Paradicsom tamara

  • Szerzői: Oroszország
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat, gyümölcslé
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 110-120
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, üvegházakra
  • Bush méret: Éjszakai minőségű
  • A bokor magassága, lásd: 70-80
  • Levelek: Nagy, hagyományos típus

Lásd az összes jellemzőt

Általános szabályként a determinisztikus paradicsom a közepes és kis méretű gyümölcsöket alkotják, amelyek nagyon kényelmesek a megőrzéshez. És nem minden magas paradicsom képes nagy zöldségeket, amelyeket leggyakrabban a friss formában használnak. A Tamara paradicsom egyesíti az elegáns alacsony bokrokat és meglehetősen nagy ömlesztett gyümölcsöt. A legegyszerűbb ellátással a kultúra képes meglepni a leginkább tapasztalt kertészet a termés mennyiségével.

A fajták leírása

A növény a dumpling típusú paradicsom meghatározójához tartozik. Maximális magasság nem haladja meg a 70-80 cm-t. További harisnyakötő kultúra nem igényel. Ha azonban a talaj erősen gazdagodik tápanyagokkal, és a kedvező éghajlati viszonyok kialakultak, a bokrok 120 cm-re nőnek. Ezután ebben az esetben további támogatások nélkül nem tehetnek. Legközelebbi lapok, nagyok.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Tamara egy nagyszabású paradicsom, 300-500 gramm tömegének felvétele. Kis bordázott és tökéletes sima felületű formanyomtatvány. Érett paradicsom egyenletesen piros. Annak ellenére, hogy a bőr vékony, képes megvédeni a magzatot a repedésből. Az összegyűjtött növény jól tolerálja a szállítást, vonzó terméknézetben, mivel a gyümölcsök ugyanolyan méretűek.

Kóstolási jellemzők

Húsos, sahary pép egy szünetmentes, harmonikus édes ízű, kellemes savanyúság az utóíz és egy kifejezett paradicsom aroma. A gyümölcsök nem vizesek, a magok száma kicsi.

A paradicsom friss és feldolgozott. Alkalmas saláták, szószok, gyümölcslevek főzéséhez. A nagy mennyiségű cukortartalom miatt a terméket gyakran használják a gyermekek és az étrend táplálkozásában.

Olvasson tovább  Eperérzés

Érés és gyümölcsözés

Tamara a mediterrán paradicsom típusára utal. Az illetékes mezőgazdasági tervezés szempontjából a kultúra 110-120 nappal az első csírák megjelentése után érett. A zöldségek gyűjtési ideje júliustól augusztusig folytatódik.

Hozam

Nagy hozamú minőségű. Átlagosan 5,5 kg gyümölcsöt kapunk egy bokorból.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Hatékony termesztési módszer – enni. A vetőmagok március közepén kezdődnek – április elején, körülbelül 60 nappal az állandó hely várható leszállási dátuma előtt. Mielőtt elkezdenék a magokat, először fertőtlenítik és feldolgozzák a fejlesztés stimulálásának különleges előkészítésével. A legjobb csírázás érdekében biztosítani kell a helyiség megfelelő hőmérsékleti rendszerét (23-25 ​​fok) és világítás (napi 12-14 óra). Ha az összes feltétel figyelhető meg, az első hajtások egy héten belül jelennek meg.

Amikor a palánták 2-3 levelek fejlesztésében érnek el, külön tartályokban készültek. 2 héttel a földbeállítás előtt, követjük a palántákat. Ez lehetővé teszi, hogy a növény jobban illeszkedjen egy új helyre és gyorsabban a gyökérhez.

A nyitott területen, május közepén – június elején. A legfontosabb dolog az, hogy az állandó meleg időjárás létrejött, és a föld elég jól felmelegedett. A legjobb idő a leszállási munkák megtartásához – esti vagy felhős időjárás. Először is, a palántákat éjszaka kell lefedni egy filmmel, hogy megvédje őket a lehetséges hidegektől.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

Olvasson tovább  A paradicsomról

További részletek

Ültetési rendszer

A növekvő paradicsom, figyelembe kell venni a növények és az ágyak közötti távolságot. Egy négyzetméteren, nem több, mint 4-5 bokrot, amely az 50 x 40 cm-es reakcióvázlatra ragaszkodik.

Növekvő és gondoskodás

A paradicsom nem nagyon szeszélyes az ellátásban, de fokozott figyelmet igényel az öntözésre. A kultúra meglehetősen erős szárat képez, amely gyakorlatilag nem készít lépéseket. Ha öntözés esetén biztosítani kell, hogy a víz ne essen a levelekre, hogy elkerülje a gombás fertőzések kialakulását. Az öntözést rendszeresen végezzük. Ez a legjobb ez a csepegtetés. A paradicsom nem árad, de nem szárítja a földet.

A Mulching lehetővé teszi, hogy ne csak a gyökerek védelme a talajtól a talajból származó túlzott veszteségtől, hanem lehetővé teszi, hogy a primert a régiókban hűvös éghajlat mellett melegítse. Valamint a nagy gyümölcsök kialakulása és kialakítása, szükség van a további táplálkozásról.

Az ültetés előtt a webhely jól kalapált, eltávolítja a gyomokat és gyökereket, nagy mennyiségű szerves műtrágyát eredményez. Az ültetés után a kultúrát nitrogén, foszfor és kálium formájában végzett ásványi táplálék kialakításához szükség lehet, amelyek a virágzás kezdete előtt készülnek.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A megfelelő ellátással a Tamara fajtát gyakorlatilag nem befolyásolja a paradicsombetegségek. Az üzemnek jó ellenállása a fitoophluorosisnak, de rosszul ellenáll a vertiklektózisnak és a penésznek. Ha megjelenik a fertőzés első jelei, a fungicidek hatékonyan kezelik vele.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Olvasson tovább  Szőlő viorika

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Régiók növekvő

A paradicsomot a középső csík, a moszkvai régió, a szibériai és az urálok területén termesztett termesztésére tervezték.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: