Paradicsom zinulu

 • Szerzői: Ukrajna
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: SEVENTENERMINANT
 • Célja: Friss használat, lazac és konzerv
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 80
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, üvegházakra
 • Eladhatóság: Magas
 • Bush méret: Középálló
 • A bokor magassága, lásd: akár 100

Lásd az összes jellemzőt

A közelmúltban a paradicsomos rózsafajták nagyban népszerűek. Általában különböznek a nagy ízlleges jellemzőkkel, a B-vitaminok nagy tartalma, valamint számos pektin, néhány antioxidáns, például lycopén, szelén, karotin. Az ilyen paradicsom fényes képviselője az ukrán kiválasztás Zinul különböző számának tekinthető. Ez meglehetősen univerzális: alkalmas mind az üvegházhatást is, és a nyílt földön nőtt. Ezenkívül, ha a paradicsom egy fűtött üvegházban nő, egy egész évben betakarítási díj lehetséges.

A fajták leírása

Zinulu – féldetektor átlagos paradicsom fokozat. Általában 0,6-1 m magasságban nő. Rugalmas, de ugyanakkor tartós és stabil szár, amely nem igényel harisnyatartó vagy támogatást. A száron levelei kerek alakú, zöld, rendes méretűek. A kultúra kultúrát 1 vagy 2 hordóban végzik. A kertészek a kultúra nagy ellenállása volt a stresszhez és a különböző betegségekhez.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A Zinul paradicsomnak lapos kerek alakú, átlagos méretűek. Sokat vannak a leggyakrabban 150-200 g, de megtalálhatók és nagyobbak – 300 g. Az érett rózsaszín paradicsom színe (más adatok szerint piros), gyöngyszemgel ragyog. A gyümölcsök nagyon szelíd és vékony bőrrel rendelkeznek, így a magas páratartalom repedésére érzékenyek.

Kóstolási jellemzők

A lédús paradicsom Zinul édes, cukor ízű. Sokan is örömmel tartják. Ugyanakkor egy fényes paradicsom ízű, könnyű savanyúság, nem csak friss paradicsom, szakadt a bokor, hanem pácolt, konzerv gyümölcsök. Az édesség a savas megjegyzések felett uralkodik. A zöldségpapír elég húsos, szinte görögdinnye, a vetőmag kamerák nagyon kevés.

Érés és gyümölcsözés

Az érés tekintetében a Zinulya a korai osztályokra utal. Az első levelek megjelenésének pillanatától kezdve a paradicsom gyümölcsének megkezdése előtt 80 napnak kell lennie. A betakarítás elindítható augusztus 10-20.

Hozam

Az összes agrotechnikai esemény helyes végrehajtása jó termést érhet el. Például körülbelül 4 kg gyümölcsök zinul volt az egyes bokorból. És ez átlagosan körülbelül 12-15 kg 1 m 2 leszállást. Sajnos a gyümölcsök teljesen nem hordozhatóak, különösen nagy távolságokra, a zöldségek meglehetősen könnyen kezelhetők vagy repedezhetők.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Zinulla Tomatov Palántákat ültetett a földbe a május második felében, és 55 nappal a ponton a magokat ültetett palánták.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsom zinulu

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsom zinulu

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsom zinulu

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Helyezzen egy olyan telken, amelyet minden üzemnek kényelmesen növekszik, 40×50 cm. Ez azt jelenti, hogy 1 m 2 nem tud több mint 4 növényt termelni.

Növekvő és gondoskodás

Ahhoz, hogy nemcsak korai, hanem a paradicsom nagy hozama is megszerzése, a növények átmenetileg átlátszó fóliával vannak ellátva, amely azonnal eltávolítható, amikor a meleg időjárás következik be, amikor a meleg időjárás következik be. A paradicsom leszállása az ágyakhoz, ahol hüvelyesek, sütőtök kultúrák, gyökér, zöldség (petrezselyem, kapor), valamint uborka, káposzta és sárgarépa. Szigorúan nem ajánlott növényi cink-fokozatot, ahol burgonya, bors, padlizsán és fizalis termesztik.

Nagyon fontos, hogy a paradicsom ültetésére szolgáló terület jól megvilágította a nap. Az ellátás meglehetősen egyszerű, ez:

 • hetente kétszer öntözés;
 • A paradicsom palánták termesztése 1 vagy 2-ben, és néha 3 hordó;
 • A szerves és ásványi anyagok készítése a virágzás során, amikor a gyümölcsök, valamint az érlelés időpontjában.

Paradicsom zinulu

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsom zinuluÉlesztőParadicsom zinuluBórsavParadicsom zinuluJódParadicsom zinuluHamuParadicsom zinuluKalcium-selitraParadicsom zinulubukkinsavParadicsom zinuluTejszérumParadicsom zinuluHidrogén-peroxidParadicsom zinuluCsirke alomParadicsom zinuluSzódaParadicsom zinuluCsalánParadicsom zinuluMolyhos ökörfarkkóró

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsom zinulu

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsom zinulu

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsom zinuluPhytofluoroParadicsom zinuluPuffadt harmatParadicsom zinuluCsúcsParadicsom zinuluClapporiosParadicsom zinuluSzürke gnilParadicsom zinuluDohánymozaik vírus

Régiók növekvő

Zinuli fokozatát sikeresen növelheti azoknál a régiókban, ahol a nyár folyamán rövid. A kultúra eredetileg a kockázatos mezőgazdasági zónák termesztésére ajánlott.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása