Paradicsomcsonk

  • Kategória: Hibrid
  • A növekedés típusa: SEVENTENERMINANT
  • Célja: Friss használat, lazac és konzerv
  • Érlelési idő: Korai
  • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
  • Az érett gyümölcs színe: Piros
  • Formában: Plane-Core
  • Hozam: legfeljebb 12 kg m2-vel
  • A magzat tömege, g: 140-160
  • Jövőbeli íz: Kiegyensúlyozott, vízi és gyógynövény nélkül

Lásd az összes jellemzőt

Stump – paradicsom hibrid fajta. A növény széles körben elterjedt, de azok, akik már rendelkeztek vele, hagyja el a jó véleményeket. A talaj és az ellátás során szerény hétközpont minden körülményben növelhető.

Az eltávolítás története

A fokozatú csonk eredetéről való információ rendkívül kicsi. Megbízhatóan azt állítja, hogy ez egy hibrid fajta, amelyet más fajták keresztezésével kapott. Azonban nincs ilyen alfaj a rendszerleíró adatbázisban.

A fajták leírása

A fokozatú bokrok magassága – 100-120 centiméter. A középszemcsés bokrok rövid interstices, és megszűnik az oktatás után 8-12 virágzat. Az első 7-9 lapon van lefektetve, és ha ez egy oldalsó menekülés, akkor a virágzat a harmadik lemezlemezen alakul ki. A kulturális szórólapok nagyon világos, lédús zöld színűek.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A lapos kör alakú bogyók gyönyörű vörös árnyalattal rendelkeznek. A tömeg 140-160 gramm lesz. A gyümölcsök látványos és dekoratívnak tűnnek az egységes kerekség és csillogás miatt.

Kóstolási jellemzők

A paradicsomos csonk ízét különleges egyensúly megkülönbözteti. Nem rendelkezik gyógynövény árnyalatokkal. A hús nagyon lédús, de nagy mennyiségű folyadék nélkül. A paradicsom finom friss, egyenesen a bokorból, és a kompakt méretek tekintete gyakran a megőrzésre használják.

Érés és gyümölcsözés

A csonk a korai hibrid fajtákra utal, ezért a termény júliusban elkezdheti gyűjteni. Az üzemet hosszú gyümölcsök jellemzik. A meleg időjárás fenntartásakor szeptember elején még gyümölcsöt is ad. A teljes érettség elérése érdekében a fajta három hónapig, néha legfeljebb 100 napig szükséges.

Hozam

A kultúra meglehetősen hozam, még a növények nyitott földjén is, körülbelül 3 kg gyümölcsöt gyűjtünk össze. 12 kg bogyók érik az 1 négyzetméteren.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A magvak vetőmagja hagyományosan márciusban történik, de egyes régiókban április elején lehet elvégezni. A Föld megvásárolható, vagy a gyep, komposzt, tőzeg és homokkomponens. Fontos megjegyezni, hogy egy függetlenül készült keveréket át kell mennie fertőtlenítés.

A vetőmagokat általában a gyártó nem dolgozza fel, ezért fertőtleníteni kell és tartani kell a növekedési stimulánsokat. Az ültetett palántáknak a szoba melegségében és a napsütéses helyen kell növekedniük. Miután minden egyes hajtás szerez két levelet, a palántákat külön csészékben határozzák meg. Néhány nappal a csírák merülése után érdemes segíteni, egy átfogó adagoló alkalmazását parénisének.

Amikor a csemeték 60-65 nap, átültetniük kell. Június elején nyílt talajra ültetik, május utolsó hetében – az üvegházba.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Stump szeret laza földet. Főzzük jobbra az ősztől, de a leszállás előtt és néhány nappal a leszállás előtt. A szuperfoszfát és a fa aszfaltká válik kötelező elemek a talajba való belépéshez. Tehát a paradicsom nem nevetett táplálkozásban, 3-4 leszállási kutak található a föld négyzetméterén. A legjobb leszállási rendszer – 40×40 cm, más opciók gyakorlása.

Növekvő és gondoskodás

Nem szükséges különleges gondozásra szánt palánták. A fő dolog kezdetben jól önti a bokrokat. A következő öntözést egy héten vagy 10 napon végezzük, majd rendszeresen tölti, legalább 7 nap alatt. Árvíz növények, az ágy elfordítása a mocsárban, lehetetlen. Azonban a virágzás során az öntözés gyakorisága még mindig bővítenie kell.

Az eljárásokat lazítással, valamint gyomokkal kombinálják. Ezenkívül ez a fajta megköveteli a mulcsot. De érdemes megjegyezni, hogy az ökológiai mulchnak többször is meg kell változtatnia a szezonra.

Adagolóknak ajánlott 14 napos készítéshez. A szerves műtrágyáknak helyettesíteniük kell az ásványi anyagot, az egyik dolog nem adható be minden alkalommal. A csonk tökéletesen beszélt Korovyat-hoz, valamint gyógynövény infúziókhoz. Szereti és ásványi anyagokat vásárolt keverékek.

A fajta paradicsom tökéletesen növekszik 1 vagy 2 törzsben. Az óránkéntiak a folyamatok megjelenéséneként állnak, az alsó lombozat teljesen megszakad a napsugarak számára, hogy szabadon elérjék a talajt. A harisnyakötő nem mindig gyakorol, meg kell vizsgálni a helyzetet. Ha a termés bőséges, még mindig jobb, ha felfüggeszti, hogy a szár nem fekszik a földön.

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ÉlesztőBórsavJódHamuKalcium-selitrabukkinsavTejszérumHidrogén-peroxidCsirke alomSzódaCsalánMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A csonk hibrid, így a különböző betegségek mentességét a genetikai szinten helyezik el. Mindazonáltal ez nem jelenti azt, hogy a fajta teljesen immunis. Például elérheti a Phytoftorot, mint például a paradicsom más fajtáit. Az üvegházak körülményei képesek rothadni.

Érdemes megjegyezni, hogy minden betegség kizárólag a kertész hibájának köszönhető. Az agrotechnológia magas páratartalma és megsértése – a gomba fő okai. Ezért az ellátási szabályoknak meg kell tartaniuk. Szükség lesz a burgundi folyadékkal vagy “fitosporinnal” megelőző kezelésére is.

A parazitákból a csonk előnyben részesíti a TLL-t, amely bármely növényen települ, valamint a pókháló kullancsát. Különböző pillangók tetejét és hernyóit fogyaszthat. A paraziták megjelenésének megakadályozása érdekében a dohánypor, a hamu, a mustárpor, az éles illatú növények. A rovarirtől jól megmutatták magukat “Aktara” és “Phytenerm”.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

PhytofluoroPuffadt harmatCsúcsClapporiosSzürke gnilDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A csonk kiváló stresszállóságot mutat. Túléli a rövid szárazsággal, a hőmérséklet és más szélsőséges körülmények között. Azonban a stresszből származó fiatal malac még mindig védi.

Régiók növekvő

A csonk alkalmazkodik bármely termesztési feltételekhez. Gyakran termesztik a középső sávban, a déli és nyugati régiókban, az urálokban, valamint a Távol-Keleten. Érdemes megjegyezni, hogy a hűvös vagy instabil éghajlatú régiókban jobb, ha az üvegházhatást okozó művészet javára választhat.

Értékelések áttekintése

Stump dackets, mint a. Nagyon pozitívan a növényi ruhák válaszolnak a fajta hozamokra, ami nagyon magas az üvegházakban. Azonban meg kell jegyezni, hogy a nyitott humorban kevesebb lesz. Megjelent a bőr sűrűségén, ami nem reped. Ennek köszönhetően a gyümölcsök nem rosszak, miután elrettentették vagy csak tárolták, és viszonylag könnyen szállítják a szállítást.

Ünnepelt kertészek és a gyümölcsök jó íze, valamint az egységes kerekségük. A bogyók gyönyörűen és frissen néznek ki. A fokozat számos betegség ellenáll.

A fajta hátránya az volt, hogy az öntözés grafikonja nagyon szigorúan megfigyelhető. A legkisebb meghaladja a nedvességet negatívan tükrözi a paradicsomot, és néhány taxis nem elég suow. Ezenkívül a kultúra magjai minden alkalommal meg kell vásárolniuk, nem lehet önállóan készíteni őket. Ez azonban a paradicsom minden más hibrid fajtájára vonatkozik.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: