Paradicsompüré

 • Szerzői: FGBNU “Szövetségi Tudományos Központ Növénytermesztés”
 • A feltételezések éve: 1996
 • Kategória: Rendezés
 • A növekedés típusa: Determinánsok
 • Célja: Friss használat, az egész szarban
 • Érlelési idő: Korai
 • Az érlelés időzítése, napok: 96-98
 • Növekvő feltételek: Nyílt talajra, filmgyógyházakhoz
 • Szállítási képesség: Jó
 • Bush méret: Középálló

Lásd az összes jellemzőt

Nem minden fajta alkalmas a téli bilettek számára, így egy bizonyos típusú paradicsomot választották. Az orosz dachasnak széles körben elterjedt választéka van. Gyümölcsei rendkívül alkalmasak finom és hasznos billenők előállítására.

A fajták leírása

A paradicsom nyílt talajban vagy filmgyógyházakban termesztik. A növények 70-76 méteres magasság elérése. Növekedési típus – Meghatározott. A betakarítás rendkívül alkalmas friss formában való étkezésre, valamint az egész kibaszott konzervdobozra. Hűtőközeg és ágak átlag. Levélméret – közepes, szín – világos zöld. Textúra – gyengén korona. Forma – standard, paradicsom. Lövés közvetlen.

A kis növekedés miatt a bokrokat nem tapadnak, de kívánatos, hogy a kefék alatt tartsák a támogatást. Így az ágak nem szakadnak meg a paradicsom súlyossága alatt. És nem szükséges a formázás elvégzéséhez és a lépések eltávolításához. Ahogy a növény nő, az átlagos hajtások számát képezi. A virágzás alatt az ágakon a virágzatokban gyűjtött kis sárga virágok jelennek meg. Az első ecsetet 6 vagy 7 lapnál helyezzük el, és a többi 2 lap alternatívája. Az egyik virágzat egyidejűleg akár 15 paradicsomot is megtekinthet.

A gyümölcs fő tulajdonságai

A világos zöld paradicsom fényes vörös színű érlelést kap. A gyümölcs tömege (átlagosan) – 66-89 gramm. Formában hasonlítanak egy szilvára. A Juicy Flesh a fényes bőrt fedezi. A vetőmag kamerák a legfeljebb három összegben vannak kialakítva. A magok egy kicsit kialakultak, de mennyisége elég ahhoz, hogy új leszállást foglaljon.

Kóstolási jellemzők

Az édes szép íznek köszönhetően a betakarítás osztályozója kiváló ízesítő tulajdonságokat kapott. Az érett gyümölcsök hosszú ideig tárolódnak, és problémamentesen szállítják a szállítást.

Leggyakrabban, érett gyümölcsökhasználat a téli bilettekhez. A paradicsom rendkívül megőrzött formában, nem repedni, és nem tört ki a hőfeldolgozás hatása alatt. Nem csak az íze változatlan marad, hanem vonzó megjelenés is.

Érés és gyümölcsözés

Elősegíti a betakarítást, és az első paradicsomot július és augusztus időszakban gyűjtik össze. Mivel az első csírák kialakulása, a gyümölcsnek 96-ról 98 napra kell haladnia. A feltételek az időjárási viszonyoktól függően változhatnak.

Hozam

A Countryman fajta hozama magas. A termesztés kényelmes körülményei 3,5-4 kilogramm zöldséget kapnak a bokorból. Egy négyzetméterről 5-8 kg-ra és az ültetvény hektárjáról gyűjtötték össze – 348-468 Center. Bizonyos régiókban bőségesebb gyümölcsöt érhet el.

A palántákra való leszállás és a földre való leszállás időpontja

A következő leszállási határidők ajánlottak:

 • A március 20-tól április 10-ig terjedő időszakban – a palántákon való vetés;

 • Május 15-től június 5-ig egy palánták találhatók üvegházban vagy nyitott földön.

Tekintettel a paradicsom érlésének rövid időtartamára, a fokozatokat a déli régiók határain lévő palántákon nem termesztik. A magvak szokásosak a földbe helyezni. A munkát az április utolsó évtizedében a májusi első évtizedig végzik. Ebben az esetben az érett zöldségek első betakarítása júliusi évtizedben gyűjthető össze.

Az országok többi részében vetőmagot használnak. Mivel a gabona csírázása, a nyitott talajban lévő fiatal bokrok átadása körülbelül 60 napig kell haladnia. Figyelembe véve ezt, a nyári lakosok kiszámítják a pontos dátumot. Csak akkor tudod átállítani a teremtést, ha a tavaszi fagyok félnek.

A csírázáshoz ajánlott kész talajt használni egy speciális áruházból. A magvak által gyűjtött magok szükségszerűen fertőtlenítik a burgundi folyadék segítségével. A palántákhoz, alacsony, de széles tartályokhoz. Válassza ki, ha két állandó levél jelenik meg.

Az otthoni növekvő palánták fő szakaszai

Paradicsompüré

Magvak előkészítése

Alapvető előkészítési módszerek: felmelegedés, fertőtlenítés, áztatás növekedési stimulánsokban, buborékolás, keményedés, csírázás. Ezek a technikusok különböző eredményekre irányulnak, és más célúak.

További részletek

Paradicsompüré

A magok áztatása

A szakértők szerint az előzetes áztatás 30% -kal növelheti a hozamokat. Az áztatás időtartamát a használt oldat és a magok minőségétől függően határozzák meg.

További részletek

Paradicsompüré

Milyen talajt választhat a palántákhoz

A paradicsommag ház ültetéséhez szükséges földet nem szabad a kertből venni. A paradicsomellel kapcsolatos talajnak jó lélegzetességgel kell rendelkeznie, biztosítsa a szükséges páratartalom szintjét, és a pH-savas szintnek körülbelül 6,5 egységnek kell lennie.

További részletek

Ültetési rendszer

Egy négyzetméteren a helyszínen kényelmesen helyezhet 4-4,5 növényt. Optimális leszállási rendszer – 50×40 centiméter.

Növekvő és gondoskodás

Lehetőség van rendszeres gyümölcsözésre csak megfelelő szekrényekkel. A növényeknek elegendő nedvességre van szükségük. A palánták új helyre történő átültetése után a paradicsom nem lehet öntözni a gyökerezésükre. Ezután az öntözést 3-4 naponként vagy talajszárításként végezzük. Az öntözés gyakorisága az időjárási viszonyoktól függ. A zavaró szezonban a paradicsomnak gyakrabban kell lennie. A talajt meg kell őrizni, amíg a növényi érlelés.

Az öntözéshez ajánlott hígított vizet használni. Reggel a napsütésben marad, és az esti előfordulással, a gyökér alatt öntözve. Fontos, hogy a folyadék ne érjen a hajtásokat és a leveleket.

Vastag leszállás esetén a roaring zóna csak először laza. Ezután az öntözés után elég ahhoz, hogy a talajt a talajtakaró réteggel fedjük le, a nedves, ferde gyógynövény vagy szalma rendkívül alkalmas.

Minden egyes gyümölcskultúra esetében fontos etetés. Fontos szerepet játszanak a betakarításban. És a tápanyagelemek befolyásolják a paradicsom megjelenését és ízét. A magminőség előnyben részesíti a szerves műtrágyákat: csirke alom, zöldflower vagy tehén trágya.

A táplálkozás 10-12 napon belül a palánták átadása után az új termesztési helyre. A műtrágya első részét követően egy másik csomagoló 20-22 napos intervallummal történik. Lehetetlen a növényeket túl gyakran táplálni, különben a hatás negatív lesz. Tenyésztés esetén a bokrok 1-2 szárakban alakulnak ki.

Paradicsompüré

Hogyan és mint takarmány paradicsom?

A növekedés minden szakaszában különböző nyomelemek szükségesek. Minden műtrágya két csoportra osztható: ásványi és szerves. A népi jogorvoslatokat gyakran használják: jód, élesztő, madár alom, tojáshéj.

Fontos, hogy megfeleljen a normának és az etetési időszaknak. Ez vonatkozik a népi jogorvoslatokra és a szerves műtrágyákra is.

További részletek

ParadicsompüréÉlesztőParadicsompüréBórsavParadicsompüréJódParadicsompüréHamuParadicsompüréKalcium-selitraParadicsompürébukkinsavParadicsompüréTejszérumParadicsompüréHidrogén-peroxidParadicsompüréCsirke alomParadicsompüréSzódaParadicsompüréCsalánParadicsompüréMolyhos ökörfarkkóró

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A legtöbb kertész szerint a vidéki fokozat nagy ellenállást biztosít a legtöbb típusú betegségnek, amelyek jellemzőek a paréni családra. A meglehetősen erős immunrendszer ellenére a paradicsom a fitoofluorózis hatálya alá tartozik. A zöldségek e betegségből történő védelme érdekében a növények profilaktikus kezelését kell végeznie. A feldolgozáshoz mind a kész készítményeket, mind a hatékony népi jogorvoslatokat használhatja. Fontos továbbá figyelemmel kísérni a talaj nedvességtartalmát, és megfelelnek az agrotechnológia valamennyi feltételének.

A növényi kultúra stabil vagy közepes a következő betegségekkel körülvéve:

 • ClappPoriosa:

 • Alternariasis;

 • Septoriasis:

 • Vertex rothadó gyümölcsök.

A betegségek és kártevők feldolgozása és megelőzése

Paradicsompüré

Betegségek és kártevők paradicsom az üvegházban

A paradicsom termesztése során az üvegházban gyakran betegségek vannak a hőmérséklet-rendszer megsértése és a túlzott páratartalom miatt. A leggyakoribb betegségek gombás (fitoofluoris, coloriosis, rothadás).

További részletek

Paradicsompüré

Betegségek és kártevők a paradicsom nyitott talajban

A nyílt területeken a paradicsomok elleni küzdelem és kártevők meglehetősen összetettek. Ez annak köszönhető, hogy a reszelt különböző kórokozóknak és kártevő rovaroknak kell kitéve.

További részletek

ParadicsompüréPhytofluoroParadicsompüréPuffadt harmatParadicsompüréCsúcsParadicsompüréClapporiosParadicsompüréSzürke gnilParadicsompüréDohánymozaik vírus

Ellenállás a kedvezőtlen időjárási viszonyokhoz

A bokrok nem félnek a rövid távú csökkenéstől. De ha a hőmérséklet-jelző sokáig csökken, a paradicsom növekedése és a zöldségek érlelése lelassul.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása