Paradicsomos gulliver

 • Szerzői: Manyatina L. DE.
 • A feltételezések éve: 2009
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Univerzális
 • Érlelési idő: Közepes
 • Az érlelés időzítése, napok: 100
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Szállítási képesség: Magas
 • Kereskedelmi gyümölcsök termelése,%: 94-100

Lásd az összes jellemzőt

A paradicsom fiatal fajtái egyre inkább népszerűbbek a kertészek és a nyári lakosok között. Mindenki vonzza a jó hozammutatókat. Az ilyen paradicsomnak új Gullivernek van.

Az eltávolítás története

A fiatal osztályt az orosz tenyésztő l. DE. Manyatina. 2009-ben a Paradicsom Gulliver szerepelt az állami nyilvántartásban. Érdemes megjegyezni, hogy a piaci szerepet a fajta neve hasonló: Gullover szíve és a Gulliver F1. Közöttük mindhárom paradicsomnak nincs semmi köze.

A fajták leírása

A kultúra meghatározott, vagyis egy bizonyos védjegyig növekszik. A nyitott talajhoz ez a jel 80 cm, zárt – 170 cm. A növekedés az időjárási viszonyoktól, a régió éghajlati jellemzőitől és az etetésektől függ.

Paradicsom szár vastag, erős. Pasyankov növény ad egy kicsit, így nem kell törölnie őket. A bokrok kérésére tesztelhető a spickok. Különösen ez releváns a növényi érés során.

A levelek egy kicsit, közepes méretűek, hosszúkás, éles hegyekkel. Elülső lemez sötétzöld szín, hátsó – világos zöld. Mindkét oldal kis érdesség. A széleken nagy jar van. A megállítás és a középső szakasz jól látható a lapokon. Az emelkedett krone hőmérsékletétől leereszkedhet, és a levelek – tekercs.

Ajánlott szárak száma – 2-3. Az első minta 6-7 lemez magasságban van kialakítva a talajszinttől, majd az egyiken keresztül. Egy bokoron 6 kefét kell hagyni. 5-6 gyümölcs van kialakítva az ecsettel.

A fajták erényei a következők:

 • a talajban való megsértése;
 • Könnyen kezelhető;
 • sok betegség jó toleranciája;
 • díszes;
 • szállíthatóság;
 • barátságos érés;
 • Jó aszály tolerálhatóság.

A gyümölcs fő tulajdonságai

Gyümölcsök kicsi, hosszúkás, hengeres. A növényi átlagon belül – 94-116 g. A magzat hossza legfeljebb 15 cm.

Színes érett paradicsom piros, éretlen gyümölcs – világos zöld árnyalat. Alvó fényes, sűrű és szalag nélkül. A paradicsom sikertelen repedése a héja.

Húsos, húsos és nem víz. Csak 2 kamerában. A magok egy kicsit, és kicsiek.

A Fetus Fetus betakarítása után egy hónap. Ennek a ténynek köszönhetően a fokozat jól tolerálja a hosszú távú szállításokat.

Leggyakrabban a Paradicsom Gulliver a legutóbbi formában használatos. Készítsünk tartalmaz szószokat, gyümölcsleveket vagy konzervdobozokat.

Kóstolási jellemzők

Grade Gulliver jó ízű. Az éretlen gyümölcsnek könnyű savanyú partja van. Nincs érett.

Érés és gyümölcsözés

A Paradicsom Gulliver a medián növények képviselője. Az érés ideje 90-100 napig tart. A feltételek a növekvő régiótól függően változhatnak. A betakarítás júliusban – augusztus.

Hozam

4-6 kg paradicsomot eltávolítunk egy bokorból, 1 m2-vel, megfelelő ellátással, 8-9 kg zöldséget kaphat. A termelékenységi hozamok 220-691 center 1 hektár.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

Az időzítő magok attól függnek, ahol a paradicsomot termesztik. Átlagosan az optimális időpontját leszállási Paradicsom Gulliver az időszak második évtizedében március második héten április. Az időt másképpen lehet kiszámítani, a vetés és a terület között a földön 60-70 napig kell haladnia.

Először meg kell készítenie egy shotgeret. A földnek laza és megtermékenyítendő. A magokat olvadékvizet áztatják, és a vetés előtt kálium-permanganátot mossák, hogy elkerüljük a gombás betegségek megjelenését. A kutak mélysége 2-3 cm legyen.

Dobozok kell lezárni egy film vagy átlátszó üveg, és egy napsütéses helyre. A magok 7 napig csíráznak. A permetezés szórópisztoly segítségével történik. A szedés kell elvégezni, miután a szár 2-3 erős levelek jelenik meg. Minden etetést folyékony formában kell elvégezni a növény gyökerei alatt.

A május első napjaiban a palántákat kivesszük az akklimatizálási helyről. A transzfer a zárt talaj hajtjuk végre a napi hőmérséklet +14 fok, és a nyitott – a napi hőmérséklet +16 Celsius fok. A leszállás ideje a régióból változik, átlagosan május közepén – június elején.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsomos gulliver

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsomos gulliver

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsomos gulliver

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Rácsok állnak az ősszel, így ásványi műtrágyák. Szükséges talajhasznos ásványi anyagok telítése. Télen a föld pihen. A leszállás előtt a telek bővelkedik vízzel. Miután a legtöbb nedvesség felszívódott, a kutak kialakulnak. A fossa mélysége legfeljebb 15 cm, és a jövőbeli bokrok elrendezése – 50×40 cm. A kiszállást követően a csapokat meghajtják, és a bokrokat bőségesen kiömlöttük a gyökér alatt.

Növekvő és gondoskodás

A Tomatov Gulliver agrotechnikai jellemzői nem különböznek más fajtától. A zöldségek növekedésekor a következő pontokat kell megfigyelni.

 • Normált öntözés. A palánták földbe történő ültetése után bőségesen elárasztják a vizet. A következő öntözés csak 4-5 nap után történik. Ez segít az üzemnek, hogy erősítse a gyökereket, és ne túllépje a nedvességet. Ezután hetente egyszer öntözött, bőségesnek kell lennie. Ha a fokozat egy nyitott kertben nő, akkor a bokrok szárazak, mint a talaj száraz és az esőzés hiányában. Ellenkező esetben a talaj nedvességgel túlteljesít, különösen ez hátrányosan befolyásolja a virágzási időszakot – a virágok lehetnek. Javasoljuk, hogy a bokrokat a talajszárítás és az esőzés hiánya.
 • Podkord. A kertészek évenként többször is tájékoztatják a paradicsomot. Az öntözés után kell előállítani. A növekedés és az első akadályok során a legjobb a nitrogéntartalmú ásványi anyagok megtermékenyítése. A gyümölcsök kialakítása és érlelésekor a potha foszfor-foszfor-műtrágyák által megtermékenyíthető.
 • A gyomokat időben kell távolítania, és a bokrok körüli helyet kell dipni. Annak érdekében, hogy a gyomok kevesebb legyen, használhatod a mulcsot. Ez nem csak a nemkívánatos fűvel való küzdelemben, hanem nedvességet is tarthat. Megfelelő Opil, széna vagy szalma mulfezéhez.

Paradicsomos gulliver

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

Paradicsomos gulliverÉlesztőParadicsomos gulliverBórsavParadicsomos gulliverJódParadicsomos gulliverHamuParadicsomos gulliverKalcium-selitraParadicsomos gulliverbukkinsavParadicsomos gulliverTejszérumParadicsomos gulliverHidrogén-peroxidParadicsomos gulliverCsirke alomParadicsomos gulliverSzódaParadicsomos gulliverCsalánParadicsomos gulliverMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A fajta leírásában azt állították, hogy a paradicsom nem a csúcs vagy a koreai rothadás hatálya alá tartozik. A magvak érlésének és megfelelő gondozásának köszönhetően elkerülhető a fitoophluorosis. A bokrok megelőzésére érdemes permetezni fungicidekkel.

A kártevőktől a Colorado Beetle és a Whitebar jelölheted. A Colorado bogár manuálisan fog menni a lárvákkal, amelyek a lap hátoldalán vannak. Ez az oka annak, hogy a paradicsom nem közeledik a burgonyához. A speciális csapdákat a kertészekben megvásárolható fehérfákból lehet használni.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsomos gulliver

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsomos gulliver

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

Paradicsomos gulliverPhytofluoroParadicsomos gulliverPuffadt harmatParadicsomos gulliverCsúcsParadicsomos gulliverClapporiosParadicsomos gulliverSzürke gnilParadicsomos gulliverDohánymozaik vírus

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása