Paradicsom szibériai Shangi

  • Szerzői: Postnikova O. BAN BEN.
  • A feltételezések éve: 2017
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 105-110
  • Növekvő feltételek: Nyitott talajra, filmgyógyházakra, üvegházakra
  • Bush méret: Magas
  • A bokor magassága, lásd: 150

Lásd az összes jellemzőt

A közelmúltban a tenyésztők megpróbálják termeszteni a terményeket és az ízletes fajtákat, amelyek jól növekednek a Régiókban, összetett éghajlatú és kockázatos mezőgazdasággal rendelkező régiókban. Az új termékek között – a szibériai Shangi közepes fajta fajta fajta, mind a dacim, mind a gazdálkodók figyelembevételével.

Az eltávolítás története

A paradicsom szibériai Shangi a hazai tenyésztők csoportjának gyümölcsöző munkájának eredménye. BAN BEN. Postnikova képviseli az Agrofirm “Szibériai Kert”. 2015-ben a fáradt kultúra, 2017-ben a paradicsom hozzájárult az Oroszország kiválasztási eredményeinek állami nyilvántartásához, és megengedte.

A fajta sikeresen művelt az ország minden régiójában (Távol-Kelet, Közép, Nizhnevolzhsky, Ural, Kelet-Szibériai, Északnyugat, Volgo-Vyatsky, Központi Fekete Föld). A paradicsom nagy termelékenységét a film üvegházakban növekvő, de a déli és a központi szalag paradicsomja a nyitott földön nő.

A fajták leírása

Szibériai Shanghi egy magas determináns típusú növény, amely növekszik akár 150 cm-ig. Amikor az üvegházhatású körülmények között növekszik, az üzemet 170-180 cm-re húzzuk. Az erőteljes bokorot a zöld levelek, egy erős központi szár és ágak átlagos megvastagodása jellemzi, egy olyan kifejlesztett gyökérrendszert, amely táplálja az üzemet és a közbenső virágzatokat. Az egészséges bokor 4-6 gyümölcs kefével 3-5 paradicsommal van kialakítva.

A paradicsom termesztése magában foglalja a bokrok képződését 1 szárban, a lépések rendszeres eltávolítása, amely gyorsan megjelenik, valamint egy harisnyatartó a támogatáshoz, mivel a paradicsom nagyon fuvíva, és még súlyos szár és ágak is lehetnek. Ezenkívül a tapasztalt kertek azt ajánlják, hogy eltávolítsák az extra levelek eltávolítását, az első és a második gyümölcskefe alatt található bokorot. A paradicsomnak van egy saláta célja, ezért friss formában vannak, a főzésben, valamint a ketchupok, paszták, italok feldolgozása.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsom szibériai Shangi nagyszabású fajták osztályát képviseli. A bogyók átlagos súlya 157 gramm, de a gyakorlatban a paradicsom 300-800 g-ig nő. Egy zöldségű lapos kör alakú alakú, gyenge felületi szalaggal, gyönyörű málna színű a gerinc állapotában és tartós, fényes bőrén, nem érezte, ha használják. A megbízhatatlan formában a paradicsom világos zöld színű, sötét folt az alapon. A bogyók ellenállnak a repedésnek, a jól átviteli szállításnak, és hosszú ideig tárolják az ízveszteség és a termékértékelések elvesztése nélkül.

Kóstolási jellemzők

A paradicsomnak kifejezett íze van. A gyümölcsös hús húsos, közepes, nagyon lédús és szahara. A magok a pépben nagyon kevés. Desszert édesség, amely egy fényes aroma által kiegészített. A bogyók íze, cukorjuk és édességük közvetlenül függ a régió éghajlatától, ahol a kultúra növekszik. Egy elhúzódó hűtő paradicsommal könnyű savanyúságot okozhat.

Érés és gyümölcsözés

A kultúra a másodlagos csoportra utal. Mivel a palánták tömeges csírázása érett gyümölcsökre, 105-110 napra kerül sor a keféken. A paradicsom fokozatosan kiömlött. Júliusban ízesítheti az édes paradicsomot. A csúcsrögzítés július-augusztusban esik. Az utolsó paradicsomot barnán eltávolíthatjuk, és lehetőséget adnak nekik, hogy szobahőmérsékleten érjék egymást.

Hozam

Magas hozam a paradicsom szállítása miatt. Átlagosan 5,6 kg bogyót gyűjtenek 1 m2-ről.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A vetőmagot március-áprilisban végzik (60 nappal a transzplantáció előtt). Palánták előtti és fertőtlenítése. Hő (+ 22-24) és a fény (12-14 óra / nap) vitorlázás 6-7 nap után jön. A 2 levél megjelenésének színpadán lehetséges a bokrok feloldása külön csészéken. 7-10 nappal a bokrok átvitele előtt meg kell tenni, ami lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan hozzászokjanak az új növekedési helyre. A palánták visszaállítását május-júniusban tartják.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom szibériai Shangi

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom szibériai Shangi

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom szibériai Shangi

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A sűrűség és a kirakodási rendszer fontos a kultúra termesztése során. 1 m2-nél nem lehet több, mint 3 bokrot. A leszállás optimális a 40×60 cm-es rendszernek tekinthető.

Növekvő és gondoskodás

A paradicsomhoz laza és termékeny talajra illeszkedik. Jól nőnek, ahol a sárgarépa, a káposzta vagy a retek korábban nőttek. Az ültetés után a növény, szükséges, hogy integrált ellátást álló öntözés, etetés, a formáció a bokrok, a harisnyatartó, hogy a támogatást a szintetikus anyagok, gőzölés, lazítás és tidils, rovarok elleni védelem és gomba.

Paradicsom szibériai Shangi

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom szibériai ShangiÉlesztőParadicsom szibériai ShangiBórsavParadicsom szibériai ShangiJódParadicsom szibériai ShangiHamuParadicsom szibériai ShangiKalcium-selitraParadicsom szibériai ShangibukkinsavParadicsom szibériai ShangiTejszérumParadicsom szibériai ShangiHidrogén-peroxidParadicsom szibériai ShangiCsirke alomParadicsom szibériai ShangiSzódaParadicsom szibériai ShangiCsalánParadicsom szibériai ShangiMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A magas immunitás védi a paradicsomot sok betegségből – fusarious wilting, alternariasis és fitoophulas.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom szibériai Shangi

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom szibériai Shangi

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom szibériai ShangiPhytofluoroParadicsom szibériai ShangiPuffadt harmatParadicsom szibériai ShangiCsúcsParadicsom szibériai ShangiClapporiosParadicsom szibériai ShangiSzürke gnilParadicsom szibériai ShangiDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A paradicsom nagyon kemény, így könnyen hordozhat hő-, hőmérsékleti gyűrűket és egy rövid szárazságot.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása