Paradicsom ültetése a palántákon

Minden dacket tudja: A paradicsom gazdag hozam elérése érdekében erős és egészséges palántákat kell termeszteni. Ezért nagyon fontos az agrotechnológia valamennyi szabályának betartása, készítsen a talajt, és előterheljük a vetőmagok előtti feldolgozását. A paradicsom palánták termesztésének minden titka és trükkjeiről elmondjuk a felülvizsgálatunkban.

Paradicsom ültetése a palántákon

A magvak kiválasztása

A palánták növekvő magvak a legjobb hírnévnek örvendenek a kertközpontban. A boltok a legszélesebb választékot kínálják a paradicsomfajták, amelyek közül választhat, hogy mit kell. Ugyanakkor nem kell olyan szép képen navigálni, hogy mennyit kell tenni a kultúra botanikai jellemzőinek.

Paradicsom ültetése a palántákon

Fontos, hogy a fokozat zónára van-e, és bizonyos termesztési feltételekre szánták, amely megfelel a régiónak.

A paradicsom termesztése az üvegházakban, választhat a szeszélyes fajták javára, mert védve lesznek a hirtelen csepp hőmérsékletektől, visszatérő fagyasztók és csapadék. Kevésbé valószínű, hogy szemcsések és pesti rovarok. Zárt talaj esetén a korlátlan növekedésű intenermináns fajták jó megoldás lesz.

Paradicsom ültetése a palántákon

Ha csak nyitott ágyak vannak, érdemes választani a nyári hő, az éjszakai hűvösség, valamint a betegségek (elsősorban a phytoofluorosis) elleni fajták támogatását. A meghatározó paradicsom alkalmas az utcára történő ültetésre. Nem igénylik a támogatások használatát, ráadásul, meglehetősen szerényen.

Paradicsom ültetése a palántákon

A szükséges feltételek

A paradicsom növekszik, meg kell emlékezni erre Ez egy könnyű-szerető kultúra. Ezért, amikor a palánták ültetése a palánták a téli hónapokban, a fiatal bokrok minden bizonnyal kiemelnek. Április elejéig a mesterséges lámpákat kell használni, napfény utánzó.

Paradicsom ültetése a palántákon

A paradicsomra vonatkozó könnyű nap teljes időtartama a növekedési szakaszban 12-15 órával kell megfelelnie. Ugyanakkor elkerülni kell a nap fényes sugarakat, ezért lehetetlen a palántákat a déli és keleti ablakokban elhelyezni. Ha nincs más helyek – enyhe árnyékolást kell létrehoznod, például a tüll segítségével.

Paradicsom ültetése a palántákon

A fiatal növények teljes növekedésének és fejlődésének másik fontos tényezője pontosan megfelel az optimális hőmérséklet-rendszernek. A palánták fejlődésének korai szakaszában a napi hőmérséklet 15-16 fok, az éjszaka -12-13 fok. Egy hét múlva a hőmérsékletet 24 ° C-ra emeljük és éjszaka maximum 17 fokig.

Paradicsom ültetése a palántákon

Mikor kell ültetni?

A paradicsom ülésének határideje számos tényezőtől függ. Először is, ezek a termesztési régió természetes klimatikus zónájának fajtájának jellemzői és jellemzői. Sok Daches betartja a Hold naptár ajánlásait.

Régiónként

Minden régiónak saját időjárási jellemzői vannak, bár a természet néha megakadályozza a váratlan meglepetéseket. Ezért, amikor a kiszállás magok, akkor ellenőrizni kell a hosszú távú előrejelzése időjárás-előrejelzések és elemzések adatokat az elmúlt 3-5 évben.

A közegben az ajánlások így néznek ki.

 • Moszkva külvárosában és más régiók a központi része hazánk leszállás mag mag lehet tenni az egész március, figyelembe véve azt a tényt, hogy az utóbbi növény a nyílt terepen közeledés május végén.
 • Az Altai Területen, Szibériában és az Ural régióban A korai osztályokat február második felében ültetik ültetik, a másodlagos nap – március elején. A késői repülési problémák nem ajánlottak ezeknek a régióknak, mivel az ilyen növények egyszerűen nincs ideje érlelni a fagyok kezdete előtt.
 • Kubanban És más déli régiókban, leszállás csemeték a földön megengedett áprilisban, így növényi magvakat január közepén.

Paradicsom ültetése a palántákon

Ha a palánták átültetése idején a földre nyitott, a hőmérséklet éles csökkenése következett be, jobb, ha otthon a fiatal paradicsomot otthon hagyják el a kényelmes körülmények között. A palánták növekedésének megakadályozása érdekében ebben a helyzetben csökkenteni kell a helyiségek fűtési hőmérsékletét 19 fokra, és jelentősen csökkenti az öntözést.

Az érés időpontjában

A leszállási magok időzítésének meghatározásakor figyelembe kell venni a fajta jellemzőit, különösen az érés idejét. Ehhez a palánták csomagolásánál meg kell találni azt kell találni, hogy hány napra van szüksége paradicsomra, hogy teljes érettséget érjen el, és hozzáteszi ehhez a számhoz 10-15 nap, amely az első merülés után a vetőmagok csírázásához szükséges.

Paradicsom ültetése a palántákon

Az érésű paradicsom több csoportra osztható.

 • Ultra-tér – 40-50 napig érlelődik. Ennek megfelelően az ültetést 20-30 napos korban állítják elő.
 • Korai – 90-100 napig tart a teljes növekvő szezonciklushoz, nyílt talajban, amelyeket 50-60 napos korban átültetnek.
 • Közepes – a csírázás pillanatától a betakarítás előtt 100-105 napig van. Ez azt jelenti, hogy a földre történő leszállás 55-65 nap elérésekor történik.
 • Légi jármű – 105-120 napos érlelés, a talaj a vetés után 65-70 nappal átültetik.
 • Latebest – Vintage Ezek a paradicsomok nem lehetnek már korábban, mint 120-130 nap. A nyitott talajon az ilyen bokrok ültetik, amikor a palánták kora 70-80 nap lesz.

Paradicsom ültetése a palántákon

A számítás a leszállási idő készül, figyelembe véve a tényt, hogy a növény növények Nyitott talaj szubsztrát kell felmelegedni 12-13 fok. Az átlagos napi hőmérsékletet nem alacsonyabb, mint 14-16 fokon kell tartani – Oroszország központi részében ez az időszak május végének felel meg – június eleje. Ha a paradicsomot az üvegházakba ültetik, akkor 2-3 hétig korábban.

Paradicsom ültetése a palántákon

Így, figyelembe véve az időjárás, szükséges meghatározni, hogy mi a pillanatban a végén a tavasz – a nyár elején lesz a legkedvezőbb a leszállás. Emiatt kiszámolja a vetőmagok időzítését.

Hogyan készítsük el a talajt?

Annak érdekében, hogy a palánták egészségesek és erősek legyenek, nagyon fontos, hogy megfelelően elkészítsük a szubsztrátot. Az ültetés optimális talajának nedvességnek kell lennie, és szükségszerűen laza kell lennie. A legjobb magok csíráznak a talajban semleges pH-paraméterekkel.

Paradicsom ültetése a palántákon

A kertészek és kertek bármely üzletében kész kész talajkeveréket vásárolhat. De ha szükséges, jobb, ha magad. Ehhez szükséged lesz:

 • Kert vagy erdei föld – 2 rész;
 • komposzt / nedves – 1 rész;
 • tőzeg – 1 rész;
 • River Sand – 1 rész.

Paradicsom ültetése a palántákon

Paradicsom ültetése a palántákon

Paradicsom ültetése a palántákon

Paradicsom ültetése a palántákon

Próbálja meg hozzáadni az előkészített talajhoz 500 g hamu port. Ez táplálóbbá válik, és a fiatal növény növekedéséhez és fejlesztéséhez hasznos lehet egy fiatal növény növekedéséhez és fejlődéséhez.

Paradicsom ültetése a palántákon

A talaj összes fő összetevőjét meg kell tisztítani az idegen szennyeződésekről és törmelékről. Fontos, hogy homogén szerkezete legyen. Néhány nappal a tervezés előtt, szükség van a szubsztrát fertőtlenítésére a gombák és más patogén mikroflórák elpusztítása érdekében. Ehhez a talaj a kálium-permanganátot sápadt oldattal vagy meredek forró vízzel szállítjuk.

Paradicsom ültetése a palántákon

Ha az idő lehetővé teszi – fertőtlenítés esetén a sütőben felmelegítheti a talajt, vagy 30-40 percig eltűnhet egy vízfürdőn.

Hogyan készítsünk magokat?

Mivel a tapasztalatok bemutatja, nem mindig vetőmagot vásárol, még az üzletekben is, garantálja a kiváló minőségű ültetési anyagot. Valószínűleg néhány gabona elhagyatott lesz. Ezért van a palánták Pre-válogatás.

Ehhez vegyen fel fél vizet, és elalszik egy evőkanál sót. A kapott oldatot alaposan összekeverjük, és az összes megvásárolt magot öntjük bele. Azok, akik felbukkannak – üresek, nincs értelme azokat ültetni őket, szükség van azokra a palántákkal, amelyek az alján maradnak. Ez az eljárás általában nem több, mint egynegyed egy óra – ez az idő elég elég ahhoz, hogy az összes rossz magvak elárasztották.

Paradicsom ültetése a palántákon

A vetőmag előkészítésének következő lépése a hőenergia-feldolgozás. Lehetővé teszi, hogy aktiválja a szemét, amit sok hónapot tartottak a fűtetlen raktárakban. Ebből a 3 héttel a vetés előtt meg kell helyezni a jó palántákat a hőforrás közelében, mint például az elemek, de semmilyen esetben sem.

A harmadik lépés a fertőtlenítést jelenti, azaz maratás. Az a tény, hogy a paradicsom érzékeny a vírusos, bakteriális és gombás fertőzésekre. Ebben az esetben a kórokozók gyakran a szemcsék bőrén maradnak, vannak olyan kőműves rovar kártevők is, amelyek láthatatlanok az emberi szem számára. A semlegesíteni őket, a palántákat speciális fertőtlenítő gyógyszerekkel kell kezelni. A legnagyobb hatás a “klórhexidin oldat” karbantartását 30 percig, vagy a “fitoosporin” kezelését 2-3 órán át. Az első készítményt tiszta formában alkalmazzuk, a második feloldódik vízben, 100 ml vízenkénti sebességgel.

Paradicsom ültetése a palántákon

Paradicsom ültetése a palántákon

Ezután következik az áztatás szakaszában. Ez az intézkedés lehetővé teszi a szemek külső héjának lágyítását. Az egyszerű meleg vízben áztathatja a palántákat, de a legmagasabb hatás az “epina”, a “cirkon” vagy más növekedési stimulánsok hozzáadását adhatja meg. Néhány kertész hidrogén-peroxidot vagy aloelé adunk hozzá.

Paradicsom ültetése a palántákon

Paradicsom ültetése a palántákon

Alternatív áztatás lehet buborékolás. Ez a módszer alkalmas a paradicsomfajták alig csírázására. A technika lényege az, hogy minden palántát vízbe helyezzük, amely folyamatosan telített légbuborékokkal.

Az ilyen feldolgozás lehetővé teszi, hogy szignifikánsan lágyítsa a gabonathéjat. Ezenkívül a levegő mosja az illóolajokat, amelyek korlátozzák a paradicsom fejlődését.

Tartsd észben: Baroting magok csíráznak korábban, néhány fajta akár 7-10 nap. Ehhez az eljáráshoz egy kompresszor szükséges ahhoz, hogy felelős legyen az oxigénnel való víz telítettségéért, még az akváriumot is használjuk. Mindössze annyit kell, hogy egyszerűen kapjon vizet egy tálban szobahőmérsékleten, tegye a leszállási anyagot, és hagyja ki a kompresszorcsövet. A paradicsom buborékolása 16-18 órán belül történik.

Paradicsom ültetése a palántákon

A palánták előkészítésének utolsó szakaszában előállítani kell. A kultúra jobban illeszkedik az időjárás-változásokhoz, és végül megöli a baktériumokat, vírusokat. A módszer az időszakos hatás a magok hideg, majd meleg.

Az áztatás után mozgassa az ültetőanyagot tiszta nedves anyagba, majd a tartályba. Helyezze a magokat a hűtőszekrény alsó polcára 10-15 óráig. Ezt követően a palántáknak egy nap meleg helyen kell elérniük és ellenállnak, térj vissza a hűtőbe. Az eljárás 5 napon belül megismétlődik.

Paradicsom ültetése a palántákon

Mód

A tapasztalt kertészek számos különböző lehetőségről tudnak, ahol paradicsom magvak. Ezek csírázhatnak dobozokban, tőzeges csészékben, tőzegtablettákban, műanyag tartályokban vagy speciális kazettákban. Nem számít, mennyi módja annak, hogy válassza ki – először fontos a hatékony vízelvezetés biztosítása. Ha műanyag dobozokról beszélünk, akkor az alján lyukakat kell tennie, majd tegye ki a gabonát, törmelék vagy zúzott kő tetején. Ez lehetővé teszi a felesleges nedvességmaradványok kimenetét, és így megőrzi a putrid folyamatait.

Paradicsom ültetése a palántákon

Egy közös fiókban

Leggyakrabban a paradicsommagot műanyag tartályba vagy fadobozba ültetik. Ebben az esetben a gondozás nem jelent különleges komplexitást. Ha az összes palánta egy tartályban van, könnyebb öntözés és fiatal bokrok mozgatása. Az ilyen leszállás során azonban előbb-utóbb lesz szükség, mert idővel a növények szorosan lesznek.

Paradicsom ültetése a palántákon

Paradicsom ültetése a palántákon

A műanyag és a fa közötti választás során a preferencia jobb, ha a dobozokat a polimer anyagból adjuk. A műanyag tartály gyorsan és könnyen leöblíthető egy kefével szappannal, és fertőtlenít.

A tartályok magassága 8-12 cm legyen. A fiók a raklapon található. By the way, az összes felesleges nedvesség az utóbbi hidratálás után egy kis szegélyezéssel összegyűjthető.

A fiókok kirakodása egyszerű lépéseket tartalmaz.

 • A doboz alján egy agyagréteget lefektetett, a talajjal megszórva és kissé szabotázs.
 • A szubsztrát felülete vékony hornyok mélysége 1,5 cm és a palántákat 2-3 cm-es intervallummal helyezték el. A sorok közötti távolságnak 4-5 cm-re kell lennie.
 • Tartsd észben, hogy Minél kevesebbet fognak találni – minél hosszabb ideig nem kell merülniük a tervezés után.
 • A palánták egy vékony földterületet megszórjuk, öntözze a porlasztót, és húzza meg a filmtartályt üvegház létrehozásához.

Paradicsom ültetése a palántákon

Paradicsom ültetése a palántákon

Tablettákban

A kertészek és kertek bármely boltjában megtalálhatja a tőzegtablettákat, a magvak termesztéséhez 4-5 cm átmérőjű üres, valamint a tartályt, amelyben elhelyezhető. Kezdje, hogy a tablettákat a tartályba helyezzük, és mindegyik öntsük meleg vizet – fokozatosan. Mivel a tablettákat hidratálják, elkezdenek duzzadni, növelni a méretet, és hamarosan egy csésze magvaként fordulnak.

Ezt követően a központot egy vagy két magnál ültetjük, és megszórjuk a talajt. Ezt követően csak üvegházat hozhat létre, és várjon a hajtások megjelenésére. A fázisban 4 ilyen levelek termelnek a tőzeg tabletták felvételét a földre.

Paradicsom ültetése a palántákon

Tőzegcserepekben

A tőzegcserepek nagyon népszerűek. A magvak csírázásának előnye, hogy a pálcák átültetése a pohárba. Általában az ilyen technológia nem különbözik a növekvő kultúrától a fiókokban. Csak vízelvezető lyukakat kell kialakítanod, elaludni néhány agyagot, adjunk hozzá egy előkészített szubsztrátot, készítsen egy lyukat és földet 1-2 szemcsésbe.

Paradicsom ültetése a palántákon

Filmben

Nem triviális és viszonylag új módja annak, hogy a paradicsom palántákat szerezzen a lakásban a magvak leszállása “csiga”. Ehhez a szubsztrátum alkalmas a laminátumra, amelyet hosszú szalag formájában értékesítenek. Ezzel a vetéssel, egy kicsit a földön. A lépésenkénti utasítás számos műveletet tartalmaz.

 • Először is, a szalag az asztalra terjed az asztalra, és a felső szélén kis intervallum van 1 kanál elkészített talajjal.
 • A szemek a földbe helyezéséhez.
 • Ezután meg kell adnia a szalagot a tekercsbe, és megszilárdítja az írószereket.
 • Ha szeretné, akkor néhány “csigát”, és tegye őket csírázásra egy közös tartályban. Egy ilyen módszer igényes, ha szükséges, hogy megmentse a leszállási helyet, alkalmas az újoncok számára.

Paradicsom ültetése a palántákon

Hasonló technológia, amelyet a “pelenkák” termesztésében használnak. Ebben az esetben a szalag helyett kis darab eldobható lapokat használnak, hűtött egy átalakítóval, és egy tartályba is elhelyezve.

WC-papíron

Ha WC-papír használata nem kell talajra van szüksége. Ebben az esetben a Roll “Rolls” lehet a WC-papírból és a szokásos polietilén filmből. A munkához több szemétzsákot kell készíteni, amelyek csíkokra vágnak.

Ezután minden egyszerű:

 • A WC-papírt 2-3 rétegben műanyag fóliára helyezzük;
 • Nedves egy él vízzel és a palánták 1 cm távolságra esnek;
 • Ezután tekerje a tekercset gumiszalaggal rögzítve, és az üvegbe helyezzük a palántákon;
 • Amint megjelenik az első hajtások – átültetheti őket a földre.

Paradicsom ültetése a palántákon

Paradicsom ültetése a palántákon

Paradicsom ültetése a palántákon

Egyéb opciók

Az utóbbi években a paradicsom ültetésének módja volt az otthoni paradicsom ültetésének módjairól. Ehhez a vermikulitához. Olyan esetekben releváns, ahol a kertész szándékosan megtagadja a talajt. A munka elvégzéséhez a vermikulitot a tartályba kell öntenie, hűvös vízzel mossuk, és a magvakat felülről vetjük. Ezt követően meg kell öntudnia az összes vizet, és fokozatosan hozzáadhat egy megoldást a pékség hidroponikájára.

Ha minden rendben van, akkor az első hajtás 5-7 nap alatt jelenik meg. Egy hét múlva meg kell növelni a levegő hőmérsékletét a szobában 23-25 ​​fok. A vetőmag levelek színpadán kezdődik, a gyökér élelmiszer megkezdődik, így megéri az első etetést. Ettől a ponttól, mesterséges zuhanyzó.

Paradicsom ültetése a palántákon

A vízzel elválasztott magoknak napi csepegtetési módra van szükségük.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása