Paradicsomos gargamel

 • Szinonimák nevek: Gargamel
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Integimenziós
 • Célja: Friss használat, az egész szarban
 • Érlelési idő: Ultrarandy
 • Az érlelés időzítése, napok: 70-75
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Bush méret: Középálló
 • A bokor magassága, lásd: Legfeljebb 150
 • Jellemző bokor: Erőteljes

Lásd az összes jellemzőt

A Gargamel szokatlan nevével paradicsom határozottan vonzza azoknak a kertészeknek a figyelmét, akik kedvelik a zöldségeket egy rendkívüli festményből a telek. Az egzotikus fajta gyakran használják a webhely díszítésére, mivel magas dekoratív jellemzői. A Gargamel más pozitív tulajdonságokkal is büszkélkedhet.

A fajták leírása

A vastag zöld tömegű erőteljes bokrok egy és fél méter magasságot kapnak. Az átlagos fajta növekedésének típusa – intedermináns. A kis és vékony, szabványos sötétzöld levelek. A levéllemezek enyhén kocsmák és kis ráncokkal vannak borítva. Szárak – lila. A virágok egyszerűek. A paradicsomok rendkívül alkalmasak az egész szarban. Élvezheti a friss formát saláták és snackek segítségével.

A paradicsom tökéletesen érzi magát a nyitott talajokban és az üvegházakban, mivel a fokozatot az ország szinte bármely régiójában különböző klimatesekkel lehet termeszteni. A lehetőségek bármelyikével nagy hozamot érhet el. Könnyen gondoskodik a növényi kultúrára, ezért rendkívül alkalmas a kezdő kertészek számára.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Míg a gyümölcsök éretlenek maradnak, zölden festettek és kék csíkkal borítottak. Érett paradicsom megváltoztatja a színt pirosra sötétkék, majdnem fekete csíkok. A gyümölcsök tömege kicsi, és körülbelül 100 gramm (néha a súlya 150 grammra emelkedik). Tapasztalt kertek ritkán sikerült termeszteni, mintegy 500 gramm. Méretek – Átlagos. Formában hasonlítanak egy szilvára.

A zöldségek száma egy ecsettel – 3 és 6 darab között. Színes hegy – telített skarlát. A konzisztencia szerint húsos és sűrű, nagyon lédús. A wattime nem figyelhető meg. A héja sűrű és vastag, lapos és fényes szerkezetű. Segítségével az érett betakarítás hosszú ideig tárolható, több mint egy vagy két hónap. Vágáskor két vetőmag dobozt észlelhet.

Kóstolási jellemzők

Íze a gyümölcsök magassága. Érett paradicsom édes, kellemes és kiejtett utóízzel. Külön, gyümölcsjegyzések és étvágygerjesztő aroma. Néhány hostess választja ki a Harbamel Variety Hargamelt a főzési mártásokhoz vagy a vételhez.

Érés és gyümölcsözés

A növényi kultúrát ultrahangnak tekintik, és az érlelés időpontja csak 70-75 napig számozott. Amikor a zöldségeket üvegházakban vagy a déli régiók határain belül növelik, a betakarítást korábban kapják meg.

Hozam

A Gargamel fokozat hozamként van jelölve. Az egyik bokorból származó megfelelő termesztéssel körülbelül 5 kilogramm finom paradicsomot gyűjthet.

Az érett zöldségeket kézzel kell gyűjteni, vagy óvatosan vágja le az éles kést a gyümölcsökkel együtt. Gyűjtsük össze a betakarítást érlelésként. Nem ajánlott az ágakon elhagyni őket, mivel a szörfözés a paradicsom sok betegség és fertőzések fejlődését okozhatja. A káros rovarokat is vonzzák.

Félreértett paradicsom, amely talajra vonatkozik, jobb, ha az érettség ezen szakaszában összegyűjti. Ellenkező esetben a fitoofluorózissal történő ültetvény fertőzésének veszélye jelentősen növekszik.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Ez a fajta szokásos nő. A bokrok kirakodásának állandó helyén átültetik a talaj felmelegedését, és stabil meleg időjárást kapnak. Ekkor a palánták kora 60-65 napig kell lennie. Érdemes megfontolni, ha vetőmagokat vetnek a palántákban.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsomos gargamel

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsomos gargamel

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsomos gargamel

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

A paradicsom és a rendszeres gyümölcsözés kényelmes növekedéséhez megfelelően illeszkedni kell. A webhely egy négyzetméterénél nem több, mint három palánta nő. Ehhez a fajta esetében a vastagság, így ha a bokrok túl közel vannak egymáshoz, a gyümölcsök nem kapnak elegendő mennyiségű napfényt. A sűrített leszállás is nincs megfelelően szellőztethető.

Megjegyzés: A fiatal hajtások porszívóval öntöznek, amely mérsékelt páratartalmat támogat.

Növekvő és gondoskodás

A növekedés során a bokrok 2-3 szárakban alakulnak ki. Azt is szükségszerűen végzik, hogy a gyümölcsök a leginkább lédús és nagyok. A talaj állapotát erősen befolyásolja a betakarítás. Kiválasztott telek Kívánatos, hogy újabb évet készítsen az állítólagos transzplantáció előtt.

A munka megkezdődik a gyomnövények eltávolításával és a terület takarításával más szemétből. A Földet továbbá olyan speciális kompozíciókkal lehet kezelni, amelyek pusztító mikroorganizmusokat elpusztítanak.

A legjobb elődek zab, mustár vagy borsó. A talajt a táplálkozási elemekkel telítették, amelyek szükségszerűen paradicsomra van szükségük.

Továbbá a paradicsom előnyben részesíti a talaj gazdag talajját a következő elemekben:

 • foszfor;
 • cink;
 • kálium;
 • nitrogén.

A talaj szerves, például komposzt vagy trágya szűrhető. A talaj ideális összetétele szükségszerűen tőzeg, komposzt és folyó homok. A rugó érkezésével a földet egy gyógyszerrel kezeljük, és meleg vízzel felmelegített előkészített kutak.

14 nappal a talaj kirakodása előtt megtermékenyíti a következő anyagokat: 15 g selitra és kálium, 25 gramm szuperfoszfát. A táplálást óvatosan kell használni, különben károsíthatja a növényeket. Márciusban vagy áprilisban lehetetlen friss trágyát használni. Azt is el kell hagyni a leszállás előtt. Ez az összetevő csak lassítja a virágok és a gyümölcsök kialakulásának folyamatát.

A fiatal bokrok transzplantációja után hetente egyszer öntözik őket. Forró és száraz időjárás esetén az öntözést hetente 3-4 alkalommal hajtjuk végre, hogy elkerüljék a talaj száradását. A nedvességnek nincs stagnálása, amely provokálhatja a gyökérrendszer elforgatását és a gomba kialakulását.

Ezenkívül a növényi kultúra mezőgazdasági berendezések magukban foglalják a termesztést és a talajtakarót. Annak érdekében, hogy gazdagítsa a talaj oxigénnel, a Földnek rendszeresen el kell lazítania és lefedi a mulcsréteget. Nem adja meg a Föld felső rétegét, hogy megkeményítse és repedésekkel legyen lefedve. Amikor a nő a paradicsom az üvegházban, akkor is ajánlott, hogy rendszeres időközönként húzza ki a helyszínen, és az a föld körül a talajtakaró cserjék.

Mulchként kívánatos a szerves, például a tőzeg vagy a szalma használata. Optimális rétegvastagság – 8 centiméter. Itt olyan alkatrészeket adhat hozzá, mint a száraz fű, apró fa kéreg, száraz levelek.

Paradicsomos gargamel

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsomos gargamelÉlesztőParadicsomos gargamelBórsavParadicsomos gargamelJódParadicsomos gargamelHamuParadicsomos gargamelKalcium-selitraParadicsomos gargamelbukkinsavParadicsomos gargamelTejszérumParadicsomos gargamelHidrogén-peroxidParadicsomos gargamelCsirke alomParadicsomos gargamelSzódaParadicsomos gargamelCsalánParadicsomos gargamelMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A Gargamelfajta fenntarthatóságáról szóló hivatalos adatok a kártevőkre és a betegségekre nagyon kicsiek. Tapasztalt nyári lakosok, amelyek növekednek, nem az első évben megjegyzik, hogy magas rezisztenciája a fitoophluorosis és a coloriosis. Ő is nem fél a különböző rothadástól. A betegség és a kártevők ellenállásának növelése érdekében meg kell őriznie az ültetvényt.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsomos gargamel

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsomos gargamel

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsomos gargamelPhytofluoroParadicsomos gargamelPuffadt harmatParadicsomos gargamelCsúcsParadicsomos gargamelClapporiosParadicsomos gargamelSzürke gnilParadicsomos gargamelDohánymozaik vírus

Értékelések áttekintése

A legtöbb kertész pozitívan reagál a paradicsomra. Mint főbb előnyök, a nagy hozamok, a gyümölcsök kiváló ízesítő tulajdonságai, a paradicsom nem szabványos színe és a kiváló piacképesség. Negatív válaszok is vannak. A mínuszok között – a mezőgazdasági berendezések bizonyos feltételeinek kötelező betartása és a hajtások megzavarása.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása