Paradicsom vad fred

  • Szinonimák nevek: Törpe vad fred, gnome vad fred
  • Kategória: Rendezés
  • A növekedés típusa: Determinánsok
  • Célja: Univerzális
  • Érlelési idő: Földközi-tenger
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • Bush méret: Éjszakai minőségű
  • A bokor magassága, lásd: 50-70
  • Levelek: ráncos
  • Az érett gyümölcs színe: Violet csokoládé

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom legalacsonyabb fajtáit különösen a kertészek szeretik, mert korlátozott helyeken emelhetők. Sort Wild Fred – szinonimája Dick Wild Fred – A fényes képviselője egy nagyon sikeres paradicsom-gnómok közül az amerikai tenyésztők.

Az eltávolítás története

A fajta 2010-ben eladásra és tenyésztésre került bemutatásra az American Company Paradomato Growers Supply Company. Megjelent az új nagy gnome és szén átkelés következtében. A Bruce Bradshow tenyésztő elbocsátásáról dolgozott. A színezés jellemzői miatt a fajta behelyezte a családot a Sleazy (hanyag) névvel. Az újdonság a nagy törpe paradicsomi projekt (törpe paradicsomprojekt) részévé vált a nagy hozamú és stabil törpe fajták létrehozásához a paradicsom.

A Craig Lechullier (Amerikai Egyesült Államok) és a Patrina Nosk-Small (Ausztrália) projekt szerzői megfogalmazták, és felismerték, hogy a fogyasztók a paradicsomok kompakt fajtáinak választékában korlátozzák a kis helyszíneket, az erkélyek és a kashpo termesztéséhez. Az első fajtákhoz a híres “hófehér” gnómok nevét vették fel. 2019-re a paradicsomparfok gyűjteménye több mint 100 elemet számolt be.

A törpe vad fred (vad fred) fajták egyik fajtájának hívásával Craig Lechullier tisztelegett az apjának, akit a gyermekkori növények tenyésztése ihletett.

A fajták leírása

Vad fred – univerzális, betakarítás, közepes veter dwarf rendezés determináns növekedési bokor és édes középméret és vörös csokoládé gyümölcsök lila subatival. A bokor 1-2-es szárak ráncos levelekkel hasonlítanak a burgonyához.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsom vad frednek van egy elzáró, csiszoló alakja és csodálatos bicolor festménye. Ahogy az árnyalatok érnek, sötét rózsaszínről barna-lila-ra változnak, és egy sötétzöld “korona” alakul ki a gyümölcs közelében. A gyümölcsök tömege 80-200 g (ritka, akár 300 g), a 150 g átlagos tömege.

A paradicsom kontextusában meglehetősen vastag falak láthatóak, kis mennyiségű magvak és gyönyörű, lédús, zsíros hús.

Az érett gyümölcsök szállíthatósága és magzata alacsony. Ez nem a legmegfelelőbb fokozat a paradicsom megőrzésének és sózásának teljes egészében.

Kóstolási jellemzők

A gyümölcsöket egy erős kellemes aroma és harmonikus ízlés jellemzi: édes kis savanyúsággal. Wild Fred leletek használni készítésére mártások, előadás, ketchup, lé, de világosabb minden íze kiderült, a friss forma: Zöldségvágógépek és saláták.

Érés és gyümölcsözés

Ez a közepes hosszúságú fajta 110-125 napon belül termesztést ad a hajtások megjelenése óta. A növény erős, üres, alacsony sebességű (50-70 cm), amelyen mindegyike körülbelül 6-7 kefe 3-6 paradicsommal van kialakítva. Gyümölcsgyűjtemény általában augusztus közepén történik.

Hozam

A Tomati-Dwarf projekt egyik fő feladata rövid távú, de nagyon produktív fajták létrehozása volt. A fajta hozama magas. Az 1m²-es területről 12-15 kg-ig gyűjtenek.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A vadon élő vetőmagok körülbelül 2 hónappal a földbeállítás előtt körülbelül 2 hónappal termelnek. Február végén – március elején a magokat egy közös tartályba, kis csészékbe, vagy csíráztatják a kókuszdió vagy a tőzeg tabletták. Ha 2-4 műselet jelenik meg különálló tartályokban, vagy nagy edénybe transzplantált.

A paradicsom palántái jóvilágítással és keményedéssel, “elkapnak” a naphoz, és megváltoztatják a hőmérsékletet, bár még nem elegendő megvilágítással, ez a fajta nem húzódik ki. A helyszínen a talaj kinyitásakor a palántákat májusban ültetik (az üvegházba, az erkélyen – április végén), amikor a visszatérő fagyasztók veszélye áthalad.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Annak elkerülése érdekében, hogy megvastagodjon, ezért ajánlott 4-5 bokrot 1 m²-en.

Növekvő és gondoskodás

Vad Fred szerelem csodálatos megsértéséért: Még a tapasztalatlan kertész is képes növekedni. A palánták alatti talajok jobban nem túlléphetnek: hamu és összetett ásványi műtrágya.

A bokrok gyakorlatilag nem alkotnak lépéseket, hogy nem feltétlenül kötik őket. Ha szeretné, ha az ecset nagymértékben klónozik a földre, akkor fekete mezőbe feküdhet, amelyen a paradicsom átirányítja.

A növény állandóan ellenáll az időjárási cseppekkel, a nyári hőt átruházza. A vad fred jól érzi magát jó jólétben, még a rendszeres öntözés hiányában is, amely a nyári lakosok számára alkalmas, csak a kertük kijáratának indulásai.

A fokozat nem rendelkezik szigorú zónával, jól és gyümölcsökkel nő, különböző régiókban: a külvárosokban, Krasnodar területen, az urálok mögött.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A paradicsomparf uralkodók gyártói sikerült csökkenteniük a kompakt fajták érzékenységét a paradicsom és a kártevői expozíció gyakori betegségeire.

Hagyományos agromerity: fertőtlenítés és lazítása a talaj, gyomirtása, a profilaktikus kezelés gombaölő szerek és a természetes készítmények segít megvédeni a csodálatos minőségű, és ő hálásan ad egy finom és bőséges termés.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: