Paradicsomos cockada

 • Kategória: Hibrid
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Univerzális
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 85-90
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Eladhatóság: Magas
 • Szállítási képesség: Magas
 • Bush méret: Éjszakai minőségű
 • A bokor magassága, lásd: 80-100

Lásd az összes jellemzőt

A Tomato Cockada F1 kiváló választás az ország középső és északi régióiban élő kertek számára, mivel ez a hibrid nagy hozamot mutat, még a nyári időjárás nem jar. Az F1 név jelzése azt jelenti, hogy a fajta hibrid, vagyis bizonyos feltételek mellett kifejezetten kiterjed, ötvözi az anyavállalatok legjobb tulajdonságait.

A fajták leírása

Cockada a korai paradicsomra utal, amelyre a kertek különösen értékelik. Aromás betakarításnak van ideje eltávolítani a nyár közepén. Figyelembe véve, hogy a növényeket az elkészített földi üvegházakban fogják termeszteni, majd a rekord szüret megszerzésének valószínűsége.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A paradicsom fokozatú Kakada telített Scarlet árnyalattal rendelkezik. Ebben az ecsettel akár 5-6 gyümölcsöt is kialakíthat egy lekerekített tiszta formából. Érett gyümölcsök közepes súlya 180-230 g. Ugyanakkor 5-6 vetőmag kamerát figyelnek meg. A bőr az érlelt paradicsom vékony, de ugyanakkor nagyon erős.

Kóstolási jellemzők

A vékony bőrű fényes gyümölcsök tökéletesen alkalmasak mind a friss formában, mind a salátákban, mind a hőkezelésben. A finom lédús hús ugyanakkor nem veszíti el a gyönyörű illatát. A gyümölcsöknek szelíd édes íze van.

Érés és gyümölcsözés

A fajta korai. Az első érett gyümölcsök a vetőmag leszállás napjától számított 3 hónap végéig jelennek meg. A konkrét határidők a terület éghajlatától és a termesztési módszertől függenek – a fedett üvegházban vagy közvetlenül a nyílt talajban.

Hozam

A fajta nagy hozamának köszönhetően népszerű, ami különösen aktívan nyilvánul meg az első díjak után. Középmutatók High Catada növekvő teljesítményt mutatnak. Az első vagy két gyűjteményhez – 6-7 kg / m², annak ellenére, hogy a teljes hozam eléri a 17-19 kg / m²-t.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a gyártó előzetesen a magvak különleges kezelésével foglalkozott, a kertésznek nincs szükség további fertőtlenítésre. A palántákhoz való vetőmag leszállása 50 nappal a növények átadását megelőzően történik.

Amint a szórólapok jelennek meg, jobb, ha a palántákat az ablakpárkányon állapíthatja be, és lassan vezeti a keményedést a tervezés előtt, a hőmérséklet beállítása, amelyben paradicsom van – jelentősen növeli a teljes talaj függőségének sebességét. Az avoin palántáknak egy héttel kell kezdődniük a transzplantáció előtt állandó helyre. És maga a kisasszonyt az éjszakai időszakban kell elvégezni, amikor az éjszakai fagyok pontosan befejeződnek.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsomos cockada

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsomos cockada

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsomos cockada

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Jellemzők Az ülések attól függnek, hogy hol ülnek egy Cacatoo-t. A nyitott talajon több szabad helyet kell biztosítani, gondoskodni kell őket arra, hogy egy négyzetméter 3-5 jövőbeni bokrokért számolt. És az üvegházhatású, sűrűbb növény megengedett – akár 8 bokr / négyzetméterenként.

Növekvő és gondoskodás

Narodes minden régióban, különösen szeretik ezt a fajtát a külső körülmények iránti igénytelen és könnyű alkalmazkodóképesség érdekében. Az intelligens bokrok akár 80-100 cm-re nőnek, és nagy sűrűségűek a bokor, amely kiküszöböli a további harisnyatartó szükségességét. Az egyetlen dolog, hogy vigyázzon, amikor a kirakodás az első napokban a fagyásból származó gyökerek védelme, amíg az üzem megszokad a talajt. És 10 nap alatt szisztematikus etetési időt is igénybe kell venni. Az öntözést reggel – 2,5 liter a bokorban az első virágok megjelenése előtt, és 4 liter a virágzás kezdete után.

Paradicsomos cockada

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsomos cockadaÉlesztőParadicsomos cockadaBórsavParadicsomos cockadaJódParadicsomos cockadaHamuParadicsomos cockadaKalcium-selitraParadicsomos cockadabukkinsavParadicsomos cockadaTejszérumParadicsomos cockadaHidrogén-peroxidParadicsomos cockadaCsirke alomParadicsomos cockadaSzódaParadicsomos cockadaCsalánParadicsomos cockadaMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A hibrid tulajdonságainak köszönhetően a Paradicsom Kakada meglehetősen magas természetes immunitással rendelkezik a leggyakoribb betegségek és kártevők számára. Azonban gyenge pontjuk van, hogy tudnod kell: Vertex rothadás és fitoofluorózis. Amikor megjelenik a betegség első jelei, érdemes azonnal megtenni a szükséges feldolgozást speciális eszközökkel. Vagy permetező bokrok előre.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsomos cockada

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsomos cockada

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsomos cockadaPhytofluoroParadicsomos cockadaPuffadt harmatParadicsomos cockadaCsúcsParadicsomos cockadaClapporiosParadicsomos cockadaSzürke gnilParadicsomos cockadaDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

Könnyű tolerálja a hőmérsékleti különbségeket. Adapts mind a hőt, mind a hirtelen hűtést. Ugyanakkor, még egy nagyon nedves nyár esetén a kicsapódás feleslegében is van ideje összeomlani és meglehetősen nagy és kiváló minőségű betakarítást ad.

Régiók növekvő

A kitartásnak köszönhetően pillanatfelvétel a hűvösséghez és a gyors terméshez, a fajta univerzálisnak tekinthető. Az ország különböző részeiben személyes használatra és termelésre termesztik.

 • A déli és a központi régiók lehetővé teszik, hogy kirakodjon a földre.

 • Urál. Növekszik az üvegházakban.

 • Szibéria. Növekszik az üvegházakban.

Mindezen területeken a fajta nagy stabilitást és hozamot mutat. Még ha a hideg kezdete után is vannak zöld gyümölcsök, néhány nap alatt csodálatosak egy sötét meleg helyen.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása