok, tápláló szubsztrát gazdag ásványi anyagok. Ők találhatók sorok, a növények közötti távolság körülbelül 4,5 × 10 cm. A talaj tetején 10 mm-es tőzegréteget öntött. A talaj kissé megnedvesedik a szuppályból, majd a jövőbeli palánták a film alá kerülnek. Körülbelül 7 nap elteltével, a hajtások megjelenésével a megfigyelt anyag eltávolításra kerül.

A magvak addig, amíg nyitott talajban rendszeresen meleg vízzel van ellátva. És kétszer táplálja a nitrogént. A kirakodási rendszer betartásakor nincs szükség. A fiatal bokrok kiskorúak az utcán 2-3 héten belül, mielőtt átadnák a földet.

A kiállítási talaj előre készül. A gerincek részeg fűrészporral, komposztdal, folyó homokkal és fa hamuval. Csináld az őszi legjobban. Ezután tavasszal továbbra is átfedésben maradnak, és komplex ásványi etetést adnak a granulátumokban, majd kirakodni.

A jövőben a műtrágyák 2 hét alatt hozzájárulnak. Komplex ásványi adalék a kálium és a foszfor alapján. A rügyek jelei megjelenésével a bokrok nitrogén műtrágyákat kell kapniuk. Az érési időszak alatt a gyümölcsök hasznos szuperfoszfát lesznek.

A transzplantáció után a paradicsomra is figyelmet kell szentelnie. A legjobb, ha hetente 2-3 alkalommal rendszeres öntözést szervez, de nedvesség nélkül. A feleslege a gyökér rothadás kialakulásához vezet. Mindegyik hidratáló után a talaj laza, oxigénnel telítette. Használhatja a mulcsot a páratartalom szabályozásához.

Paradicsom száz font

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom száz fontÉlesztőParadicsom száz fontBórsavParadicsom száz fontJódParadicsom száz fontHamuParadicsom száz fontKalcium-selitraParadicsom száz fontbukkinsavParadicsom száz fontTejszérumParadicsom száz fontHidrogén-peroxidParadicsom száz fontCsirke alomParadicsom száz fontSzódaParadicsom száz fontCsalánParadicsom száz fontMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajta paradicsom genetikailag jól védett a fertőző betegségektől. Ellenállnak a fitoophluoris, a verticillosis, a vtm. A megelőzési intézkedéseknek megfelelően elkerülheti a paradicsom ültetvény gombás fertőzések terjesztését. Rendszeresen végre kell hajtani, állítsa be a páratartalom szintjét az üvegházban. A talaj ültetése előtt a bokrokat gondosan kezeljék forró mangallusok megoldásával.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom száz font

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom száz font

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom száz fontPhytofluoroParadicsom száz fontPuffadt harmatParadicsom száz fontCsúcsParadicsom száz fontClapporiosParadicsom száz fontSzürke gnilParadicsom száz fontDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A fajta sikeresen alkotja az ígéretet abban az esetben, ha az éghajlati viszonyok hátrányosan befolyásolhatják a paradicsom növekedését és fejlődését. Szerintetlen, sikeresen költségek menedék nélkül, rövid távú csökkenése a hőmérséklet körül.

Régiók növekvő

A paradicsomnak nincs korlátozása a régió megválasztására. A nyílt talajban a Központi Bizottságban, az Észak-Kaukázusban, a Krasnodar és a Stavropol területeken, a középső és az alsó Volgaban ültethető. A hidegebb éghajlati zónákban a menedéket filmgyógyházak formájában használják.

Értékelések áttekintése

Paradicsom száz font, a vetőmagvevők szerint, igazán méltó a hangos nevükre. Ez a fajta húsos és nagyon nagy gyümölcsöket ad, amelyek nem szerepelnek a bankban. Édes ízre, gyönyörű körte alakú alakra dicsérik, súlyos bordákkal. A legtöbb daches választja ezt a paradicsomot, hogy újra illeszkedjen, megemlítve kiváló tulajdonságait és a növekvő általános joggazdaságosságot.

A fajták néhány hátránya a késő érett gyümölcsök attribútumába kerül. Még az üvegházban is július végén alig van ideje, hogy sebeket adjon. Belül, egy érett magzat vágása, fehér csíkok fordulhatnak elő, de nem befolyásolják az ízét. A kis magokat méltóságnak és hátránynak is nevezik. A leszállási anyag gyűjtése esetén lehet egy mínusz, de az evés során ez a minőség inkább előnye lesz.

A fokozat további előnyei között az amatőr zöldségek százados poods ünneplik a bukások barátságos kialakulását. A paradicsom gyümölcseinek mérete nem változik az ágak különböző magasságában, ugyanaz marad, kalibrálva. Amikor az öregedés a gyümölcsökön, a sárga vállak maradnak, teljesen festettek. A bokrok enyhén hígított tetejét alkotják, nem sűrítő leszállás.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása