Paradicsom turmalin

  • Szerzői: Gavrish S.F., Wolf O.DE., Kapustina R.N., Gladkov D.VAL VEL., Bölcsek A.DE., Semenova A.N., Artemieva G.M., Filimonova yu.DE., Redichina T.DE.
  • A feltételezések éve: 2009
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Friss használat
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Az érlelés időzítése, napok: 117-122
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • Eladhatóság: Magas
  • Bush méret: Középálló

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom klasszikus típusai mellett a rózsaszín paradicsom hatalmas, melyek nagyszerűek és gyümölcsök a nyílt földön és az üvegházban. A turmalin közepes szabadsága.

Az eltávolítás története

A paradicsomos turmalin az agrofirm “gavrish” orosz tenyésztői csoportját hozta. DE. Redichina, yu. DE. Filimonova, S. F. Gavrish, R. N. Kapustina és D. VAL VEL. Gladkov) 2007-ben. Hozzáadott egy szemcsés kultúrát a regiszterben, amelyet 2009-ben használnak. Javasoljuk, hogy nő a paradicsom az ágy, de a minőség is nagyon produktív film üvegházak. Kultúra Oroszország minden éghajlati övezetében.

A fajták leírása

A Tourmaline az átlagos dedikciós típusú bokor, amely akár 70 cm-ig terjed. Az üvegházban a bokor 100 cm-re nyúlik. Az üzem számára, a zöld lombozat, az erős ágak, az erőteljes központi szár, a fejlett gyökér és az egyszerű virágzat. Az első gyümölcskefe 5-7 lap fölött van kialakítva, ahol 5-8 bogyókkal van kötve. Az egészséges paradicsomos bokor 5-6 gyümölcs kefét alkothat.

Növekvő paradicsomos turmalin, ne felejtsük el az 1-es bokor képződését, néha 2 száron, kötelező harisnyakötőben és részleges gőzölésben, bár egyes kertészek biztosak abban, hogy a lépések eltávolítása. Célja a paradicsomos salátából, ezért friss, széles körben használják a főzést, és újrahasznosítják az italokat és utántöltést. A legkisebb és méltatlan gyümölcsök használhatók az egész üzemanyagon.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsom a nagyszabású osztályra utal. A magzat átlagos tömege 130-150 gramm. A kedvező körülmények között a paradicsom sok 200-220 grammot nyerhet. A legnagyobb paradicsom az első gyümölcskefékben van kialakítva. Forma növényi lapos maggal, jelzett finomsággal. Érett paradicsom egyenletesen borítja durva rózsaszín színű, néha málna rózsaszín. A technikai érettség színpadán a zöldség zöld színű, az alapon kifejezett helyszínen, az érés eltűnésével.

A növényi bőr vékony, sima, fényes és rugalmas, jól védi a repedést. Emellett a paradicsom közlekedési jól szállít, és tárolható egy ideig az ízvesztés és a termékértékelések elvesztése nélkül.

Kóstolási jellemzők

Az íz a paradicsommal kiváló. A testet mérsékelt sűrűség, húsra és gyümölcsösség jellemzi. Az íze az édességet uralja, de a hideg és az esős nyári paradicsom körülményei megvásárolhatják a könnyű savanyodságot. A magok kicsiek és gyakorlatilag észrevehetetlenek a húsban. A zöldség előnye a kompozíció, amelyben a C-vitamin, sok szelén és cukor van jelen. Illat zöldséges fényes, desszert-fűszeres.

Érés és gyümölcsözés

A turmalin a paradicsom másodlagos fajtáira utal. A palánták tömeges csírázásától a bokrok érett bogyókáig 4 hónap – 117-112 nap. A bokrok kialakulása 1 szárú műtrágyázási időszakban nagyon rövid – egy hónap, és ha vannak növények 2-3 szárak, akkor az időszak némileg nyújtás, amely lehetőséget ad arra, hogy érett paradicsomot lőni 6-7 hétig. A csúcsrögzítés július végétől kezdődik – augusztus elején.

Hozam

Fajta fajta kiváló. A megfelelő agrotechnológiával és a kedvező időjárási viszonyokkal 7-8,5 kg érett paradicsom emelkedhet 1 m2-en. A DACHNIPS 5 kg-ra szálljon egy bokorból.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Vetőmagok a március végétől április előtt. Vetőanyag Ajánlott átmenni, fertőtlenítés és folyamat növekedési stimuláns. A palánták csírázása üvegházhatást eredményez polietilén vagy üveg segítségével. 6-8 napig, a tömegcsírák megjelennek. A növények termesztéséhez szükség van a megfelelő fény- és hőmérsékleti rendszer biztosítására.

A színpadon a növény 3 levelének megjelenése merül. A tapasztalt kertészek többször tájékoztatják a képet. 10-14 nappal a transzplantáció előtt, a bokrok edzettek, amelyek biztosítják a palánták gyors adaptációját az új gravitációs feltételekhez.

A bokrok a kertre május végéig június elejéig, amikor a talaj és a levegő felmelegedett, és az éjszakai cseppek veszélye maradt hátra.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Fontos, hogy ne csak a növény gondozása, hanem a helyszínen is. Az 1 m2 ajánlott helyen 3-4 szakácsok, amely lehetővé teszi a növények kap elegendő levegőt és a napot. A leszállás megfelelő a 30×30 cm-es rendszer.

Növekvő és gondoskodás

A paradicsomok laza és termékeny talajokban ajánlottak semleges savassággal. Ideális a talajok. A telek napos és vázlat nélkül kell lennie. A legjobb, ha a paradicsomot olyan helyen termesztjük, ahol az uborka, a sütőtök, a cukkini vagy a hüvelyesek korábban nőttek.

Az integrált kultúraápolás számos eseményt tartalmaz: a rendszeres öntözés, a műtrágya, a gyomlálás és a talaj lazítója, a bokrok kialakulása és harisnya, a lépcsők elvékonyodása és eltávolítása, a kártevők elleni védelem és a gomba elleni védelem.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A magas mentelmi jog védi a kultúrát a fúziót és a vertikillózisból. A korai érés lehetővé teszi a paradicsomot, hogy elhagyják a fitoophulákat.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A stresszállóság miatt a paradicsom könnyen tolerálja a felhős és nyers időjárást, hőmérsékleti versenyeket, valamint hőt (akár 32-35 fok).

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: