Paradicsom szuverén

 • Szerzői: BAN BEN. BAN BEN. Oggev, S. BAN BEN. Maksimov, N. N. Klimenko, A. N. Kostenko, B. BAN BEN. Sergeev, Agrofirma Search LLC
 • A feltételezések éve: 2010
 • Kategória: Hibrid
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 95-100
 • Növekvő feltételek: A film üvegházakhoz, zárt talajhoz
 • Szállítási képesség: Jó
 • Bush méret: Középálló

Lásd az összes jellemzőt

Nagy és nagyon illatos paradicsom szuverén nem csak méretben és ízben különbözik, hanem magas szintű az utolsó szinten, miután eltávolítható a bokorból. És érdekesek és nagyszámú gyümölcsöt is látnak.

Az eltávolítás története

A hibrid szuverén szerzők hazai szakemberek lettek. BAN BEN. Oggev, S. BAN BEN. Maksimov, N. N. Klimenko, A. N. Kostenko, B. BAN BEN. Sergeev. Eredeti kultúra – Agrofirma Search LLC. Az Orosz Föderáció állami nyilvántartása 2010-ben bevezetésre került az üvegházak növekedéséhez, a magánszíneken történő melegítés nélkül.

A fajták leírása

A hibrid szuverén megkülönböztethető a determináns típusú fejlesztés, amely lehetséges, mint a film üvegházak, a kültéri területek. A növényi magasság nem rendelkezik több mint 70-80 cm-nél. A közepes méretű dimenziók lombozat, sötétzöld hangon festett. Az átlagos bokor egy egyszerű virágzat van. A fajta előnyei:

 • stabil magas hozamok;
 • ugyanolyan összehangolt gyümölcsök;
 • Magas szállítás.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A hibrid szuverén gyümölcsei olyan nagyok, bár a súlyuk nem nevezhető rekordnak, mindössze 150-180 gramm. De az űrlap érdekes: a paradicsom lekerekített, a tetején van egy jellemző “orr”. Paradicsom a világos zöld állapotban, az érlelt magzat vörös festése. Ugyanakkor sima, sűrű, 4, 5 vagy 6 fészkkel.

Kóstolási jellemzők

A vélemények szerint a paradicsom szuverén íze jó, sokan. Saláta gyümölcs célja, de ugyanakkor a paradicsom tökéletes a megőrzéshez.

Érés és gyümölcsözés

A leírt hibrid korainak tekintendő. A magvak leszállásától az érlelésig csak 95-100 napig halad. A gyümölcsgyűjtés július közepétől augusztus második évtizedéig tartható.

Hozam

A hivatalos forrásokban a piacképességi ráta 16 kg / kg. M. Így a szuverén nagy hozamú hibridnek számít.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A paradicsom szuverén magjainak ültetéséhez először megvásárolnod kell őket. Mivel ez egy hibrid, a kertből származó magok használata nem fog működni, nem lesz minden fajta jele.

Vetés március 20-ig és április 1-ig. A talajban ültetett palántákat május 10-től május 20-ig.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Nagyon fontos, hogy egy bizonyos leszálló sűrűség állandó helyére ültetjük. A szakemberek azt javasolják, hogy egy négyzetméteres ültetvényt átlagosan legfeljebb 2,8-3,5 bokor. Optimális leszállási rendszer – 70×60 centiméter.

Növekvő és gondoskodás

A paradicsom hibrid szuverén azt javasolja, hogy egy sugal vagy kenyérben történő üzembe kerüljön, amely nagy mennyiségű előnyös anyagot tartalmaz, beleértve a humuszt. Ez szükséges a legjobb hozamok eléréséhez.

Nagyon fontos, ha az üvegházban növekszik, hogy a levegő relatív páratartalmát ellenőrizze. Az első hetekben 60-65% -os szinten kell lennie, a termesztési időszakban 50-60% -os tartományban kell tartani. Ha ezt az értéket túllépik, a virágok esik, a gombás betegségeknek való kitettség, például a fekete láb, a fitofluorózis, és ez a hozam szintjének csökkenéséhez vezethet.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A hibrid fajta szuverén kiváló ellenállást mutat egy ilyen kicsit, mint egy dohánymozaik vírus (VTM), egy tömeg, az alternariasis. És a hibrid is magas immunitás:

 • Galova Nematode;
 • verticillosis;
 • Fuzariózis;
 • Clapporiosu.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

Paradicsomos kultúra A szuverén minden körülmények között jól fejlődik, a csökkentett hőmérsékletnek nincs befolyása.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: