Peach condor

 • Szerzői: Amerika
 • A növekedés típusa: Középálló
 • Érlelési idő: Korai
 • Célja: Fogyasztás a friss formában, a konzerváláshoz
 • Hozam: Magas
 • Eladhatóság: Magas
 • Szállítási képesség: Igen
 • Tavasz: A leszállás utáni második évben
 • A csont eloszlása ​​a pépből: Jól elválasztott
 • Téli keménység: Megnövekedett

Lásd az összes jellemzőt

Őszibarack American Selection Condor több mint 20 éve ismert a kertészek számára. A grade nőtte ki magát nemcsak magas a hozam és finom gyümölcsöt, hanem elégedett a elfogulatlanság az ellátás és ellenállás a legtöbb betegség velejárója tenyészetben.

A fajták leírása

A növény maximális magassága eléri a 4 m-t. A fajta meglehetősen fröccsenő koronával rendelkezik, de nem vastag, ami megkönnyíti a betakarítást. Közepes méretű levelek, főleg világos zöld színű, kis bordázott. A Condor jó fajtájú jellemzői vannak, mivel a keserű alamot áramlásként használják. Egyetlen virágzat, szelíd rózsaszín hang. A Condor előnyei a következők:

 • Kiváló minőségű gyümölcs;
 • nagybetegségekkel szembeni ellenállás;
 • fagyállóság és aszály ellenállás;
 • Magas hozam.

A hiányosságok közül a kertészek ünneplik:

 • A korona túlzott szórása és a rendszeres vágás szükségessége;
 • A pihenő gyümölcsök képesek megváltoztatni ízüket a rosszabbra.

Gyümölcs jellemző

Gyümölcsök nagy. Átlagosan az egyik barack tömege elérheti a 200 g-ot. Zökkenőmentes formájúak, lekerekítettek. Színe a gyümölcs sárga, de mivel azok érlelés, a fényes vörös elpirul, szinte a héj felszínén borítják őket. A bőr meglehetősen sűrű, gyenge kihagyással, szelíd arany narancsszínű árnyalattal.

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a héja szerkezete meglehetősen szilárd, a gyümölcsök tökéletesen átkerülnek a szállításra. De, hogy a gyümölcsöt ne veszítsék el áruszállítás megjelenés, mégis ajánlott, hogy a közlekedés számukra speciális fiókok pergamenre.

Ízi tulajdonságok

Persix Condor édes ízű, könnyű savanyúság adja a fényes gyümölcs jegyzeteket. Narancssárga sárga színű piros vénákkal. Konzisztencia sűrű és lédús. A csont könnyen elválasztható a péptől.

A gyümölcsöket friss formában és újrahasznosítottak. Ezek közül előkészít egy töltést a cupcakes, a pite, a rétegek, a sütemények, a szelíd lekvár, az elakadások, az illatos kompotesok, gyümölcslevek és így tovább.

Érés és gyümölcsözés

A fajta a korai érlési kifejezésre utal. Július közepén élvezheti az őszibarackokat. A gyümölcs a leszállás után 2 évig elindul.

Hozam

Az első év fa nem ad termést, az egyetlen őszibarack megjelölése. Minden egyes évvel a mutatók növekednek. A 10 éves másolatok 50-100 kg-ig képesek adni. 20 évvel kezdődően a hozam kevesebb lesz: 50-80 kg.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Öngyűjtő növény. A fák-pollinátorok nem igényelnek.

Növekvő és gondoskodás

A legkedvezőbb idő az őszibarack ültetéséhez – Ősz. A leszállási munkát egy hónappal a fagyok kezdete előtt kell elvégezni. Ebben az időben a vetőgépnek ideje lesz arra, hogy a gyökereket sikeresen csökkentsék.

Leszállási hely Válassza ki a leginkább napsütést és védett a hideg széltől. Ideális lesz a hely közelében a kerítés a déli oldalról. Az őszibarack növekedése során meg kell jegyezni, hogy a fény hiánya egy gyenge terméshez és íztelen gyümölcsökhez vezet.

Ez is lehetetlenné válik egy fát más gyümölcs növények mellett, mint például cseresznye vagy sárgabarack. Nagyon fröccsennek és erősen árnyékolhatják az őszibarackot. Az árnyékokban a Condor része fokozatosan kivonódik, ami az immunitás gyengüléséhez vezet.

Az őszibarack jól növekszik a vékony és a sugal talajon semleges pH-vel. A humuszban gazdag talajok legnagyobb hozama.

Annak ellenére, hogy a Persix Condor tökéletesen átadja a forró időjárást, az öntözést 2 héten belül 1 alkalommal hajtják végre, 40-50 literenkénti számításban. Az öntözési frekvencia növekszik, ha hosszú szárazság van telepítve. A talaj nedvességének hiánya a termés elvesztéséhez vezet (a fa elkezdi visszaállítani a gyümölcsöt, és meg kell őriznie a nemes nedvességet a leveleken, hajtásokban és gyökerekben).

Nem kellene csörögnie a talajt is, ez a gombás fertőzések kialakulásához vezethet. Az öntözés minimalizálva van a gyümölcs érése során.

A fajta pozitívan reagál a szerves és ásványi műtrágyák bevezetésére. Tavasszal, a vesék virágzásának kezdetével az ammónia-nitráttal gazdagított talaj (ez lehetővé teszi, hogy a fa zöld tömegt tárcsázzon). A foszfor felgyorsítja a virágzást és a gyümölcsöt. A kálium erősíti az immunitást.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A Peach Condor tartós immunitása a legtöbb gombás és bakteriális fertőzések nagy részében. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a rugós hordót, az ágakat és a permeteket rézoldattal. Nyáron a fák elképesztő eszköz, Weevil, Tick. A kártevők küzdenek a fungicidekkel és rovarirtókkal.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása