Paradicsom yaki

 • Szerzői: Monsanto Holland B. V.
 • A feltételezések éve: 2007
 • Szinonimák nevek: Yaqui
 • Kategória: Hibrid
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat, az egész ajtó, a gyümölcslé, a ketchup és a paradicsompasztához
 • Érlelési idő: Földközi-tenger
 • Az érlelés időzítése, napok: 74-78 nappal a palánták ültetése után
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Eladhatóság: Magas

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom Yaku Tomato (Yagui) az első generációs hibridekre utal, amelyeket 2007-ben holland tenyésztők – szakemberek származtak. A szakemberek óvatos munkájának köszönhetően a magas hozamú fokozat népszerűvé vált, és a világszerte a kertek és a gazdák között. A hibrid az üvegházhatású körülmények között és a nyitott ágyakban növekszik nagy hozammal. Az ovális gyümölcsök sűrű pépekkel széles körű alkalmazásokkal rendelkeznek, és nem csak a friss formában történő fogyasztásra, hanem a különböző üresek előkészítésére, valamint általában a megőrzésre is használják.

A fajták leírása

A paradicsomi Yaki hibrid változata a meghatározó középkori kultúrákhoz tartozik. A felnőtt Bush dimenziós tartománya 60 cm és 80 cm között van. A bokrokat egy nagy méretű, közepes méretű, telített zöld levelekkel megkülönbözteti. A lemezlap szélesebb, mint a legtöbb parén. Az oldalsó hajtások növekedése korlátozott mérleggel rendelkezik, ami jelentősen csökkenti az elhaladó köteteket.

Az átlagos növényméret ellenére a szakemberek még mindig ajánlották, hogy támogassák a rögzítésüket. Az első lejtés kialakulása 4-5 lapok megjelenése után történik. A kedvező éghajlati viszonyok egészséges növénye legfeljebb 12 borítóval rendelkezik. A virágzat egyszerű és elrendezve egy lapon keresztül, ízület nélkül fagyasztva.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A fajta gyümölcsének formája hosszúkás szilva alakú, lekerekített élekkel. A technikai érettség időtartama alatt a paradicsom telített piros árnyalatot szerez. Megkülönböztető jellemző – nincs zöld gyümölcs. A nagy gyümölcsök 106 és 120 gramm között mérhetők. A cellulóz szerkezete sűrű, lédús és magas cukrok tartalma. A szárazanyagok aránya akár 6% -ot is elérhet. Bőrös sima, izzók nélkül.

A betakarítást könnyen és jelentős munka nélkül végzik. A gyümölcsök gyorsan eltávolításra kerülnek, míg az integritásuk teljes mértékben fennmarad. Az összeszerelt növény nemcsak hosszú ideig tartó lábtartóval rendelkezik, amely akár 2 hónapig is elérhet, hanem magas szállítási mutatók is. Az ilyen tulajdonságoknak köszönhetően a paradicsom nemcsak a háztartási telkeken, hanem a gazdaságokban is történik.

Előnyök:

 • a léptetés alacsony százalékos aránya;

 • undepair a harisnyakötőhöz;

 • az éghajlati oszcilláció ellenállás;

 • Gyümölcsök tömeges érése;

 • az ipari mérlegek és a gépgyártás növekedésének lehetősége;

 • Magas hozam;

 • Széles körű;

 • A leggyakoribb betegségek alacsony érzékenysége.

Hátrányok: morénekesés.

Kóstolási jellemzők

A rendezés Yaki megkülönbözteti a magas ízű jellemzők, telített paradicsom íz és aroma. Ezeknek a tulajdonságoknak és a szárazanyagok nagy mennyiségének köszönhetően a gyümölcsök széles körben alkalmazzák a paradicsomlé, a mártások, a ketchupok és a borsching gázállomások elkészítését, valamint a szűk hús és a rugalmas bőr lehetővé teszi a paradicsom megőrzését, és friss salátákat kell alkalmazni.

Érés és gyümölcsözés

A gyümölcs technikai érettségének ideje 74-78 napon keresztül történik a palánták ültetése vagy 100-105 nap után a vetőmag vetőmagja után. Betakarítási időszak július-augusztus.

Hozam

A magas hozamú hibrid különbözteti meg a barátságos érési paradicsom, és egy telek 1 m2 lehet gyűjteni 6 kg és 9 kg gyümölcsöt.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Annak ellenére, hogy hatalmas mennyiségű előnyök, a tenyésztői gyakorlatok nem ajánlották a fajta közvetlenül a földbe, hanem egy magvaként. A vetőmag anyagok azonnal lassítják a növények növekedését, és jelentősen csökkentik a hozamot. Növénymagok a leszállási tartályokban 2-2,5 hónapig szükségesek, mielőtt a palánták nyitott ágyakra lesznek. A magok kategorikusan lehetetlenek, optimális mélységben 10 mm. Az üvegházhatás létrehozásával növelheti a csírázást. A 2-3 lemezlemez megjelenése után a felvételt kell töltenie.

A talajszakemberek kirakodási palántái javasoljuk az időszakban, amikor a talaj +12 fokig melegszik. A leszállás optimális hőmérsékleti rendszere május elején van beállítva. A fokozat a legjobb gyümölcsöző az ilyen kultúrák után gabona, hüvelyes, uborka és káposzta.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A világítás növényi bélése 3-6 bokról 1 m2-ig terjed. 40 cm-es ültetési rendszer 60 cm-rel.

Növekvő és gondoskodás

A hibrid paradicsom a szerény növényekre utal, és sikeresen termesztik különböző éghajlati viszonyokban. A gyümölcs maximális mennyiségének eléréséhez azonban a növénynek rendszeresen vízzel kell rendelkeznie, megtermékenyíti és eltávolítania kell a gyomokat. Ne felejtsük el a jó fényvilágítást, mivel az árnyékolás a törzsek nyújtását és az immunitás csökkenését eredményezi.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A hibridizációs folyamatnak köszönhetően a fajta immunis az ilyen betegségekre, mint a levelek szürke foltossága, a fonálférgek és a gyümölcsök bakteriális pecsétje. És a paradicsomot ritkán érinti az alternariasis, a verticillosis és a fusrious fading.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: